IK VERTELDE MIJN FAMILIE EN VRIENDEN DAT IK ZWANGER BEN VAN EEN TWEELING.. | TIGERELISE

Hoe maak ik bekend dat ik zwanger ben?

Gevraagd door: Silke Hoekstra PhD  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.5/5 (9 stemmen)

De volgende cadeaus zijn echte klassiekers voor het bekendmaken van een zwangerschap.
 1. Romper met een tekst als 'Lieve tante, ik kan niet wachten om je te ontmoeten'
 2. Echofoto in een fotolijstje.
 3. Matchende sokken voor de ontvanger en de baby.
 4. Ballon met tekst.
 5. Mok met 'Voor de liefste oom'
 6. Kinderboekje.

Hoe moet ik vertellen dat ik zwanger ben?

Een grappige manier om je (schoon)ouders te vertellen dat je zwanger bent, is door iets voor de baby met de tekst “I love oma” of “I love opa” te geven. De meest gebruikte babyspullen hiervoor zijn een speen en rompertje, maar je kan deze tekst natuurlijk op bijna alles laten drukken.

Hoe je zwangerschap bekend maken?

Je zwangerschap aankondigen doe je zo
 1. Vertel het met een foto. Maak een foto van bijvoorbeeld je handen op je buik of van de foto die je na de eerste echo hebt gekregen. ...
 2. Gebruik ballonnen. Verwacht je visite? ...
 3. Geef babysokjes cadeau. Wil je je ouders het nieuws vertellen? ...
 4. Maak een filmpje. ...
 5. Zet je andere kindje in.

Hoeveel weken vertellen dat je zwanger bent?

Je baas vertellen dat je zwanger bent hoeft volgens de wet pas 3 weken voor je verlof. Natuurlijk is dit niet zo gepast om te doen en ook zal je buik de zwangerschap verraden. Vertel je werkgever van je zwangerschap daarom na ongeveer 12 weken.

Hoe zwangerschap bekend maken aan familie?

Zwangerschap bekendmaken: 15 originele ideeën!
 1. Kondig de zwangerschap aan met een spelletje. ...
 2. Kras en laat ze ontdekken over de zwangerschap. ...
 3. De zwangerschap bekendmaken met een boekje of tijdschrift. ...
 4. Een letterbord met een leuke spreuk over de zwangerschap. ...
 5. Grote broer of zus. ...
 6. Vertel het met een cake, taart of koekjes.

45 gerelateerde vragen gevonden

Hoe vertellen broertje of zusje?

Geef een zo eerlijk mogelijk antwoord op de eventuele vragen van je kind, aangepast aan zijn of haar belevingswereld. Laat je kind bijvoorbeeld alvast plaatjes zien van de ontwikkeling van de baby in de baarmoeder en vertel dat het kindje uit je buik komt als het helemaal af en groot genoeg is.

Hoe geslacht bekend maken?

Een gender reveal is het geslacht van je baby bekendmaken aan vrienden en familie. Meestal gebeurt dit op een feestelijke of bijzondere manier. De meest bekende variant is de gender reveal party, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Het geslacht van je baby kan je doorgaans zien bij de 20-wekenecho.

Welke week positiekleding?

Wanneer je zwangerschapskleding nodig hebt, is moeilijk te zeggen. Bij de ene vrouw zitten broeken en rokken met 8 weken al niet prettig meer, terwijl de ander met 20 weken haar gewone kleren nog aankan. De meeste vrouwen stappen in de derde of vierde maand toch echt over naar positiekleding.

Wat voel je als je 4 weken zwanger bent?

Je kleine embryo is nu nog zo klein als een mini speldenknopje, waardoor veel vrouwen nog niet aan hun lichaam zullen voelen dat ze zwanger zijn. Een opgeblazen gevoel en winderigheid is echter wel veelvoorkomend, en het is vooral aan te raden dat je dit lekker laat gaan om het opgeblazen gevoel te verminderen.

Wat schrijf je naar iemand die zwanger is?

Hoera, jullie zijn in verwachting! We zijn zo blij dat we weer een klein kindje in de familie mogen verwelkomen. Hopelijk gaat de zwangerschap voorspoedig en krijgen jullie een gezond kindje!

Wat voor gevoel in je buik als je zwanger bent?

Als je net zwanger bent, zul je niet veel zien of voelen aan je zwangere buik. Het is wel mogelijk om lichte krampen te ervaren, een opgeblazen gevoel en sommige vrouwen ervaren benauwdheid. Allemaal logisch aangezien je lichaam ruimte vrij maakt boor je baarmoeder waardoor ander organen verplaatsen.

Kun je na 3 weken al merken dat je zwanger bent?

Je gaat het zwangerschapshormoon hCG aanmaken en ook andere zwangerschapshormonen nemen toe. Hierdoor kan je binnenkort last kan krijgen van de eerste, vroege symptomen. Ontdek welke zwangerschapssymptomen in week 3 kunnen voorkomen. Lichte krampjes, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid en stemmingswisselingen.

Hoe ontdek je een miskraam bij 4 weken?

Hoe voelt het in week 4? deze week aan als een lichte menstruatie. Sommige vrouwen voelen weinig van een miskraam bij 4 weken en komen erachter door bloedverlies. Andere vrouwen hebben meer pijn en kunnen last hebben van pijnscheuten en buikkrampen.

Hoe lang duurt het voor je buik weg is na zwangerschap?

De kans is groot dat je buik weer platter wordt. Bij sommige vrouwen duurt dit een aantal maanden, bij andere vrouwen langer dan een jaar. Gezond eten en regelmatig bewegen helpen hierbij. Toch is het mogelijk dat je hangende buikje nooit helemaal wegtrekt.

Hoe groot is je buik bij 7 weken zwanger?

Geen buik bij 7 weken zwanger

Wanneer je 7 weken zwanger bent, is het goed mogelijk dat je buik nog helemaal niet gegroeid is. Ook dit is normaal. Het verschilt per persoon wanneer een zwangere buik gaat groeien. Je kan zelfs afvallen als je 7 weken zwanger bent.

Waar op letten bij positiekleding?

Zwangerschapskleding houdt rekening met de gebieden waar je rek nodig hebt in je kleding. Dus de maat die je normaal hebt, kun je meestal ook aanhouden voor zwangerschapskleding. Let erop dat het niet te groot is, maar ook niet knelt. Gedurende je zwangerschap 'groei' je in de kleding.

Wat is een a gender?

Gender verwijst anders dan sekse en geslacht niet naar biologische kenmerken, maar naar sociale, culturele en psychologische kenmerken die met een geslacht in verband worden gebracht. Onder gender kan vallen wat traditioneel als 'mannelijk' en 'vrouwelijk' gezien wordt, maar ook alles ertussenin.

Wat geef je cadeau bij een gender party?

Hieronder staan enkele cadeaus waarmee je op een gender reveal party aan kan komen.
 • Luiers. Het is misschien een beetje een cliché, maar luiers zijn altijd welkom voor de aanstaande ouders. ...
 • Kleding. ...
 • Cadeaubonnen. ...
 • Maak een verrassingsdoos. ...
 • New born fotoshoot. ...
 • Knuffels. ...
 • Speelgoed. ...
 • Vergeet de ouders niet.

Hoe weet je het geslacht van je baby?

Geslachtsbepaling met behulp van een echo

Vanaf ongeveer 16 weken zwangerschap is met redelijke zekerheid het geslacht van je baby te bepalen. Veel mensen horen bij de 20-wekenecho wat het geslacht is.

Hoe vertel je je kind dat hij grote broer wordt?

Betrek je kind bij de verzorging van zijn of haar broertje of zusje. Maak van je kind de grote broer of zus die 'zo goed kan helpen'! Laat je kind bijvoorbeeld de billendoekjes aangeven of een knuffel pakken. Zo geef je je kind het idee dat hij of zij kan helpen om voor de baby te zorgen.

Hoe vertel je je collega's dat je zwanger bent?

Zet een pot vol met blauwe of roze snoepjes op je bureau met daarop een briefje "Geniet ervan namens mij en mijn kleine snoepje". Stuur het hele kantoor (of alleen jouw team) een e-mail of appje dat je snoep op je bureau hebt staan en wacht tot ze eropaf komen.

Hoe bereid je een kind voor op een broertje of zusje?

Voorbereiding van je kind op een broertje of zusje

Om alvast een band op te bouwen tussen je eerste kind en de nieuwe baby, kun je je oudste betrekken bij de voorbereidingen. Laat je kind bijvoorbeeld 'helpen' bij het uitkiezen van de babykleertjes, het speelgoed en de gordijnen voor de babykamer.

Kun je met 3 weken al positief testen?

Een zwangerschapstest meet de concentratie HCG hormoon in de urine. Als je 3 weken zwanger bent, zou de test positief uit kunnen vallen. Maar misschien is het nog te vroeg. Valt de test positief uit dan ben je zeker zwanger.

Hoe voelt je buik bij 3 weken zwanger?

In week 3 van de zwangerschap kan je last hebben van een opgezette buik. Dit komt doordat je darmen door de zwangerschapshormonen nu trager werken. Dit kan winderigheid met zich meebrengen. Daarnaast houd je extra vocht vast, waardoor je buik voller kan lijken.

Volgende artikel
Kunnen babys het te warm hebben?