Reanimatie kind - met uitleg

Hoe reanimeer je een kind van 2?

Gevraagd door: Yasmin Özdemir  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.4/5 (75 stemmen)

Geen tekenen van leven
Start met 15 borstcompressie afgewisseld met 2 beademingen. Plaats de hiel van één hand midden op het borstbeen van het kind. Bij de baby plaats je 2 vingers midden op het borstbeen. Geef 15 borstcompressies in het tempo van 100-120 keer per minuut.

Hoe diep indrukken bij reanimatie kind?

Je drukt tot een diepte van één tot 2,5 centimeter. Je geeft een baby vijftien borstcompressies in een tempo van tachtig tot honderd borstcompressies per minuut. Na de borstcompressies geef je twee beademingen.

Hoe moet je de luchtweg van een kind van 2 jaar openen?

Reanimatie baby of klein kind

Zij kunnen ook een AED halen. Daarna open je de luchtweg van je baby door middel van de 'kinlift': je legt je hand op zijn voorhoofd, je wijsvinger onder de kin en tilt de kaak omhoog. Zorg ervoor dat het hoofdje met de neus recht omhoog blijft liggen en niet achterover kantelt.

Waar plak je de elektroden van een AED bij het gebruik bij kinderen bij voorkeur?

Bevestig de elektroden op de ontblote borstkas volgens de illustraties op de elektroden.
  • Volg bij kinderelektroden de illustraties op de verpakking. ...
  • Indien alleen volwassen elektroden beschikbaar: plak dan één elektrode voor op de borstkas en één achter op de rug tussen de schouderbladen.

Waar plak je de plakkers van een AED?

Bij het plaatsen van de elektroden moet het hart in het midden zitten. Bij een volwassen patiënt plaats je één elektrode op de rechterborst, een paar centimeter boven de tepel en onder het sleutelbeen. De andere elektrode plaats je onder de linkerborst.

29 gerelateerde vragen gevonden

Waar plaats je de plakkers van een AED bij een zwangere vrouw?

Je dient de zwangere vrouw dan in een andere positie te leggen. De vrouw dient op haar linker zij te liggen, 15 graden gebogen. Door het slachtoffer in deze positie te leggen, bescherm je de vitale organen van de moeder en het kind. Echter maakt deze positie het erg moeilijk om te reanimeren en te defibrilleren.

Hoe reanimeer je een peuter?

6. Geen tekenen van leven
  1. Start met 15 borstcompressie afgewisseld met 2 beademingen.
  2. Plaats de hiel van één hand midden op het borstbeen van het kind. ...
  3. Geef 15 borstcompressies in het tempo van 100-120 keer per minuut.
  4. Druk de borstkas ⅓ deel in.
  5. Wissel 15 borstcompressies af met 2 beademingen.

Hoe reanimeer je een drenkeling?

Als het slachtoffer uit het water is:
  1. Als je met meerdere personen bent: Laat een ander direct 112 bellen. Geef 5 beademingen. Start reanimatie: geef steeds 30 borstcompressies en 2 beademingen. ...
  2. Als je alleen bent: Geef direct 5 beademingen. Start reanimatie (30 borstcompressies en 2 beademingen) en doe dit 1 minuut.

Hoe reanimeer je een vrouw?

Adem normaal in en adem in 1 seconde gelijkmatig uit in de mond van het slachtoffer. Kijk daarbij uit je ooghoek of de borstkas van het slachtoffer omhoog komt. Onderbreek de borstcompressies hiervoor nooit meer dan 10 seconden. Ga door met reanimeren en wissel steeds 30 borstcompressies af met 2 beademingen.

Wat is de juiste volgorde van reanimeren?

Ga door met reanimeren 30:2 (30 borstcompressies gevolgd door 2 beademingen.) Ga door totdat professionele hulpverlening zegt dat je mag stoppen. Als er een 2e hulpverlener aanwezig is kun je om de 2 minuten afwisselen. Onderbreek de reanimatie zo kort mogelijk.

Hoe doe je hartmassage?

Begin met de reanimatie: de borstcompressies

Haak je handen in elkaar en zet ze midden op de borstkas. Strek je ellebogen en breng je schouders recht boven je handen. Druk het borstbeen loodrecht 5 tot 6 centimeter in. Geef 30 borstcompressies in een tempo van 100 tot 120 keer per minuut.

Hoe doe je de kinlift?

De kinlift is dus een belangrijk onderdeel gedurende een EHBO cursus. Bij een slachtoffer dat op zijn rug ligt, zakt de tong in de keel. De tong sluit dan de luchtweg af, waardoor de ademhaling beperkt en zelfs onmogelijk is. De kinlift zorgt voor het openen van de luchtweg, zonder blijvend letsel op te lopen.

Wat mag je niet doen bij een reanimatie?

Wat moet je NIET doen voor je met het reanimeren start? 1-1-2 bellen. Het slachtoffer verplaatsen naar de begane grond. Huisdieren opsluiten, de voordeur open zetten en het licht aan doen.

Hoe moet je reanimeren op een volwassen persoon?

Geef 30 borstcompressies:
  1. Plaats je handen in het midden van de borstkas. ...
  2. Druk de borstkas bij de gemiddelde volwassene ongeveer 5 cm in, maar niet meer dan 6 cm.
  3. Druk de borstkas 100 tot 120 keer per minuut in, met zo weinig mogelijk onderbrekingen.
  4. Laat de borstkas na elke compressie telkens omhoog komen.

Hoe doe je mond-op-mondbeademing?

Mond-op-mondbeademing is een vorm van kunstmatige ademhaling, die als eerste hulp kan worden toegepast bij iemand die zelf niet meer in staat is te ademen. Na het openen van de luchtweg door middel van de kinlift blaast men het slachtoffer lucht in de longen, zodat diens bloed toch van zuurstof wordt voorzien.

Hoe benader je een drenkeling?

Algemene tips

Probeer door de drenkeling al toesprekend van achteren te benaderen en deze vanaf deze positie vast te pakken. Indien een redding op zee, laat je meesleuren. Mocht je in een (mui)stroom terecht komen welke je verder van het strand af trekt, ga hier dan niet tegen in zwemmen.

Waarom drenkeling eerst beademen?

De rol van beademing bij drenkelingen

Zodoende worden bij drenkelingen altijd gestart met vijf initiële beademingen en worden vervolgens borstcompressies met beademingen gecombineerd. Doel hiervan is om het ontstane zuurstoftekort terug te dringen.

Welke 2 handelingen voer je het beste uit als de beademing niet effectief blijkt?

Wil je echt niet beademen, door welke dan oorzaak ook, dan mag je de beademingen weglaten. Geef het slachtoffer dan achter elkaar door ononderbroken borstcompressies. Komt er een andere hulpverlener die wel wil beademen dan is aan te raden deze hulpverlener dit te laten doen.

Wat moet je doen als je kind stikt?

Verricht dan de volgende handelingen:
  1. Baby in buikligging op je onderarm. ...
  2. Onderarm op bovenbeen naar beneden gericht. ...
  3. Vijf stoten tussen de schouderbladen. ...
  4. Geen effect, draai je baby dan om. ...
  5. Vijf borststoten. ...
  6. Slaagt dit niet, dan stappen herhalen. ...
  7. Bij bewusteloosheid, reanimeren. ...
  8. Bij bijkomen of gaan hoesten, stoppen.

Waar plak je de elektroden van de AED niet op?

Plaatsen elektroden:

Breng de elektroden aan precies zoals het plaatje aangeeft. Plak de elektrode niet op de tepel / piercing sieraden • Plak de elektroden in 1x goed.

Waar staat AED voor en hoe werkt een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Waarom komen er 2 ambulances bij reanimatie?

Hierbij valt te denken aan een reanimatie, een zeer ernstig ongeval of vanwege tilassistentie. Om de noodzakelijke handelingen zo snel en kundig mogelijk uit te kunnen voeren worden er soms twee ambulances gestuurd. Twee verpleegkundigen en twee chauffeurs voeren dan gezamenlijk de nodige handelingen uit.

Wie beslist over wel of niet reanimeren?

De arts heeft de verantwoordelijkheid en de kennis om een goede medische behandeling te geven. Hij kan je informatie geven over de vraag of een reanimatie in jouw situatie medisch gezien zinvol is of niet. Bij het nemen van een besluit over reanimatie weegt de visie van de arts zwaar.

Wat is een niet Schokbaar ritme?

De ritmestoornissen die bij een circulatiestilstand voorkomen, zijn verdeeld in twee groepen: de schokbare (ventrikelfibrilleren en polsloze ventrikeltachycardie; VF/VT) en niet-schokbare ritmen (asystolie en polsloze elektrische activiteit/PEA).

Hoe handel je bij een kind dat bewusteloos is als gevolg van een Luchtwegbelemmering?

Als een kind met een luchtwegbelemmering door een vreemd voorwerp bewusteloos is of wordt: Leg het kind op een harde platte ondergrond. Roep hulp of laat hulp halen -112 bellen - als dit nog niet is gebeurd. Laat het kind niet alleen in dit stadium.