Hoe overtuig ik mijn man voor een kind?

Gevraagd door: Chloë Guit Msc  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.3/5 (9 stemmen)

De 5 FBI tactieken om je partner te overtuigen van een kinderwens
 • 1 Rustig aan en luisteren. Niet patsboem, wil je een kind met mij-nu zeggen, maar rustig aan beginnen. ...
 • 2 Geen positieve draai proberen te geven (de 3 x ja-truc) ...
 • 3 Geef je partner controle. ...
 • 4 Overtuigen is ruimte bieden. ...
 • 5 Overtuigen kan door hulp te vragen.

Hoe bespreek ik mijn kinderwens?

Kinderwens bespreekbaar maken
 1. Kondig het van tevoren aan. ...
 2. Stel je open en luister goed. ...
 3. Spreek ook je eigen zorgen uit. ...
 4. Evalueer jullie relatie. ...
 5. Zet praktische zaken samen op een rij. ...
 6. Laat het even rusten. ...
 7. Praat met een derde partij. ...
 8. Koester wat je hebt.

Wat doe je als je man geen kinderen wil?

Probeer samen helder te krijgen hoe jullie er allebei in staan. Doe dit door elkaar open vragen te stellen en daarbij écht naar elkaar te luisteren. Leg uit waarom het voor jou een belangrijk issue is en welke gevoelens en gedachten je daarbij hebt. Vraag je partner naar zijn of haar motieven.

Hoe vertel ik mijn man dat ik heel graag een kind wil?

Ga het gesprek aan met je partner. Wat is de reden dat hij geen kinderen wil en is dit duidelijk voor jou? (bijv. maatschappelijke overwegingen, druk leven, financiële last, kinderen niet leuk vinden, bang zijn dat hij niet geschikt is). Probeer oprecht te luisteren, mét interesse en zonder onderbrekingen.

Wat moet je bespreken voordat je kinderen krijgt?

Grote en kleine vragen

Misschien denk je dat jullie het over heel grote vragen moeten hebben. Het is slim om grote onderwerpen te bespreken, zoals de taakverdeling of opvoeding. Maar ook kleine vragen kunnen belangrijk en leuk zijn. Denk aan hoe jullie de opa's en oma's gaan noemen of waar het wiegje komt te staan.

MiJN ZiEKENHUiS BEVALLiNG! ( van Luxy) | Bellinga Familie Vlog #909

29 gerelateerde vragen gevonden

Wat te doen als je kinderen krijgt?

15 dingen die je echt moet doen voor je kinderen krijgt
 1. Reizen. ...
 2. Je opleiding voltooien. ...
 3. Uit eten gaan. ...
 4. Spontaan een tripje naar [jouw favoriete stad hier] maken. ...
 5. Geef een feestje! ...
 6. Geniet van een beetje luxe. ...
 7. Kijk de tv-series en films die je wil zien. ...
 8. Extreme sporten.

Waar moet je aan denken als je een kind krijgt?

U heeft een kinderwens, u bent zwanger of uw partner is zwanger, of uw baby is net geboren. Dan krijgt u mogelijk te maken met testen rond de zwangerschap, zwangerschapsverlof of geboorteverlof regelen, naamskeuze en geboorteaangifte. Kijk wat er verandert als er een kind geboren wordt.

Hoe ga je om met ongewenste kinderloosheid?

Hoe je de ongewenste kinderloosheid ervaart, kun je niet sturen. Wél kun je ervoor kiezen om er samen een weg in te vinden. Spreek verwachtingen en behoeften naar elkaar uit en blijf in gesprek. Vertel elkaar wat je blij maakt, deel je geluksmomenten en zeg waarvan je geniet.

Hoe kan ik mijn man overtuigen voor een derde kind?

De 5 FBI tactieken om je partner te overtuigen van een kinderwens
 • 1 Rustig aan en luisteren. Niet patsboem, wil je een kind met mij-nu zeggen, maar rustig aan beginnen. ...
 • 2 Geen positieve draai proberen te geven (de 3 x ja-truc) ...
 • 3 Geef je partner controle. ...
 • 4 Overtuigen is ruimte bieden. ...
 • 5 Overtuigen kan door hulp te vragen.

Hoe vertel je je kind dat je een nieuwe relatie hebt?

Hou de eerste kennismaking tussen jouw kind(ren) en de nieuwe partner kort. Geef het kind hierbij de ruimte om op eigen tempo kennis te maken. Verplicht de kinderen niet om jouw nieuwe partner als een extra mama of papa te zien of aan te spreken. Geef ze tijd om deze nieuwe persoon in hun leven te aanvaarden.

Wat met kinderwens niet uitkomt?

Je kunt er ook voor kiezen te vertellen hoe het voelt dat je (nog) geen kinderen hebt. Wat de hoop, teleurstelling en behandelingen met je doen. Je stelt je daarmee kwetsbaar op en er komen misschien emoties los, tranen kunnen rollen. Dat is een persoonlijke afweging wanneer (en bij wie) je dat wel of niet wilt.

Hoe werkt een sterilisatie bij een vrouw?

Via een sneetje boven de schaamstreek plaatst de gynaecoloog de clips/ringen over beide eileiders. De eileiders zijn direct volledig afgesloten en daarmee is de sterilisatie onmiddellijk betrouwbaar. De operatie vindt plaats op een operatiekamer tijdens de dagbehandeling. De ingreep zelf duurt ongeveer een half uur.

Wat als je nog een kind wil?

Ik wil (nog) een kind, maar mijn partner niet en nu? Communicatie en respect hebben voor elkaar, dat is in dit geval het allerbelangrijkste. Het bespreekbaar maken van dit dilemma begint met een goed gesprek. Het is essentieel om naar elkaar te luisteren, om erachter te komen wat de ander voelt en wat hij wil.

Waarom wel of geen derde kind?

Je kunt erop rekenen dat je derde altijd twee beschermengelen om zich heen heeft, buiten jou en je partner dan. Je derde kan waarschijnlijk nog veel kleding en babyspullen van zijn broertjes of zusjes gebruiken. De unisex dingen dan, of alles als de derde hetzelfde geslacht heeft en alles niet te versleten is.

Wat is secundaire kinderloosheid?

Geluk en verdriet liggen bij secundaire kinderloosheid heel dicht naast elkaar. De verschillende emoties zorgen voor onrust én verwarring in je lichaam en hoofd. De realiteit is daardoor lastig te begrijpen en te accepteren. Je hebt ook te maken met rouw over een kindje die niet komt, dat kost tijd.

Hoeveel procent van de stellen blijft ongewenst kinderloos?

In Nederland is ongeveer 80% van de koppels na één jaar zwanger. Ongeveer 5 procent van de koppels in Nederland is ongewenst kinderloos.

Hoe leven invullen zonder kinderen?

Belangrijk is om je eigen weg te vinden. Een weg zonder kinderen weliswaar in een omgeving met mensen die hele gezinnen om zich heen krijgen. Belangrijk is om je eigenwaarde niet te laten afhangen van wel of geen kinderen krijgen. Belangrijk is om de zin van het leven te blijven zien en te ontdekken op jouw manier.

Hoeveel vrouwen blijven ongewenst kinderloos?

Van de 26–30-jarige vrouwen kiest een op de vijf voor een leven zonder kinderen. Van de 56–62-jarige vrouwen is ongeveer 10 procent kinderloos gebleven. Vooral onder hoogopgeleide vrouwen is de kinderloosheid hoog: ruim een kwart van de 26–35-jarige vrouwen verwacht kinderloos te blijven.

Heb ik recht op Kinderbudget?

Om kindgebonden budget te krijgen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner aan de volgende voorwaarden voldoen: U hebt 1 of meer kinderen die jonger zijn dan 18 jaar. U krijgt kinderbijslag van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Uw (gezamenlijke) inkomen is niet te hoog.

Wat koop je als eerste als je zwanger bent?

Autostoel (deze kun je maar beter op tijd in huis hebben, voor het geval de baby zich wat vroeger aankondigt); Wandelwagen en/of draagzak (de draagzak kun je goed testen nu je buik nog niet enorm in de weg zit!); Kraampakket (aanvragen via je zorgverzekering); Alles voor de babykamer.

Hoeveel spaargeld heb je nodig om aan kinderen te beginnen?

Hillekens adviseert zijn cliënten overigens 20.000 tot 30.000 euro per kind te sparen. ,,Dan zit je safe. Als je daar op tijd mee begint, betekent het dat je op een spaarrekening met een rente van ongeveer 0 procent, zo'n 140 euro per maand per kind opzij moet zetten.

Wat kost het krijgen van een kind?

Het CBS heeft berekend dat een gezin met twee ouders gemiddeld 15% van het totale besteedbaar inkomen uitgeeft aan hun eerste kind. Heb je meer kinderen? Dan worden de kosten per kind meestal lager. Zo wordt bij 2 kinderen 25% van het besteedbare inkomen uitgegeven, bij 3 kinderen 29% en bij 4 kinderen 35%.

Wat verandert er in je leven als je een kindje krijgt?

Door de komst van jullie kleintje verandert de dynamiek tussen jullie twee. Je hebt minder quality time voor elkaar. Je zoekt samen naar een nieuw ritme. Wie doet wat in huis en je maakt afspraken wanneer je gaat sporten of afspreken met vriendinnen.

Hoe kan je een kind krijgen zonder man?

Vanaf de leeftijd van 16 jaar kunnen donorkinderen indien gewenst in contact komen met de spermadonor. De wijze van inseminatie is meestal IUI of KID. Houd wel rekening met wachtlijsten. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om zelf via internet op zoek te gaan naar een spermadonor.

Hoe weet je of je een tweede kind wil?

Voor het ene stel staat meteen vast dat ze graag twee of meer kinderen zouden willen, anderen twijfelen of ze één kind genoeg vinden. Hoe weet je of je wel of geen tweede kind wilt? Dat is in de eerste plaats natuurlijk iets om met je partner te bespreken. Neem daar de tijd voor en respecteer elkaars mening.