Hoe zwaar baby met 38 weken?

Gevraagd door: Amira Evers Bsc  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 5/5 (5 stemmen)

Je baby in week 38
48 cm, zo groot als een prei en weegt ongeveer 3200 gram. Je baby is nu echt helemaal af en kan ieder moment geboren worden. Gebruikelijk worden baby's tussen week 38 en 42 geboren. Je baby schudt nog de laatste donshaartjes van zich af.

Hoe groot is de kans dat je met 38 weken bevalt?

Zo'n 80% van de baby's wordt geboren binnen de 10 dagen rond de uitgerekende datum. Slechts 5% wordt geboren op de datum zelf. Vanaf week 38 is je baby officieel voldragen, je zwangerschap zit er bijna op! Je baby is volledig ontwikkeld, zijn organen zijn klaar voor de buitenwereld.

Waarom inleiden bij 38 weken?

Bij grotere groei van uw kindje, zal u met de gynaecoloog in gesprek gaan over inleiding van de bevalling bij 38 weken of het afwachten van het natuurlijke beloop. Beide situaties hebben voor- en nadelen. Wanneer de bevalling ingeleid wordt is er een kleiner risico op een schouderdystocie en breuken.

Welke week bevallen de meeste vrouwen?

De meeste vrouwen bevallen in de periode tussen 37 en 42 weken van de zwangerschap. Als je zwangerschap langer duurt dan 42 weken, nemen de risico's voor kind en moeder toe. Je verloskundige verwijst je naar het ziekenhuis voor de bevalling.

Hoeveel weegt een baby van 39 weken?

Je baby in week 39

Je baby is nu ca. 49 cm en weegt ongeveer 3300 gram. Een complete watermeloen die je nu met je meedraagt! Groeien doet je kindje nu bijna niet meer.

38 weken zwanger | ikenmama.nl

45 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel procent bevalt met 39 weken?

Grootste kans in week 40-41

Zoals je kunt zien wordt 4% van de baby's voor de 37e week geboren en 10% na 42 weken zwangerschap. In de weken die daartussen zitten worden dus de meeste baby's geboren. In week 40-41, de week van de uitgerekende datum, heb je de meeste kans om te bevallen.

Hoe zwaar weegt een baby van 3 maanden?

Je baby groeit snel: gemiddeld wegen jongentjes na 3 maanden 5,8 kg en zijn ze 60 cm groot, meisjes wegen gemiddeld 5,3 kg en zijn gemiddeld 1 cm kleiner dan jongens van die leeftijd.

Hoeveel procent bevalt na 40 weken?

Op basis van de landelijke perined cijfers van 2018 blijkt 16,5% van de vrouwen tussen 41 en 42 weken zwangerschap te bevallen en 1,2% na 42 weken zwangerschap.

Hoeveel procent van vrouwen bevalt eerder?

Ruim 75% van de zwangere vrouwen bevalt vlak voor of vlak na de uitgerekende datum. Na 42 weken is 6 tot 9% van de zwangere nog niet bevallen. Officieel ben je pas over tijd na 42 weken zwangerschap. Beval je tussen de 37 en 42 weken zwangerschap dan is dat heel normaal en mag je gewoon thuis bevallen.

Welk tijdstip worden de meeste baby's geboren?

Hoe komt dit en heeft volle maan hier invloed op? Als je in je omgeving vraagt hoe laat iedereen bevallen is, is dat meestal 's ochtends. Dat betekent dat het grootste gedeelte van de bevalling 's avonds en/of 's nachts heeft plaats gevonden.

Kan je ingeleid worden met 38 weken?

Vaak gebeurt dit als je tussen de 37 en 42 weken zwanger bent. Soms ontstaat er tijdens de zwangerschap een reden waarom het beter is om niet af te wachten. Dan kan je gynaecoloog adviseren om de bevalling kunstmatig op te wekken. Dit heet het inleiden van de bevalling.

Kan ik eerder ingeleid worden?

In zeer zeldzame gevallen kan de bevalling worden ingeleid voor het 'persoonlijk comfort', met andere woorden: op verzoek van de patiënte, om niet-medische redenen. Zwangerschapsuitputting, angst dat de gynaecoloog-verloskundige of vroedvrouw er op de dag zelf niet zal zijn, familiale problemen enz.

Hoeveel ontsluiting nodig voor inleiden?

Voor een inleiding dient er ongeveer 2-4 cm ontsluiting te zijn, maar dient de baarmoedermond vooral 'rijp' te zijn. Wanneer dit niet het geval is, moet de baarmoedermond eerst 'rijp' gemaakt worden (dit wordt primen genoemd), dit wordt vaak met een ballonkatheter gedaan of met medicatie die vaginaal wordt ingebracht.

Kun je met 38 weken bevallen?

Je baby is nu echt helemaal af en kan ieder moment geboren worden. Gebruikelijk worden baby's tussen week 38 en 42 geboren. Je baby schudt nog de laatste donshaartjes van zich af. Bij een te vroeg geboren baby zie je nog veel donshaartjes zitten.

Wat te doen 38 weken zwanger?

38 weken zwanger tot 39 weken zwanger

Zorg dus dat je een dagelijkse routine hebt die je kan doorlopen. Dan heb je altijd iets omhanden, en weet je ook waar je over een uur mee bezig bent. Ook al bestaat je structuur uit het kijken van je favoriete serie, gevolgd door een dutje…

Wat zijn de voortekenen van een bevalling?

Voorweeën

Al weken of zelfs maanden voor de grote dag kan je last krijgen van harde buiken. Deze heten ook wel oefenweeën en voelen aan als een soort spanning in je buik. Merk je een verandering in deze harde buiken? Dan is dit misschien een van de symptomen dat je bevalling eraan komt.

Wat gebeurt er met je verlof als je eerder bevalt?

Is uw baby te vroeg geboren? Dan telt u de dagen dat uw zwangerschapsverlof korter duurde dan 6 weken, op bij uw bevallingsverlof. De totale verlofperiode is altijd 16 weken. Een voorbeeld: u stopt 6 weken voor de dag na de uitgerekende datum met werken.

Kan je 45 weken zwanger zijn?

Wanneer je langer dan 42 weken zwanger bent, heet dit in medische termen serotien zijn. 5 op de 100 zwangere vrouwen wordt serotien. Als je langer dan 42 weken zwanger bent, neemt de gynaecoloog de zorg voor jou en je baby over van de verloskundige. De gynaecoloog zal je adviseren om de bevalling in te leiden.

Hoeveel procent bevalt?

Waarschijnlijk weet je dat maar 5 procent van de zwangere vrouwen echt op de uitgerekende datum bevalt, maar je bent zo benieuwd naar je baby! Met je verloskundige kan je de mogelijkheden bespreken om je bevalling op te wekken. Zo kan je verloskundige je strippen om de boel op gang te brengen.

Hoeveel vrouwen bevallen voor 41 weken?

Ongeveer 8 van de 10 vrouwen die zwanger zijn van 1 kindje bevallen voor de 41 weken zwangerschapsduur. Na de 41 weken zwangerschap nemen de risico's voor je baby iets toe. Dit zal hieronder verder uitgelegd worden.

Hoe vaak baby voelen 41 weken?

Neem contact op met ons: Wanneer je de baby niet minimaal 10 keer binnen 2 uur voelt, terwijl je in rust was met je aandacht bij de baby. Wanneer de baby ineens veel minder beweegt dan je gewend bent. Bij ongerustheid of twijfel over het aantal bewegingen van de baby.

Hoe vaak moet je je baby voelen bij 40 weken?

Nu moet u uw kind elke dag regelmatig kunnen voelen. Als uw kind minder beweegt dan normaal, neem dan de tijd om bewegingen in de buik te voelen. Als u op uw linkerzij ligt, voelt u uw kind het best. In die houding is de doorbloeding van de placenta optimaal.

Wat heeft een baby van 3 maanden nodig?

Je 3 maanden oude baby kan nu zijn handjes openen en sluiten en dingen vastgrijpen, zoals speelgoed of je vingers. Nu heeft hij wellicht al wat meer controle over zijn armen, en probeert voorwerpen vast te grijpen die zijn aandacht trekken. Hij kan nu ook beter zijn handjes naar zijn mond brengen.

Vorige artikel
Is vroeggeboorte erg?
Volgende artikel
Hoe is het leven als kindsoldaat?