Welke tussendoortjes geef ik mijn baby ? | Nestlé Baby&Me Talks

Welke tussendoortjes voor baby?

Gevraagd door: Yassin Molenaar D  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.2/5 (52 stemmen)

Tussendoortjes voor je baby
 • Fijngesneden, zachte stukjes fruit of groente.
 • Fruit knijpzakje van Olvarit.
 • Volkorenbiscuit.
 • Mini rijstwafel of cracotte.

Welke snacks voor baby?

Bij gezonde snacks kan je denken aan fruit, groente, rijstwafels en volkorenproducten zoals brood. Ook gedroogde vijgen, abrikozen, dadels en rozijnen komen in aanmerking. Goede fruitsnacks zijn bijvoorbeeld stukjes appel, peer, meloen en aardbei.

Wat mag een baby van 9maanden als tussendoortje?

Minder melkvoeding, meer vaste voeding
 • Groente- of fruithapje. Groente en fruit zijn de gezondste tussendoortjes voor je baby. ...
 • Rijstwafel, soepstengel of broodkorst. Deze tussendoortjes hebben een goed formaat voor je baby. ...
 • Af en toe een kinderkoekje. ...
 • Water en lauwe, ongezoete thee.

Hoe geef je rijstwafel aan baby?

Zilvervliesrijst en rijstwafels passen in een gezond, gevarieerd eetpatroon. En baby's kun je rijstebloem geven, bijvoorbeeld als pap. Uit voorzorg adviseren we wel om niet elke dag rijst of rijstproducten te geven aan kinderen. Dat komt omdat er relatief veel arseen in rijstproducten kan zitten.

Hoe oud baby cracotte?

En voor kinderen vanaf 2 jaar oud een bakje yoghurt, blokjes kaas, gekookt eitje, stukjes komkommer, avocado of een tomaatje, reepjes paprika, een broodkorst, met eventueel een beetje boter of roomkaas erop gesmeerd.

26 gerelateerde vragen gevonden

Welke crackers voor baby?

Je kind heeft ze niet nodig. Een klein 'volwassenkoekje' is vaak zelfs een betere keuze. Ter vergelijking: een gewoon Maria biscuitje bevat 22 calorieën per koekje. Wil je toch iets tussendoor geven, kies dan voor groente of fruit, een volkoren boterham of een volkoren cracker die in de Schijf van Vijf staat.

Welke yoghurt mag een baby?

Magere of halfvolle yoghurt. Vanaf 8 maanden kan een beetje als toetje wel, zolang borstvoeding of opvolgmelk maar de grootste melkbron blijft.

Hoeveel Maisfingers baby?

Hierbij is het belangrijk om je te realiseren dat het hier dus om een tussendoortje gaat. Per kind is het verschillend hoeveel tussendoortjes ze mogen. Belangrijk is dat ze voldoende eten bij het ontbijt, lunch en avondeten. We adviseren om maximaal 3-5 Maisfingers per dag te geven.

Wat is beter Maiswafel of rijstwafel?

De maiswafels zijn krokant en knapperig en net wat smaakvoller dan de traditionele rijstwafel. De maiswafels zijn bovendien glutenvrij en vezelrijk. Qua voedingsstoffen is de maiswafel iets gezonder, omdat hij minder vet bevat.

Hoeveel arseen in rijstwafel?

In deze monsters is het totaalgehalte arseen gemeten. Sinds 1 januari 2016 zijn wettelijke normen, zogenaamde maximum limieten (MLs), van kracht voor rijst en bepaalde producten gemaakt van rijst. Voor rijstwafels is de maximale limiet 0,3 mg/kg rijstwafel.

Hoe oud rozijntjes?

Vanaf welke leeftijd kun je rozijntjes geven? Als je kind zo rond zijn eerste verjaardag mee-eet met ontbijt, lunch en avondeten kun je af en toe iets tussendoor geven zoals rozijntjes. Let er wel op dat je niet te veel geeft.

Wat voor beleg baby 10 maanden?

Overdrijf er niet mee en kies beleg dat geschikt is voor baby's:
 • geplet vers fruit (bv. meloen of banaan)
 • vruchtenmoes zonder suiker (bv. appelmoes)
 • groentemousse (wortelmousse)
 • ei of gekookte vis (fijngeplet)
 • hummus of notenpasta (zelf bereid, zonder extra toevoegingen zoals kruiden en/of suiker)

Welke leeftijd eierkoek?

Ontbijtkoek. Ook en verantwoorde snack voor volwassenen, maar te veel suiker voor baby's. Ik neem daarom de versie met minder suiker, maar het is natuurlijk nog steeds niet goed… Zelfde advies als voor de eierkoek, pas vanaf 1 jaar en bij uitzondering.

Wat eten babys van 6 maanden?

Een baby van 6 maanden mag dingen eten zoals:

Fruit als banaan, mango, perzik, appel, peer, abrikoos, meloen en papaya. Ongezoete pap. Pasta, rijst, brood, en aardappel. Goed gekookte of gebakken vette vis als zalm, of vlees en kip, zolang het goed doorbakken of gekookt is.

Wat mag een baby eten van 5 maanden?

De volgende producten zijn geschikt voor je kindje van 5 maanden: Zacht, zoet fruit zoals avocado, mango, banaan, perzik, peer of abrikoos. Groente die je makkelijk kan prakken, zoals bloemkool, wortels, courgette, bruine bonen, broccoli, pompoen en erwten. Een paar lepeltjes ongezoete pap.

Wat mag een baby op brood?

Welk broodbeleg voor je baby?
 • Smeerbaar beleg, zoals groentespread of light zuivelspread.
 • 100% pindakaas zonder stukjes noot.
 • Roerei.
 • Geprakt fruit.
 • Geprakte avocado.
 • Vanaf 6 maanden kan je het brood voor je baby beleggen met gekookt ei of magere vleeswaren, zoals kipfilet of ham.

Is rijstwafel een dikmaker?

Je denkt misschien dat je gezond aan het snacken bent, maar dat kan nog vies tegen vallen. Sushi, mueslirepen en zelfs rijstwafels kunnen stiekeme dikmakers zijn. Ze geven je in eerste instantie veel energie, maar snel daarna zak je als een pudding in elkaar en word je weer hongerig.

Hoe slecht zijn rijstwafels?

Een rijstwafel als verantwoord tussendoortje voor je peuter. Veel ouders doen het, maar het is minder gezond dan je denkt. In rijstwafels of andere rijstproducten kan namelijk de giftige stof arseen zitten, die in hoge dosering gevaarlijk is.

Is rijstwafel goed voor de lijn?

Als je alleen naar calorieën kijkt, zijn rijstwafels een goede keuze. Ze zijn licht en luchtig en leveren daardoor weinig energie. Vervang je bijvoorbeeld 2 sneden volkorenbrood (160 kcal) door 3 rijstwafels (80 kcal), dan bespaar je de helft aan calorieën.

Welke groente rapley methode?

Groenten voor de Rapley-methode
 1. Broccoli en bloemkool. Zowel broccoli als bloemkool zijn de perfecte “instapgroenten” snij ze in kleine roosjes die je kind goed kan vasthouden en stoom ze goed gaar. ...
 2. Zoete aardappel en pompoen. ...
 3. Wortel. ...
 4. Avocado. ...
 5. Banaan.

Welk koekje voor baby 6 maanden?

Naast groenten en fruit kun je je kind vanaf 6 maanden de volgende tussendoortjes geven: Kinderkoek: bij de supermarkt zijn verschillende soorten koekjes verkrijgbaar geschikt voor baby's en dreumesen. Op de verpakking staat aangegeven voor welke leeftijd het geschikt is.

Is Liga gezond voor baby?

Om extra voedingsstoffen te krijgen, kun je ze een tussendoortje geven' op de Liga peuterbiscuit doen je geloven dat dit koekje echt nodig is. Dat is natuurlijk niet zo. Ook voor de toegevoegde vitamines heeft je kind geen koekjes nodig.

Welke zuivel baby?

In het eerste half jaar krijgt je baby alleen borst- of flesvoeding. Daarna gaan baby's langzaam ook andere dingen erbij eten. Maar melk blijft een belangrijk onderdeel van de voeding. Kies liefst voor pure melkproducten zoals melk en yoghurt.

Welke yoghurt baby 1 jaar?

En welke yoghurt voor een baby? Vanaf de leeftijd van één jaar mag je kindje natuur- en fruityoghurt eten. Begin bijvoorbeeld met het introduceren van een klein potje yoghurt van maximaal 100 g per keer per dag. Vóór deze leeftijd kunnen deze producten het voedingspatroon van je baby echter uit balans brengen.

Hoeveel yoghurt mag een baby?

Vanaf de leeftijd van 1 jaar mag je je kind tot 300 ml aan zuivelproducten geven. Dit kan koemelk zijn, maar ook karnemelk, yoghurt of sojamelk. Bijvoorbeeld: 150 ml koemelk bij het ontbijt en 150 ml yoghurt als toetje na het avondeten. Je mag yoghurt al geven vanaf de leeftijd van 8 maanden.