Tobias Camman in DUMPERTREETEN!

Hoe noem je de grootmoeder van je grootmoeder?

Gevraagd door: ir. Alicia Bastiaanse  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.7/5 (74 stemmen)

Overgrootmoeder definities
naamw. (v.) Verbuigingen: overgrootmoedersVerbuigingen: overgrootmoedertje de moeder van de grootvader of de grootmoeder Voorbeeld: `Mijn overgrootmoeder is twee dagen geleden overleden. ` Bron: WikiWoordenboek.

Hoe noem je de grootouders van je grootouders?

Overgrootvader definities

naamw. (m.) Verbuigingen: overgrootvadersVerbuigingen: overgrootvadertje een vader van een grootouder Bron: WikiWoordenboek.

Hoe noem je een overgroot oma?

Het rijtje wordt dan moeder, oma (grootmoeder), oudoma (overgrootmoeder).

Wat is een superoma?

Behalve het traditionele 'opoe', heten ze 'opapa' en 'omama', 'grootoma' en 'grootopa'. Of: 'oma-oma', 'kleine omaatje', 'mevrouw oma', 'bon-mama', 'superoma', 'granny' of zelfs 'oma granny': allemaal overgrootmoeders, maar zij leven nu eenmaal langer dan de overgrootvaders.

Wat is een ander woord voor overgrootmoeder?

Grootoma en -opa en overgrootoma en -opa worden sinds 2000 frequent in de krant gebruikt. Het zijn courante woorden geworden, die een vermelding in het woordenboek behoeven. Grootoma krijgt als definitie overgrootmoeder.

15 gerelateerde vragen gevonden

Wat is een achterkleindochter?

[familie] het kind van iemands kleinkind.

Is je grootmoeder je oma?

Er bestaan veel synoniemen voor het woord grootmoeder. Gebruikelijk zijn de termen oma en opoe. Beide zijn afkomstig uit de kindertaal. Het zijn kinderlijke vervormingen van respectievelijk de woorden grootmama en grootmoeder.

Hoe noem je de oma van een kleinkind?

Aanspreekvormen: u, jij of de voornaam? Al jaren lang spreken kleinkinderen hun grootouders aan met “u” of door simpel “oma” of “opa” te zeggen.

Hoe noem je de broer van je grootmoeder?

De kinderen van die grootouders zijn ooms (mannelijk) en tantes (vrouwelijk). Dit is derdegraads familie, omdat er drie stappen tussen zitten: kind → ouder → grootouder → oom (nonkel) of tante. Degenen met wie ooms en tantes getrouwd zijn, vormen aangetrouwde familie.

Hoe noem je familieleden?

Je familie bestaat meestal uit: opa's, oma's, tantes, ooms, neven, nichten, papa, mama, broers en zussen. Bij je familie hoort ook een achternaam of familienaam, maar die is niet altijd hetzelfde. Deze volgt meestal de mannelijke lijn. Dus van opa op vader en vervolgens op de zoon.

Wat is een overgroot moeder?

de moeder van de grootvader of de grootmoeder

`

Hoe noem je de tante van je oma?

[familie] een tante van een ouder.

Wat is een overgroot opa?

een vader van een grootouder.

Hoe noem je de dochter van je kleindochter?

achterkleinkind = het achterkleinkind zelfst. naamw. Uitspraak: [ˈɑxtərklɛinkɪnt] Verbuigingen: achterkleinkind|eren (meerv.)

Wat is een kleindochter?

een dochter van iemands kind, een vrouwelijk kleinkind.

Wat ben je van elkaar als je oma's zussen zijn?

Tweedegraads familieleden: broers, zussen, kleinkinderen, opa's, oma's, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers. Derdegraads familieleden: ooms, tantes, neven en nichten (kinderen van een broer of zus), overgrootouders, achterkleinkinderen.

Wat betekent je opoe?

Zelfstandig naamwoord. Grootmoeder, oma een vrouw met kleinzoon of kleindochter. Er bestaan veel dialectwoorden voor oma zoals bomma, memme, metje, moemoe, moeke, beppe, opoe.

Hoe oud is de jongste grootmoeder?

Officieel is het niet, maar een 23-jarige Roemeense is wellicht de jongste grootmoeder ter wereld. Ze kreeg zelf een meisje toen ze 13 jaar was en haar dochter begon op haar elfde aan kinderen. Ondertussen is de Roemeense, Rifca Stanescu, al 25 jaar en ze is gelukkig met haar kleinzoon Lon (2).

Wat is de vrouw van je kleinzoon?

Schoonzoon/schoondochter: de man of vrouw van zoon of dochter (= aanverwant). Zwager/schoonzus: de man of vrouw van broer of zus en de broer of zus van man of vrouw (= aanverwant).

Wat ben je als je een achterkleinkind hebt?

Derde graad

overgrootouders; achterkleinkinderen; neven en nichten (kinderen van broers of zussen);

Volgende artikel
Hoe kan je snel rijk worden?