Welke huidverzorgingsproducten moet je voor je baby kopen?

Welke verzorgingsproducten voor baby?

Gevraagd door: Mohamed Maas  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.1/5 (61 stemmen)

Dit heb je écht nodig:
 • Babyolie.
 • Babyzeep.
 • Wegwerpluiers of wasbare luiers.
 • Billendoekjes.
 • Billencrème (zinkzalf of sudocrem)
 • Digitale koortsthermometer.
 • Zacht borsteltje of kammetje voor baby's.
 • Fopspeen.

Welke verzorgingsproducten nodig voor een baby?

Onmisbare verzorgingsproducten voor je baby
 • Babyolie (ongeparfumeerd). ...
 • Vette huidcrème. ...
 • Gebruik zeker de eerste vier maanden zo min mogelijk zeep of shampoo voor je baby. ...
 • Zinkzalf. ...
 • Zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Waar smeer je je baby mee in?

Smeer hem altijd in met een zonnebrandproduct voor de gevoelige huid met een hoge beschermingsfactor. Ook in de schaduw moet je zonnebrandcrème gebruiken. Zand en water kunnen de UV-stralen namelijk weerkaatsen. Vermijd de volle zon en zet je baby een zonnehoedje op.

Wat heb je nodig van Zwitsal?

1. Verzorging
 • Babybad met standaard of tummytub.
 • 6 spuugdoekjes.
 • 6 hydrofiele washandjes.
 • 12 hydrofiele luiers om je baby mee af te drogen (ook te gebruiken als extra bescherming voor het bedje en het aankleedkussen)
 • 2 badcapes.
 • Badthermometer.
 • Luieremmer.
 • Aankleedkussen.

Is Naïf goed voor baby?

Naif is een natuurlijk, betrouwbaar huidverzorgingsmerk zonder onzin voor baby's en kinderen. Pure kwaliteit, met alleen ingrediënten die een baby echt nodig heeft. Niks meer, niks minder. Alle producten zijn vegan en animal friendly , dermatologisch getest, hypoallergeen en PH-huidneutraal.

37 gerelateerde vragen gevonden

Waarom zeepvrije wasgel baby?

Het badje klaarmaken

Spoel het badje altijd eerst goed schoon met warm water en zeepvrije wasgel zodat er geen bacteriën overblijven.

Is buitenlucht goed voor een baby?

De buitenlucht is goed voor je baby.

Wist je dat frisse lucht voor je baby even belangrijk en nodig is als voor ons volwassenen? Net zoals ze aangepaste voeding nodig hebben, verlangen baby's ook naar frisse lucht. Zelfs in deze coronatijden is het dus aangewezen om dagelijks met je oogappel op wandel te gaan.

Is Zwitsal goed voor pasgeboren baby?

De zachte crème van Zwitsal is speciaal ontwikkeld voor de kwetsbare babyhuid en daarmee goed te gebruiken voor je baby, al vanaf de geboorte. Zo zijn de producten hypoallergeen, wat betekent dat bewezen is dat deze producten het risico op huidirritatie zoveel mogelijk beperken.

Is Zwitsal hydraterend?

De volle, romige crème hydrateert de huid intensief en helpt om de natuurlijke vochtbalans van de huid te herstellen. De crème is daarnaast ideaal voor gebruik op het gezichtje of de rest van het lichaam. Naast een verzorgende werking heeft de Zwitsal Zachte Crème de geur van het vertrouwde merk Zwitsal.

Is babyolie nodig?

Voor de droge huid van de baby kun je naast de die je normaal gebruikt bij het wassen, ook een beetje babyolie toevoegen aan het badje. De olie is lekker om in bad te doen maar ook om de baby na het badderen mee in te smeren. Na het badderen kun je de baby insmeren met een hydraterende bodylotion.

Hoe vaak gezicht baby wassen?

Voor een pasgeborene is twee of drie keer per week waarschijnlijk wel genoeg, als je het luiergebied maar goed schoonhoudt en zijn handen en gezicht een paar keer per dag schoonmaakt.

Hoe vaak moet je een baby in bad doen?

Eén keer per week in bad is voldoende voor je baby

Vaker in bad gaan of water dat te warm is kan namelijk de tere babyhuid uitdrogen. Je wil de vette laag, de opperhuid van je baby, namelijk zo veel mogelijk beschermen en behouden. Badder je baby daarom niet elke dag, dat is echt niet nodig.

Is Zwitsal bodylotion goed?

Deze bodylotion kreeg ik van Zwitsal met het verzoek te testen en reviewen. De lotion voelt prettig aan en smeert makkelijk uit, trekt snel in de huid. De huid voelt er lekker zacht van aan, niet vettig. Ruikt heerlijk net als andere Zwitsal producten.

Is Mustela goed voor baby?

Innovatief, veilig, efficiënt en natuurlijk, Mustela-producten zijn ontworpen om de kwetsbare huid van baby's en kinderen te beschermen, vanaf de geboorte. Zet hun huidverzorgingsroutine om in een gedeeld moment van plezier en tederheid.

Wat heb je nodig om baby te wassen?

Was eerst het gezichtje zonder zeep en droog het af. Reinig dan de handen, armen, oksels, schouders, borst en buik, lies, benen en voeten met zeep of waslotion die geschikt is voor de babyhuid. Leg de baby op zijn of haar zij en was de rug.

Hoeveel geld geef je bij een geboorte?

Gemiddeld geven mensen €50, met uitschieters tot €100 of zelfs €200. Oudere mensen geven meer dan jongeren. Meestal hebben mensen een duidelijk bedrag in hun hoofd, waar ze niet makkelijk van afwijken.

Hoeveel geld heb je nodig voor een baby?

Wat kost een kind per maand? Het CBS heeft berekend dat een gezin met twee ouders gemiddeld 15% van het totale besteedbaar inkomen uitgeeft aan hun eerste kind. Heb je meer kinderen? Dan worden de kosten per kind meestal lager.

Hoeveel geld moet je sparen voor je kind?

Hoeveel moet ik sparen voor mijn kind? Gemiddeld sparen ouders 500 euro per jaar per kind. Dit komt neer op ruim 40 euro per maand. De meeste mensen weten ook al precies waar het kind het geld aan moet besteden.

Hoe vaak baby olie gebruiken?

2 a 3 keer per week een baby in bad is dan ook voldoende. Ons advies voor de eerste 4 weken: Badolie voor dat eerste babybadje... Water kan de huid uitdrogen, daarom wordt een badolie gebruikt om de huid tijdens het badderen te reinigen en te voeden.

Wat smeer je op baby gezicht?

Heb je een baby? Gebruik dan een Vette Crème direct na het badderen voor het hele lichaam. Is je kind wat ouder, dan kun je de vette crème op het gezicht en de wangen gebruiken en op droge plekjes. Breng de creme bij voorkeur aan op een huid die nog een beetje vochtig is.

Wat is de beste baby olie?

De beste babyolie voor het droge babyhuidje is de verzorgende massageolie van Weleda. Hij bestaat letterlijk uit slechts twee ingrediënten, biologische sesamolie en extract van biologisch geteelde goudsbloem. Sesamolie is een niet-plakkende, neutrale olie rijk aan vitamines en mineralen.

Hoe lang moet een baby een muts op?

Na de eerste paar weken kan je het mutsje binnenshuis sowieso beter achterwege laten, je baby kan zichzelf dan goed op temperatuur houden en moet zijn warmte ook kwijt kunnen. Dit doet hij vooral via zijn hoofdje. Buiten hangt het van de temperatuur en de wind af of een mutsje nodig is.

Hoe oud moet een baby zijn om naar buiten te mogen?

Zodra je baby weer op of rond zijn geboortegewicht zit en een stabiele lichaamstemperatuur heeft, mag je voor de eerste keer naar buiten met je baby. Je kraamverzorgende houdt dit goed in de gaten en kan je hierover informeren. Meestal kan je tegen het einde van je kraamweek het eerste uitje ondernemen.

Hoe vaak moet je baby naar buiten?

Ga, als het even kan, iedere dag met de baby naar buiten, ook in de winter. Buitenlucht is goed voor jou en de baby. Plaats de kinderwagenbak zo dat je baby naar jou kijkt.

Vorige artikel
Hoe groot is de gele vlek?
Volgende artikel
Welke cola minst ongezond?