Zo gaat het nu met ‘hier zit geen zand’-meisje

Hoe noem je de ouders van je oma?

Gevraagd door: ds. Lukas Sanders  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.2/5 (41 stemmen)

[familie] een vader van een grootouder.

Hoe noem je de moeder van je oma?

[familie] de moeder van de grootvader of de grootmoeder.

Hoe noem je je ouders van je grootouders?

De stamvader is namelijk de vader van de oudbetovergrootvader, en die kan bij iedere kwartierstaat anders zijn. Noem deze gewoon 'verst gevonden voorouder'. Dat is een algemene term die precies aangeeft wat het is.

Hoe heten de ouders van je opa en oma?

Al snel zie je dat vanaf generatie 6 de basis hetzelfde blijft (groot, overgroot, betovergroot), en komt daarvoor telkens een andere benaming. Dus de vader/moeder van jouw betovergrootvader/moeder is dus officieel jouw oudvader/moeder.

Hoe noem je de oma van je man?

Een schoonouder betreft de moeder of de vader van de persoon met wie men is (of was) getrouwd. Soms wordt het begrip schoonouder ook gebruikt in niet-huwelijkse relaties zoals een geregistreerd partnerschap.

16 gerelateerde vragen gevonden

Wat is de vader van je oma?

[familie] een vader van een grootouder.

Wat komt er na opa en oma?

Het is erg bijzonder om opa of oma te worden. Wat een mijlpaal! Het is nog specialer, wanneer je dit samen met jouw eigen ouders meemaakt.

Hoe noem je een overgroot oma?

Het rijtje wordt dan moeder, oma (grootmoeder), oudoma (overgrootmoeder).

Hoe noem je familieleden?

Je familie bestaat meestal uit: opa's, oma's, tantes, ooms, neven, nichten, papa, mama, broers en zussen. Bij je familie hoort ook een achternaam of familienaam, maar die is niet altijd hetzelfde. Deze volgt meestal de mannelijke lijn. Dus van opa op vader en vervolgens op de zoon.

Wat is grootouders?

ouders van je vader of moeder

, grootvader(s) en grootmoeder(s).

Wat betekent grootmoeder?

Een grootmoeder of oma is een vrouw die een kleindochter of kleinzoon heeft. Dit kan een kind zijn van haar (plus)zoon of van haar (plus)dochter.

Hoe noem je je zus van je oma?

Groottante. Dat is je oudtante. Ik denk dat gewoon tante en dan haar naam best wel een nette manier is van je oudtante aanspreken…

Hoeveel overgrootouders?

Ieder mens heeft dus vier grootouders, acht overgrootouders, enz.

Wat komt na overgrootoma?

Antwoorden (1) De juiste benamingen zijn: grootmoeder, overgrootmoeder, betovergrootmoeder.

Is opa grootvader?

Een grootvader, grootpa of opa is een man die een kleinkind heeft.

Wat is mijn opa van mijn kind?

Een kleinkind is de sekseneutrale benaming voor een kind van een kind. Het is dus in afstamming de derde generatie, gerekend vanaf de grootouders van het kind. Een mannelijk kleinkind wordt kleinzoon genoemd, een vrouwelijk een kleindochter.

Hoe noem je het kind van je kleindochter?

achterkleinkind - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek)

Hoe heet de vader van mijn schoondochter?

Schoonvader en schoonmoeder (schoonouders) – ouders van de partner. Schoonbroer of zwager en schoonzus – partner van broer of zus. Schoonzoon en schoondochter (schoonkinderen) – partner van een kind.

Hoe heet de nicht van je oma?

De nicht van je oma is een achter-achternicht van jou. Haar kleinkind is dus een achter-achter-achter-achter nichtje of -neefje van jou. Bij iedere generatie komt het woord achter er bij te staan.

Wat is mijn schoonmoeder?

Wat het bij al die woorden zegt, is dat de familierelatie door aantrouwen tot stand is gekomen. Zo is een schoonmoeder dus een 'aangetrouwde moeder'. De woorden met schoon- komen al in het Nederlands voor vanaf de 16e eeuw en zijn leenvertalingen uit het Frans.

Volgende artikel
Welke naam betekent mooi?