De handigste tips voor het babybadje | Kraamvragen | Afl. 6 | Kruidvat

Hoe vaak billen baby insmeren?

Gevraagd door: Muhammed Winters  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.6/5 (48 stemmen)

Heeft je baby luieruitslag op zijn billen, smeer dan bij elke verschoonbeurt zijn billetjes in met zinkzalf of een billenzalf met een hoog percentage zinkoxide, zoals Sudocrem. Het mag best een dikke laag zijn, zodat er echt een beschermend laagje zit tussen de huid en de vochtige urine en ontlasting in de luier.

Hoe vaak luier verschonen luieruitslag?

Verschoon je baby minimaal acht keer per dag. Verschoon ook meteen wanneer je merkt dat de luier vies is. Zo draagt je baby nooit lang een warme, broeierige luier, waardoor irritatie kan ontstaan. Maak de babybilletjes goed schoon.

Hoe vaak Sudocreme smeren baby?

Om luieruitslag te voorkomen en behandelen breng je simpelweg na iedere verschoonbeurt wat Sudocrem aan.

Hoe vaak Sudocreme smeren?

Zinkoxide-kalkwater zalf (ZOK-zalf) en zinkoxidesmeersel (zinkolie): voor aanbrengen de zalf omroeren met een spatel. U kunt zinkoxide net zo vaak op uw huid aanbrengen als u wilt.

Wat smeer je op billen baby?

Smeer de schone huid in met zinkzalf of zinkolie. Deze kunt u zonder recept bij drogist of apotheek kopen. Het is ook goed om uw baby een tijdje met blote billen te laten liggen. Gebruikt u katoenen luiers?

37 gerelateerde vragen gevonden

Is Sudocrem Billenzalf?

Sudocrem is vooral bekend als creme bij luieruitslag, het is de meest populaire billenzalf. Het product is echter veelzijdiger. Sudocreme zinkzalf beschermt de huid als ook beschadigde huid. Het is daarom ook goed te gebruiken als men een schaafwond heeft.

Hoe vaak Billencreme?

Dagelijks smeren hoeft niet

Zolang de billen van je baby niet rood zijn, hoef je geen crème te gebruiken. Het is effectiever om de billen zo droog mogelijk te houden.

Waar mag je Sudocreme niet voor gebruiken?

Breng wat Sudocrem aan op vervelende puistjes nadat je je gezicht gewassen hebt. Laat dit 's nachts zitten en was de volgende ochtend je gezicht met water. Je kunt Sudocrem beter niet onder make-up gebruiken, omdat het een vettige substantie is waardoor je make-up slechter blijft zitten.

Is Sudocrem goed voor baby?

Schadelijke ingrediënten billencrème

Helaas bevat Sudocrem ook een aantal ingrediënten die, op z'n zachts gezegd, niet bepaald geschikt zijn voor het tere babyhuidje. Paraffinum Liquidum is een minerale olie die de huid een zacht gevoel geeft. Echter trekken minerale oliën het vocht uit de huid en verstoppen de poriën.

Waar smeer je Sudocrem baby?

Sudocrem is een middel te gebruiken bij luieruitslag dat de kwetsbare huid van uw baby beschermt, verzacht en ondersteunt.

Wat is beter Bepanthen of Sudocrem?

Wij gebruiken bij roodheid de bepanthen (tussen de liezen en soms tussen de billen), als het tussen de billen rood is met bobbeltjes dan gebruiken we de sudocreme. Bij onze kids lijkt het op deze manier het beste te werken.

Waarom moet je Sudocreme inkloppen?

Inkloppen is zachter voor de huid dan inwrijven

Inkloppen is zachter voor de huid dan eroverheen wrijven. Voor een gevoelige huid met bijvoorbeeld rosacea kan dat net wat fijner zijn.

Hoeveel uur met 1 luier?

Hoe vaak moet je een luier verschonen? Omdat een pasgeboren baby vaak kleine beetjes plast, controleer je de luier best om de 2 à 3 uur. En na elke voeding, want dan worden de darmen geprikkeld. Hoe sneller je de volle pamper ontdekt, hoe minder kans op huidirritaties.

Hoeveel uur met een luier?

Controleer de luier van je baby om de 2 tot 3 uur. Het is niet altijd nodig om de luier te verschonen zodra je baby geplast heeft. Pasgeborenen plassen wel ieder uur. Alert zijn op het verschonen van luiers kan uitslag voorkomen.

Hoe vaak zinkzalf smeren luieruitslag?

Heeft je baby luieruitslag op zijn billen, smeer dan bij elke verschoonbeurt zijn billetjes in met zinkzalf of een billenzalf met een hoog percentage zinkoxide, zoals Sudocrem. Het mag best een dikke laag zijn, zodat er echt een beschermend laagje zit tussen de huid en de vochtige urine en ontlasting in de luier.

Hoe vaak zinkzalf smeren baby?

Twee keer per dag wat zinkzalf zorgt ervoor dat plekken uitdrogen en sneller genezen. Ook vermindert het de jeuk. Kapotte mondhoeken. Een beetje zinkzalf zorgt ervoor dat 'gescheurde' mondhoeken sneller genezen en de jeuk vermindert.

Hoe lang mag luieruitslag duren?

Hoe lang duurt luieruitslag? Luieruitslag komt veel voor bij kleine kinderen. Bij goede behandeling is luieruitslag in de meeste gevallen binnen een aantal dagen te verhelpen.

Hoe smeer je Sudocrem?

Droge huid en kloofjes insmeren met Sudocrem

Ik vind het vooral fijn om mijn voeten royaal in te smeren en daarna sokken aan te doen om het goed te laten intrekken.

Is Bepanthen hetzelfde als zinkzalf?

De veiligheid en kwaliteit van Zwitsal Zinkzalf

In tegenstelling tot de zalven van Bepanthen en Sudocrem, bevat deze veel meer ingrediënten. De Zwitsal Zinkzalf bevat natuurlijk een aantal occlusieven, namelijk Paraffinum Liquidum, Petrolatum en Lanolin.

Hoe vaak Barrierecreme?

Hoe gebruik je de Beschermende Barrière Crème? Beschermende Barrière Crème mag je zo vaak smeren als nodig voor de verzorging van een rode, kwetsbare en/of geïrriteerde huid. Door het ingrediënt zinkoxide is dit een witte zalf. Het laat dan ook een wit laagje achter op de huid.

Hoe kun je smetten voorkomen?

Deze dingen kun je proberen tegen smetplekken:
  1. Was je huid liefst zonder zeep. ...
  2. Droog je huid goed af. ...
  3. Leg gaasjes op de plekken tussen de huidplooien. ...
  4. Ook kun je zinkoxide-smeersel tussen de huidplooien smeren. ...
  5. Gebruik een aparte handdoek voor het afdrogen van de smetplekken. ...
  6. Draag schone kleren die ruim zitten.

Doet luieruitslag pijn?

Door de urine en de ontlasting raakt de huid van uw kind geïrriteerd. Daardoor kan het ook kapotte plekjes op de billen krijgen. Luieruitslag kan geen kwaad, maar het kan wel erg pijn doen. Het is dus normaal dat uw kind gaat huilen als het erg last heeft van de luieruitslag.

Wat is beter Zinkolie of zinkzalf?

Van zinkzalf heb je misschien wel vaker gehoord maar zinkolie kan nog vrij nieuw klinken. Toch is zinkolie heel effectief. Het verschil tussen zinkzalf en zinkolie is de hoeveelheid zinkoxide. In zinkzalf zit maximaal 30% zinkoxide terwijl in zinkolie maar liefst 60% zinkoxide zit.

Waarom geen zinkzalf?

Zinkzalf werkt adstringerend op de huidporiën, waardoor de kans bestaat dat de huid wordt afgesloten. Zinkpasta koekt snel aan en is daardoor moeilijk aan te brengen en te verwijderen.