BABYDUMP | Maxi-Cosi Rock

Hoe lang in maxi-cosi rock?

Gevraagd door: Sara Çetin  |  Laatste update: 1 februari 2024
Score: 4.1/5 (23 stemmen)

Laat dit voorlezen
Pauzeren
De Maxi-Cosi Rock is een autostoel uit de groep 0+ en dus geschikt voor je kindje vanaf 0 tot 12 maanden of tot 13 kilo. De Maxi-Cosi Rock is geschikt voor kinderen van 45-75 cm.

Hoelang mag een baby in Maxi-Cosi zitten?

Volgens de R129 indeling zijn babyautostoeltjes dus geschikt voor kinderen van 45 tot 83 cm en een leeftijd van 0 tot 15 maanden. Maar het is heel goed mogelijk dat jouw kind al vóór de 15 maanden langer dan 83 cm is en niet meer goed in de Maxi-Cosi past.

Welke Maxi-Cosi voor welke leeftijd?

Babyautostoeltje: geschikt vanaf de geboorte tot 13 kg (R44-regelgeving) i-Size-babyautostoeltje: geschikt vanaf de geboorte tot 9-12 maanden (i-Size-regelgeving R129) Autostoeltje voor meerdere leeftijden: geschikt vanaf de geboorte tot ca. 7 jaar.

Hoe lang rijden met een baby?

Het is niet goed voor je baby om lang in dezelfde houding te zitten. Daarom wordt nadrukkelijk aangeraden om je baby niet langer dan één uur achter elkaar in een babyautostoeltje te vervoeren, en niet langer dan twee uur per dag. In een autostoeltje kan je baby niet of nauwelijks bewegen.

Welk autostoeltje vanaf 9 maanden?

Autostoeltje voor meerdere leeftijden: vanaf ongeveer 9 maanden tot 12 jaar / 9 tot 36 kg (Groep 1/2/3) Groep 1/2/3 autostoeltjes zijn geschikt zijn voor kinderen van 9 tot 36 kg. Deze autostoeltjes beschikken over een 5-puntsgordel of een vangtafel. Op deze manier gebruik je de autostoel vanaf 9 maanden.

42 gerelateerde vragen gevonden

Welke autostoel bij 3 jaar?

Een kinderstoel voor in de auto voor een kindje van 3 jaar is vaak een gecombineerde autostoel, namelijk een autostoel uit groep 2/3. Groep 2 is voor kinderen van 15 tot 25 kg. Groep 3 voor 22 tot 36 kg. Een autostoel uit groep 2/3 is zo verstelbaar dat deze met je kind meegroeit.

Waar mag de Maxi-Cosi in de auto?

Wij bij Maxi-Cosi raden je aan om je autostoeltje op de achterbank te plaatsen, bij voorkeur in het midden.

Waarom baby maar 2 uur in Maxi-Cosi?

Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen. Dat komt doordat de liggende houding beschouwd wordt als het best voor hun gezondheid en een baby in een autostoeltje ligt niet volledig plat.

Hoe lang mag een baby van 7 maanden in de auto?

Een lange autorit met je baby

Maak liever geen lange autoritten. Een autostoel is heel veilig, maar je baby kan zich niet vrij bewegen. Dit is niet goed voor de motorische ontwikkeling van je baby. Het advies is om een kind niet langer dan één uur achter elkaar in de autostoel te vervoeren.

Hoe lang mag een baby in de kinderwagen slapen?

Wij raden ouders af om de kinderwagenbak als permanente slaapplek te gebruiken in de eerste maanden na de geboorte. Vooral op het gebied van ventilatie, luchtdoorlatende zijwanden en bedbodem schiet de kinderwagenbak tekort.

Waarom kind tot 15 maanden achterwaarts verplicht?

Laat je baby achteruit zitten

Want het nekje is bij jonge kinderen kwetsbaar, omdat het hoofd in verhouding zwaar is. Als je baby achteruit zit, wordt het nekje tijdens een botsing beter beschermd.

Hoe oud mag een kind voorin zitten?

Kinderen ouder dan 3 jaar en kleiner dan 135 cm mogen dan alleen maar achterin zitten. Iedereen die langer is dan 135 cm, mag voorin zitten.

Waarom beugel Maxi-Cosi omhoog?

Wist jij dat de draagbeugel van je baby autostoel tijdens het rijden omhoog moet staan? In het geval van een botsing bereikt de draagbeugel de achterbank voordat de stoel deze kan bereiken. Zo is je kindje beter beschermd.

Welke autostoel vanaf 4 jaar?

Vanaf ongeveer 4 jaar kan je kind in een kinderautostoel. In deze stoel zitten kinderen tot ze minimaal 135 centimeter zijn. Er zijn kinderautostoelen met en zonder rugleuning. Een autostoel met rugleuning biedt betere bescherming bij een botsing van opzij.

Welke stoel vanaf 4 jaar?

Babystoeltjes zijn gemiddeld genomen geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot 1 à 1½ jaar. Peuterstoeltjes voor kinderen van ongeveer 1 tot 4 jaar en de kinderstoel vanaf ongeveer 4 tot 12 jaar. Deze indeling is een indicatie; lengte of gewicht waarvoor het zitje is goedgekeurd is uiteindelijk bepalend.

Welke autostoel vanaf 9 kg?

De meegroei autostoel groep 1/2/3 is geschikt voor kinderen met een gewicht van 9 tot 36 kg. Dit is ongeveer vanaf 1 tot 12 jaar. Echter dient u in gedachten te houden dat de autostoelen vaak niet over een slaap- of kantelstand beschikken en daarom niet geschikt is voor het allerkleinste kind.

Welke autostoel 13 kg?

Wanneer je baby zwaarder is dan 13 kilo of de oortjes boven de babyautostoel uitkomen, is het tijd voor een groep 1 of peuterautostoel. In dit autostoeltje wordt het kindje in deze meeste gevallen voorwaarts in de auto vervoerd. De autostoeltjes worden bevestigd met de autogordel of Isofix.

Welke leeftijd autostoel verhoger?

Kinderen mogen pas vanaf 22 kilo en 1,25 meter in een zitverhoger in de auto vervoerd worden. Dat geldt voor zowel zitverhogers mét als zonder rugleuning. Kinderen die kleiner zijn moeten nog in een passend autostoeltje zitten. Voor kinderen tot 1,35 meter is een zitverhoger verplicht.

Welke autostoel baby 8 maanden?

Voor peuters van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar: i-Size tussen 60 en 105 cm of groep 1 (van 9 tot 18 kg). In i-Size-stoeltjes kijken kinderen achteruit tot ze minimaal 15 maanden en 70 cm zijn. In groep 1-autostoeltjes zit het kind meestal in de rijrichting van de auto.

Welke Maxi-Cosi vanaf 1 jaar?

Inclusief onze Pebble 360 Pro & Pearl 360 Pro autostoelen met uitschuifbare, draaibare FamilyFix 360 Pro-base. Te gebruiken vanaf de geboorte tot 4 jaar.

Welke autostoel 18 maanden?

Groep 0/1 is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot circa 18 maanden (0-18kg). Als het hoofdje van je kindje boven de hoofdsteun van het autostoeltje uitkomt is je kindje toe aan het volgende autostoeltje. Je schuift dan door naar de volgende groep, groep 2/3 dus.

Wat is beter Isofix of gordel?

Een autostoeltje met Isofix zet je makkelijker vast in de auto. De kans is veel groter dat je het autostoeltje goed vastzet. Controleer wel altijd of je het stoeltje goed hebt vastgeklikt. Ze zijn over het algemeen veiliger, omdat het autostoeltje direct aan de auto vast zit.