Nathalie - Hoe kan ik weer een goede moeder zijn?

Hoe maak je het weer goed met je moeder?

Gevraagd door: Muhammed Bakker  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.3/5 (32 stemmen)

Luister goed.
Ga je het gesprek aan met één van je ouders (of beide)? Zorg dan dat je goed luistert naar wat er gezegd wordt. Ook al ben je het ergens niet mee eens, laat de ander uitpraten en reageer dan. Je zegt zelf ook wel eens iets zonder er eerst goed over nagedacht te hebben.

Hoe kan ik mijn moeder weer blij maken?

Met deze dingen kan je mama in ieder geval heel gelukkig maken.
 • Slaap uit tot na 5 uur. ...
 • Eet je eten. ...
 • Eet geen krijtjes. ...
 • Slaap zonder te vechten. ...
 • Maak geen ruzie in de supermarkt. ...
 • Stop geen dingen in je neus. ...
 • Lik geen mensen. ...
 • Wees tevreden met wat je krijgt.

Wat moet je doen als je heel boos bent op je moeder?

 1. Hoe laat je woede los? Stop met vechten! ...
 2. Zet je woede om in iets positiefs. Door niet te focussen op de negatieve aspecten van de relatie met je ouder(s), maak je het jezelf al iets makkelijker. ...
 3. Ga verder met waar je al mee bezig was en wat niet op erkenning.

Waarom heb ik een hekel aan mijn moeder?

Walgen van je moeder: de (mogelijke) oorzaken

De angst om zelfs met haar te versmelten. Dat soort angsten horen bij de losmaak-problematiek waarmee veel vrouwen kampen. Een moeder kan ook proberen haar kinderen te annexeren: zich hun leven als het ware proberen toe te eigenen.

Hoe om te gaan met een moeilijke moeder?

Omgaan met onvervulde verlangens en rouw: 3 tips
 1. Besluit hóé je een volwassen dochter wilt zijn. Je kunt niet voor je moeder besluiten hoe zij moeder moet zijn. ...
 2. Besluit dat je niet toestaat dat ze je pijn doet. ...
 3. Zoek mensen uit met wie je kunt praten over hoe jij een goede moeder kunt zijn.

43 gerelateerde vragen gevonden

Hoe ga ik met mijn moeder om?

Ga het tegenovergestelde doen van wat je altijd deed: geef haar wat zij nodig heeft. Doe dat in de mate waarin je dat kunt opbrengen. Kies al doende voor manieren die bij je passen. Deze nieuwe verbinding met je moeder zal je goed doen.

Hoe weet je of je een goede moeder zal zijn?

Moeders versus goede moeders

Je bent jezelf en je omgeving genoeg. Als je iets anders of beters had kunnen doen, had je het zeker gedaan. Je leeft altijd op de toppen, omdat je altijd het beste voor jou en de mensen om je heen wilt. Heb vertrouwen in de natuur die in jou leeft.

Wat een moeder Leiden kan?

Wat een moeder leiden kan is een persoonlijk verhaal, doorspekt met wetenschappelijke inzichten en vragen om zelf mee aan de slag te gaan. Laat je niets wijsmaken, Superwoman bestaat niet en struikelen blijft de beste leermeester. Dit boek is een uitnodiging om te stoppen met overleven en te starten met leven.

Wat is een normale moeder dochter relatie?

In een gezonde relatie tussen moeder en dochter is het belangrijk dat de moeder haar dochter niet constant wil helpen bij alles wat ze doet. Moeders moeten hun dochter ook los laten en fouten laten maken, zodat ze leren er zelf bovenop te komen.

Is mijn moeder Toxic?

Kenmerken “giftige” moeder. Schuldgevoel en manipulatie. Je moeder zet manipulatie in om haar zin te krijgen en zorgt ervoor dat jij je schuldig of verantwoordelijk voelt, voor haar slechte gedrag. Ze speelt in op je zwakke plekken en emotionele kant, ze weet precies waar jij gevoelig voor bent.

Waarom irriteer ik me aan mijn moeder?

De irritatie komt naar voren als ze veel praat en negatief is. Hier maakt ze het voor jou onmogelijk om haar gelukkig te maken en dat frustreert je dan en dan volgt de irritatie. Je moeder kan daaropvolgend ook hier weer op gaan reageren door veel te gaan praten en negatief te worden.

Wat zijn emotioneel afwezige ouders?

Wat zijn emotioneel afwezige ouders? Emotioneel afwezige ouders zijn ouders die structureel emotioneel niet beschikbaar zijn voor hun kinderen. Dit noemen we ook wel emotionele verwaarlozing.

Waarom voel ik geen band met mijn moeder?

Het krijgt voorwaardelijke "liefde". Er wordt niet voorzien in zijn symbiotische behoeften, er is geen emotionele verbinding met de ouders. Vooral de moeder is emotioneel niet beschikbaar. Het kind moet al heel jong autonoom zijn, terwijl de symbiotisch behoeften niet zijn bevredigd.

Waarom is moeder jaloers op dochter?

Een belangrijk punt dat erg taboe is in onze cultuur, is dat moeders heel erg jaloers kunnen zijn op hun dochters. En dat dochters dat maar heel moeilijk kunnen accepteren als de werkelijkheid. Ze ontkennen het liever omdat het te pijnlijk is.

Is mijn moeder een narcist?

Je kan een narcistische moeder definiëren als iemand die erg bezitterig is en zich bezighoudt met het beconcurreren van haar kinderen. Ze wilt in alles beter zijn dan haar kinderen en ziet haar kinderen niet als een individu, maar als een verlengde van zichzelf.

Wat is een moedercomplex?

De ambivalente gevoelens van het kind ten opzichte van zijn moeder. Evenals bij het woord vadercomplex gaat het hier om iets onvermijdelijks en in zijn algemeenheid is de term weinigzeggend.

Wat doet een goede moeder?

Een moeder, een lieve, zorgzame mama, die wil iedereen het liefst. Iemand die van je houdt, die om je geeft, bij wie jij je veilig mag en kan voelen. Met wie je kan praten, maar ook kletsen.

Kan je afstand doen van je ouders?

Afstand doen van ouders kan in principe niet. Wel zijn er mogelijkheden om in de buurt te komen. Allereerst is het mogelijk om aan de rechter te verzoeken om als 16-/17-jarige als volwassene te worden behandeld (handlichting).

Hoe verbreek je contact met je moeder?

Tip: wanneer je het contact wilt verbreken, vertel het aan niemand of alleen aan iemand die het snapt en jou kan steunen, verwijder alle contact die tot jou kan leiden: telefoon, social media, etc.

Wat is een verstoorde ouder kind relatie?

Wat is oudervervreemding? 'Bij een verstoorde ouder-kindrelatie is het systeem van het gezin uit balans. Het is een extreem voorbeeld hoe het kind uit beeld kan raken, terwijl zowel vader als moeder juist strijden voor het belang van het kind. Er is dus niet één ouder die het 'doet' of schuldig is.

Waarom schreeuw ik als ik boos ben?

Door stofjes zoals adrenaline, die vrijkomen als je boos bent, worden we aangespoord om in de 'vechtstand' te gaan. Je verheft je stem om het onrecht dat je is aangedaan recht te zetten of om controle uit te oefenen over de situatie.”

Waarmee kan je je moeder verrassen?

Voor als je even geen inspiratie hebt hoe je je moeder het beste kan bedanken!
 • # 1 Een ontbijtje op bed. ...
 • #2 Lekker uitwaaien. ...
 • #3 Een middagje shoppen in een leuke stad. ...
 • #4 Een rondvaart met een brunch. ...
 • #5 Een bioscoop avondje. ...
 • #6 Een picknick. ...
 • #7 High Tea. ...
 • #8 High Wine.

Hoe voelt moedergevoelens?

Het moedergevoel schijnt iets fysiologisch te zijn, vergelijkbaar met een heftige verliefdheid. Moedergevoelens zorgen ervoor dat je voor jouw baby wilt zorgen, hem of haar wilt beschermen en onvoorwaardelijke liefde wilt geven.

Wat doet een dominante moeder?

Een dominante moeder gedraagt zich nog steeds alsof zij bepaalt wanneer ze je aandacht geeft, negeert, opdrachten geeft of wegstuurt. Als je moeder zich zo gedraagt is het belangrijk dat je haar een halt toeroept. Jij bepaalt nu de regels en zij moet inzien dat ze niet je 'baas' is.

Hoe noemt de dochter van je nicht?

Het kind van een neef of nicht is een achterneef/achternicht. Hier is opnieuw onderscheid tussen een kozijnskind van een kozijn en een achterneef/achternicht van een oom- of tantezeg(st)er.

Vorige artikel
Hoe kan eczeem ineens ontstaan?
Volgende artikel
Is taurine moedermelk?