Hoe lang duurt de hotelschool?

Gevraagd door: Ayden van den Velde  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.1/5 (59 stemmen)

De voltijdopleiding duurt vier jaar. Studenten die al een mbo-vooropleiding horeca-ondernemer/ -manager hebben gedaan, kunnen een verkort studietraject volgen (een of anderhalf jaar korter).

Wat kun je doen na de hotelschool?

Na de opleiding hotelmanagement kun jij op verschillende posities starten in de (internationale) hotellerie. Maar je bent ook bij vele andere hospitality georiënteerde organisaties breed inzetbaar in advies- of managementfuncties. Denk aan het bankwezen, catering, gezondheidszorg, evenementen en toerisme.

Hoe lang duurt Middelbare Hotelschool?

Hotelmanager in 1 of 2 jaar. Bij de opleiding Hotelmanagement (kwalificatie Manager / Ondernemer Horeca) leer je alles over allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken.

Hoe duur is de hotelschool?

In collegejaar 2022-2023 betaal je in je eerste studiejaar €1.105 en in de overige jaren €2.209 collegegeld, net als bij een andere hogeschool in Nederland.

Waarom is de hotelschool zo duur?

Voor elk studiejaar dat je studeert, betaal je collegegeld. Voor onze opleiding is het collegegeld hoger dan gebruikelijk. Dit komt doordat wij kleinschalig en intensief onderwijs bieden. Dit is goed voor de kwaliteit van de opleiding en dus ook voor jou.

Hoelang Het Duurt

30 gerelateerde vragen gevonden

Waarom wil ik naar de hotelschool?

Met een diploma van de hogere hotelschool ben je breed inzetbaar. Met een hotelschooldiploma kun je aan de slag bij nationale en internationale horecabedrijven, hotels, congres- en evenementorganisaties en bij multinationals. Bekijk de veelzijdige beroepen die je na de opleiding kunt uitoefenen.

Waarom is Tio zo duur?

Hogeschool Tio biedt particuliere opleidingen aan. Doordat het een particuliere opleiding is, ligt het collegegeld hoger dan bij het gesubsidieerde onderwijs. Met meer budget kan Tio extra investeren in betere docenten, kleinere klassen, aansprekende projecten en meer lessen.

Wat is de beste hogere hotelschool?

De opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) aan Hogeschool Tio in Utrecht is met 96 punten de beste Hogere Hotelschool. De hbo-opleiding gaat voor het vijfde jaar op rij aan kop in de Keuzegids.

Wat leer je op de middelbare hotelschool?

Je leert hier alles over het werken in de afwisselende wereld van hospitality. Na de middelbare hotelschool weet je alles over hotels, management, marketing, gastvrijheid én ondernemen. Zo kun je een snelle start maken in de hotellerie.

Hoeveel verdient een manager van een hotel?

Minimum en maximum salaris voor Hotelmanagers - van € 1.699 tot € 4.401 per maand - 2022. Het aanvangssalaris van een Hotelmanagers bedraag meestal tussen de € 1.699 en € 2.579 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.105 en € 3.260 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Hoe lang duurt de opleiding van horeca?

De opleiding duurt 3 jaar en start in augustus en februari (bij voldoende deelname).

Wat kun je worden met mbo hotelschool?

Wat kun je worden en waar kun je werken?
 • Hotelmanager.
 • Eventmanager.
 • Banqueting manager.
 • Food & beverage manager.
 • Front office manager.
 • Salesmanager.
 • Duty manager.
 • Supervisor.

Welke banen hotelschool?

Omdat je bij hotelschoolopleiding breed wordt opgeleid, kun je in de meest uiteenlopende beroepen terecht komen. Je kunt aan de slag als: hotelmanager. general manager.
...
 • eventmanager.
 • food & beverage manager.
 • zelfstandig ondernemer.
 • weddingplanner.
 • marketingmanager.

Waar zijn hogere hotelscholen?

Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Meppel, Assen, Groningen, Bali (Indonesië), Port Alfred (Zuid-Afrika), Doha (Qatar) en Bangkok (Thailand), met elk zijn eigen opleidingenaanbod. Stenden hogeschool staat bekend om haar praktijk gerichte opleidingen en probleem gestuurd onderwijs.

Welk niveau is Hotelschool?

Toelatingseisen. In Nederland is men toelaatbaar tot de Hoge Hotelschool met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) met naast Engels een (complete) tweede moderne vreemde taal (MVT 1 + 2).

Hoeveel hogere hotelscholen zijn er?

Voor de hoge hotelschool in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Maastricht en Leeuwarden geldt een selectieprocedure, waarvan (theoretische) onderzoeken (met name intelligentie- en beroepsmotivatie-/interessetests) en/of gesprekken deel kunnen uitmaken.

Hoeveel Aanmeldingen hotelschool?

Slechts 500 studenten kunnen worden aangenomen (250 plaatsen in Den Haag en 250 plaatsen in Amsterdam, verdeeld over twee intakeperiodes in februari en augustus). De studie is pittig en intensief. De school kent een strenge selectie en heeft mede daardoor een laag uitvalpercentage.

Is Tio een privéschool?

Particulier = betaalbaar voor iedereen

Het kwaliteitsonderwijs van Tio is betaalbaar voor iedereen. De hbo-studiefinanciering van DUO is toereikend om Tio te betalen. Ruim driekwart van de hbo-studenten betaalt de opleiding (deels) zelf en is daardoor extra gemotiveerd. “Studeren aan Tio is het geld zeker waard.

Wat is de duurste opleiding?

De overheid is het meeste kwijt aan een hbo- of wo-opleiding; een mbo-studie is doorgaans goedkoper. Een wetenschappelijke opleiding in de gezondheidszorg en techniek is het duurst, zowel privé als voor de overheid.

Wat voor school is Tio?

Hogeschool Tio is een particuliere onderwijsinstelling, door het bedrijfsleven opgericht in de jaren zestig. Hogeschool Tio verzorgt erkende opleidingen op mbo-, hbo-bachelor, hbo-associate degree en master- niveau op het gebied van business, hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, marketing, finance en rechten.

Is Tio het geld waard?

Tevreden ouder! Ik heb zelf twee kinderen op Tio en inderdaad het zijn geen goedkope studies, maar je krijgt er wel degelijk kwaliteit voor terug! Heel veel aandacht en ondersteuning van de leerkrachten, kleine groepen waardoor elke persoon telt. Theorie probeert men met veel praktijkvoorbeelden toe te lichten.

Wat kost de IVA per jaar?

IVA studiekosten: in één keer of in vier termijnen

Het inschrijfgeld bedraagt 255 euro. Je hoeft dit pas na de definitieve bevestiging van je inschrijving aan de IVA te voldoen. Hbo-studenten betalen 3 jaar collegegeld en een afstudeervergoeding van 2.495 euro in het 4e jaar.