9 Weeks Pregnant: What You Need To Know - Channel Mum

Hoe voel je je als je 9 weken zwanger bent?

Gevraagd door: mr. Kate Jdotte  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.8/5 (14 stemmen)

Bij 9 weken zwanger lijken je hormonen wel op hol geslagen. Je voelt je dan weer blij, dan weer onzeker en depressief, en je hebt lastig van de welbekende zwangerschapssymptomen: waaronder vermoeidheid, misselijkheid, verstopte neus, verkoudheid, bloedneus etc.

Wat voel je in je buik 9 weken zwanger?

Daarnaast kan je last hebben van verschillende zwangerschapskwaaltjes waardoor je een opgezette buik kan hebben als je 9 weken zwanger bent. Denk hierbij aan obstipatie, winderigheid, buikpijn en misselijkheid. In week 9 is het heel logisch als je wat meer eet dan je gewend bent.

Kan je al iets voelen bij negen weken zwanger?

Hoewel je baby bij ongeveer 9 weken zwangerschap al gaat bewegen, zal het gemiddeld tot tussen de 16 en 22 weken zwangerschap duren voordat je zelf je baby voelt bewegen.

Hoe ziet 9 weken zwanger eruit?

Als je 9 weken zwanger bent, wordt de romp van je baby langer en rechter. Op de romp verschijnen nu tepels. Het lichaam lijkt steeds minder op een garnaal en meer op een mensje. Ook het gezicht van je baby krijgt meer vorm.

Kan je de baby voelen met 9 weken?

Eerste bewegingen

Bij 9 weken is je baby zo groot als een dadel maar toch kan het de armen en benen al los van het lichaam bewegen en ook de hik krijgen. Hier voel je waarschijnlijk nog helemaal niks van. Er is nog zoveel ruimte in al dat vruchtwater om hem heen.

17 gerelateerde vragen gevonden

Hoe voelt de eerste beweging van je baby?

Vaak worden de eerste bewegingen omschreven als 'belletjes of vlinders in je buik' of 'zoals je darmen maar dan toch anders'. Als je eenmaal je baby hebt gevoeld, zul je de bewegingen gaan herkennen en steeds meer gaan voelen. In de eerste weken dat je je baby voelt bewegen zullen de bewegingen nog wisselend zijn.

Waar voel je de baby in je buik?

Vanaf 28 weken

Nu moet je de baby elke dag regelmatig kunnen voelen. Als je baby minder beweegt dan normaal, neem dan de tijd om beweging in je buik te voelen. Als je op je linkerzij ligt, voel je je baby het best. In die houding is de doorbloeding van de placenta optimaal.

Hoe groot is de kans op een miskraam na 9 weken?

Bij 9 of 10 weken zwangerschap is de kans op een miskraam ongeveer 8 tot 10 procent. Heb je bij 9 of 10 weken zwangerschap de termijnecho gehad en is daarbij een kloppend hartje gezien? Dan daalt de kans op een miskraam. Je hebt dan nog ongeveer 1 tot 3 procent kans om een miskraam te krijgen.

Wat zie je op een echo van 9 weken?

Rond 8-9 weken is de eerste echo. De vroege echo is bedoeld om de onrust en onzekerheid een beetje weg te nemen. Er wordt gekeken of er een vruchtje te zien is, of het hartje klopt en of het mooi in de baarmoeder zit. De termijnecho heeft als doel om de exacte uitgerekende datum vast te stellen.

Hoe groot is je buik bij 9 weken zwanger?

Jouw lichaam bij 9 weken zwangerschap

Wanneer je 9 weken zwanger bent, is je baarmoeder bijna zo groot als een grapefruit. Het is normaal als je buikpijn hebt of menstruatie-achtige pijn. Vraag je arts om advies als je bloedverlies hebt. Ook wanneer je je zorgen maakt, kun je altijd bellen met je verloskundige.

Hoe herken je een harde buik?

Een harde buik voelt als een gespannen gevoel in je buik: je voelt letterlijk dat je baarmoeder zich samentrekt. Dat kan volgens sommige vrouwen een beetje voelen alsof er een harde bal in je buik zit of als krampen. Meestal begint het harde gevoel boven in je buik, waarna het langzaam naar beneden trekt.

Wat voel je als je denkt dat je zwanger bent?

Symptomen zwangerschap en jouw lichaam

De eerste signalen van je zwangerschap zijn: gevoelige en opgezette borsten, tepels die groter en donkerder zijn, misselijkheid, vaak moeten plassen, trek in eten op vreemde momenten en sneller moe zijn. Het komt allemaal door nieuwe hormonen!

Hoe lang mag je je baby niet voelen?

Je gaat je baby steeds vaker voelen. Vanaf ongeveer 28 weken zwangerschap zul je iedere dag je baby kunnen voelen bewegen. Als de moederkoek aan de voorkant van de baarmoeder ligt, kun je de baby tot 28 weken minder goed voelen. Na 28 weken worden de bewegingen van je baby zo krachtig dat je de bewegingen voelt.

Waar zit de baby met 9 weken?

Blijf sporten. Blijf vooral lekker in beweging tijdens je zwangerschap door te (blijven) sporten of door op zwangerschapscursus te gaan. Dat is goed voor je conditie en voor het functioneren van je spijsvertering. Je baby zit veilig in je baarmoeder, dus daar kan niets mee gebeuren.

Wat gebeurd er bij 9 weken zwanger?

Dit gebeurt er met je baby als je 9 weken zwanger bent

De teentjes en vingertjes beginnen ook steeds meer zichtbaar te worden en de vitale organen van je baby (hart, hersenen, nieren, lever en longen) zijn zich ook aan het ontwikkelen.

Kan je met 8 weken al een buikje hebben?

Als je 8 weken zwanger bent, kan je buik zichtbaar worden. Verwacht nog geen grote, mooie zwangere buik, maar een kleine bolling rond je darmen. Aan de buitenkant hoef je het nog niet duidelijk te zien, maar je merkt misschien dat je broeken wat lastiger dichtgaan.

Is een innesteling te zien op een echo?

Na ongeveer 5 zwangerschapsweken kan bij inwendige echoscopie het vruchtje in de baarmoeder zichtbaar worden. Dat is ongeveer 3 weken na de menstruatie.

Wat kun je zien op vroege echo?

De eerste echo wordt gemaakt om te controleren of het kindje goed groeit en of het hartje klopt. Daarnaast kunnen wij met de echo bekijken hoe lang je al zwanger bent en wanneer je uitgerekend bent. Ook bekijken wij of de baarmoeder er goed uitziet en of er 1 of meerdere kindjes in groeien.

Hoe groot is je baby bij 9 weken?

Je baby. Je zit nu in de 9e week van je zwangerschap en je kleine besje is nu uitgegroeid tot een framboosje. Hij is ongeveer 1,5 centimeter lang en weegt zo'n twee gram. Vanaf vorige week is hij begonnen met bewegen en dat wordt deze week alleen maar meer door de ontwikkeling van de spieren.

Hoeveel kans op miskraam na kloppend hartje 10 weken?

Vanaf 6,5 weken zwangerschap is goed te zien of het hartje klopt. Een lege vruchtzak of een niet-levend embryo zonder hartactie zijn bij deze zwangerschapsduur met echoscopie betrouwbaar te zien. De kans op een miskraam bij een kloppend hartje is dan nog <10%. Vanaf 10-12 weken is deze kans <2%, maar nooit uitgesloten.

Hoe groot is de kans op een miskraam als het hartje klopt?

Wanneer op een echo een kloppend hartje is gezien (vanaf de 6e week), dan is de kans op een miskraam nog maar 1-3%! Vaginaal bloedverlies en/of buikpijn zijn meestal de eerste tekenen van een miskraam. Bij bloedverlies in het begin van de zwangerschap eindigt 50% van de gevallen ook in een miskraam.

Waar voel je de baby met 17 weken?

Week 17. Rond deze tijd beginnen veel vrouwen leven in hun buik te voelen. Wees zeker niet ongerust als dit bij jou nog niet het geval is, het komt vanzelf! Behalve de armen en benen kan de baby nu ook het hoofd, lippen, handen, voeten, vingers en tenen bewegen.

Hoe kan ik mijn baby laten bewegen in mijn buik?

Leg twee warme handen om de buik en pak de buitenkant van de baarmoeder als het ware vast. Beweeg de buik zachtjes heen en weer. De baby wordt zo heerlijk gewiegd en zal reageren als je stopt met wiegen door naar je hand toe te zwemmen. Vaak moet je even leren om dit goed te doen, maar het is zó leuk.

Kun je je baby al voelen bij 14 weken?

De meeste moeders voelen hun baby voor het eerst bewegen tussen de 14 en 20 weken zwangerschap. Wanneer je precies iets voelt is afhankelijk van je bouw en of je al eens eerder zwanger bent geweest. Is het je eerste zwangerschap? Dan kan het wat langer duren voordat je je baby voelt.

Vorige artikel
Welk Haakgaren voor baby deken?
Volgende artikel
Hoeveel flesvoeding baby maximaal?