5 Signalen Dat Je Te Maken Hebt Met Een Narcistische Vrouw

Hoe weet je zeker dat je met een narcist te maken hebt?

Gevraagd door: Elena Risma LLB  |  Laatste update: 28 november 2023
Score: 4.9/5 (12 stemmen)

Heeft constant aandacht en bewondering van anderen nodig. Heeft onredelijke verwachtingen van voorkeursbehandeling. Maakt misbruik van anderen om eigen doelen te bereiken. Houdt geen rekening met gevoelens van anderen, ernstig gebrek aan empathie.

Hoe herken je een narcist 16 signalen op een rij?

Kenmerken van narcisme
 • Een overdreven gevoel van belangrijkheid.
 • Het overdrijven van prestaties en/of talenten.
 • Fantasieën over successen, macht, schoonheid, ideale liefde of genialiteit.
 • Een verheerlijkt zelfbeeld.
 • Verslaafd aan aandacht.
 • Onredelijke verwachtingen van anderen.
 • Een gebrek aan empathie.

Hoe weet je zeker dat je man een narcist is?

Narcisten horen zichzelf graag praten en maken vrouwen helemaal het hof, met rozenblaadjes en alles. Dat wordt gezien als romantisch, maar het is nogal overenthousiast. Je merkt het ook doordat ze weinig interesse in anderen hebben. Ze vragen niet snel hoe het met jou is, en lijken erg ingenomen met zichzelf.

Hoe gemeen is een narcist?

Mensen met narcisme zijn vaak veel energie kwijt aan hun gevoel van minderwaardigheid en hebben weinig oog voor anderen en hun eigen gevoelens. Toch voelen ze zich ook speciaal en uniek, waarbij ze vanuit hun minderwaardigheid kunnen denken dat ze bepaalde dingen niet hoeven doen, gewoon omdat ze er recht op hebben.

Welke vrouw kiest een narcist?

Een narcist valt juist op mensen met prachtige eigenschappen

Narcisten vallen op gevoelige en empathische vrouwen en mannen. Mensen met prachtige eigenschappen en waarden als zorgzaamheid, respect, eerlijkheid, openheid. Zorgzaamheid, bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat je oog hebt voor de behoefte van anderen.

40 gerelateerde vragen gevonden

Kan een narcist eerlijk zijn?

Ze waren al gewend zich aan te passen, ze wisten niet beter. En weten vaak nog steeds niet beter.” Doordat ze té empathisch zijn, zijn ze vaak eerlijk, onbaatzuchtig, verzorgend, integer en loyaal. “Zulke mensen zijn ideale prooien voor personen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Wat heeft een narcist niet graag?

Gebrek aan zelfreflectie: oprechte spijt zal een narcist niet hebben. Simpelweg omdat iemand met narcisme niet met een ander meevoelt en zij zelf 'nooit iets verkeerds doen' – ze zijn immers fantastisch, perfect en superieur. Eigen fouten toegeven doen ze niet: problemen liggen altijd aan de ander.

Wat doet een narcist als hij boos is?

Wanneer je iets anders doet, zegt of denkt wordt de narcist boos en onrustig. Een narcist ziet jou ook niet als een echt mens met eigen gedachten en gevoelens, maar slecht als een deelnemer in zijn verhaal.

Hoe maakt een narcist een ruzie goed?

Narcisten houden van ruzie maken. Ze zullen je porren, uitlokken en provoceren. Als je niet hapt vinden ze dat frustrerend, omdat hun behoefte niet bevredigd wordt. Na een tijdje zullen ze boos worden, dan verveeld raken en uiteindelijk laten ze het los (in ieder geval met jou).

Hoe gaat een narcist om met familie?

Binnen een narcistisch gezin ben je altijd onderwerp van vergelijking met anderen binnen of buiten het gezin en je kan er maar beter voor zorgen dat je goed (genoeg) uit die vergelijking komt. De narcist binnen het gezin zal vaak het ene kind voortrekken ten koste van het andere kind.

Hoe testen of iemand narcist is?

De kenmerken van een narcist

Gelooft dat hij/zij speciaal is, en alleen begrepen kan worden door andere 'speciale' personen of instituties. Heeft constant aandacht en bewondering van anderen nodig. Heeft onredelijke verwachtingen van voorkeursbehandeling. Maakt misbruik van anderen om eigen doelen te bereiken.

Welke zinnen gebruikt een narcist?

Veelvoorkomende zinnen die narcisten gebruiken in de 'idealiseringsfase':
 • Ik wist zodra ik je ontmoette dat we zielsverwanten waren.
 • Ik heb er altijd van gedroomd om iemand zoals jij te ontmoeten. ...
 • Je exen waren gek om je te laten gaan. ...
 • Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo goed voor me is geweest.

Hoe behandelt een narcist zijn partner?

Narcisten willen de relatie niet precies definiëren. Ze verwachten van jou dat je hen behandelt alsof ze je partner zijn op intiem, emotioneel en seksueel vlak, terwijl ze zelf hun opties openhouden voor eventueel betere partners. Narcisten denken dat ze gelijk hebben over alles en zullen zich nooit verontschuldigen.

Kan een narcist sorry zeggen?

De narcist kan geen sorry zeggen. Maar er speelt meer. Hij vindt het vaak ook lastig om überhaupt zoiets te ervaren als schuldgevoel.

Wat zijn narcistische trekjes?

Mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis verwachten vaak een speciale behandeling van anderen en kunnen kritiek slecht verdragen. Zo kunnen ze erg boos worden als iemand kritiek op hen levert, of ze doen juist net alsof het hen niets uitmaakt.

Kan een narcist van dieren houden?

Narcisten houden helemaal niet van hun huisdieren. Een narcist is een wandelend zwart gat: ze vreten energie. Het werkt dus omgekeerd. Huisdieren zijn voor een narcist een onuitputtelijk bron van aandacht en onvoorwaardelijke liefde.

Wat doet een narcist als je hem verlaat?

Als jij degene bent die de narcist verlaat, val je direct zijn ego aan. Je zal dan geconfronteerd worden met zijn narcistische verwonding. Deze zal zich uiten in grote woede en bittere wraak. Een narcist voelt zich bedreigd als je hem verlaat.

Hoe zet je een narcist op zijn plek?

Houd in gedachten dat het gedrag van een narcist lijkt op het gedrag van een kind. Geef hem geen aandacht als hij negatieve aandacht vraagt. Anders zal hij blijven provoceren en discussiëren, want daarmee krijgt hij jouw aandacht. Beter is het dan om tijdelijk even weg te gaan!

Waarom maakt narcist vriendschappen kapot?

Omdat de narcist nooit emotioneel betrokken is geweest in deze vriendschap. Een narcist mist empathie waardoor hij/zij zich niet kan inleven in de ander en oppervlakkig emotioneel betrokken is. De narcist heeft grote moeite om te metaliseren dus je bent goed of slecht (zwart/wit).

Wat is de grootste angst van een narcist?

Dat is doodeng, dat is de grootste angst van een narcist. Om ontmaskerd te worden en dus hun ware kwetsbare "ik" ziet. Ze hebben ook schrik voor afwijzing en vernedering en kritiek in het algemeen.

Kan een narcist je kapot maken?

Conclusie. De handelingen van een narcist zijn erg destructief en maken alles kapot. Hij zal uiteindelijk weinig tot geen mensen meer overhouden in zijn omgeving. Het is bijna onmogelijk om voor jou als normaal denkend mens, bij deze narcist te kunnen blijven.

Wat haten narcisten?

Ze haten een van de twee dingen: Waarheid: Als je een van de weinige bent die hen op hun misbruik beroept, wordt jij het doelwit van het misbruik! Ze zullen hun schaamte op jou projecteren. Jij bent de narcist, jij bent degene met problemen die therapie nodig hebt.

Wat maakt een narcist onzeker?

'Narcisten proberen overdreven zelfverzekerd over te komen, om zo te compenseren voor hun lage zelfbeeld,' legt onderzoeker Mary Kowalchyk uit. 'Dat doen ze op een manier die op anderen vaak pretentieus overkomt, waardoor ze niet de gewenste reactie krijgen en hun zelfbeeld nog negatiever wordt.

Hoe voelt een narcist zich echt?

Een narcistische persoonlijkheid wordt gekenmerkt door opgeblazen gevoelens van eigenwaarde, een enorme behoefte aan bewondering, en een gebrek aan empathie (inlevingsvermogen). Een 'narcist' heeft veel zelfvertrouwen, en voelt zichzelf enorm belangrijk, bijzonder en uniek.

Kan een narcist lachen?

Ze kunnen niet om zichzelf lachen, al leent de situatie zich er voor. Narcisten zijn hooggevoelig, maar niet ten opzichte van anderen. Ze zijn alleen gericht op zichzelf. Als een narcist meent dat jij hem/haar uitlacht, kan dit zich weer gaan uiten in een woede-uitbarsting.

Vorige artikel
Kan EMDR als je zwanger bent?
Volgende artikel
Kan borstvoeding te weinig zijn?