Lerarenopleiding Frans | Universiteit van Amsterdam

Welke studies heb je frans nodig?

Gevraagd door: Lauren Molen  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.2/5 (17 stemmen)

Hbo-opleidingen met Frans
Bijvoorbeeld bij de opleiding Logistiek & Economie en bij International Business and Languages (IBL). Denk ook aan de HEBO (hogere economische beroepsopleiding), ook wel European Studies genoemd, en de opleiding voor vertaler en/of tolk Frans.

Waar heb je de Franse taal voor nodig?

Kennis van het Frans en Engels zijn belangrijke vaardigheden voor een succesvolle carrière op de internationale arbeidsmarkt. Als u Frans spreekt, komt u makkelijker binnen bij Franstalige bedrijven, zowel in Frankrijk als in andere Franstalige landen, zoals Canada, Zwitserland, België en Franstalige landen in Afrika.

Wat kun je doen met Frans?

Frans is een wereldtaal die je terugziet in allerlei sectoren: van het bedrijfsleven, de cultuursector of het onderwijs tot aan internationale organisaties wereldwijd. De mogelijke beroepen zijn dan ook uiteenlopend, en je kunt werk vinden in binnen- en buitenland.

Waarom is Frans zo moeilijk?

Wat maakt Frans zo moeilijk.

De meeste leerlingen hebben moeite met de uitspraak van het Frans. Daarnaast wordt Frans op een hele andere manier geschreven dan de Nederlandse taal. Net als het Spaans wordt niet alles uitgesproken wat geschreven staat.

Hoe moeilijk is Frans om te leren?

Zoals Franse leraren of een meertaligen je echter zullen vertellen, is Frans een wereldtaal die een van de gemakkelijkste is om te leren. Volgens een studie van het Amerikaanse Foreign Service Institute (FSI), is de Romaanse taal een van de toegankelijkste levende talen ter wereld om te leren.

22 gerelateerde vragen gevonden

Wat is moeilijker Frans of Spaans?

Spaans is een taal waarbij de koppeling van letters aan klanken eenduidig en de woordstructuur makkelijk is (veel lettergrepen met enkel medeklinker-klinker combinaties). Spaans zal dus over het algemeen makkelijker te leren zijn dan Frans.

Is Frans of Duits moeilijker?

Is Frans of Duits moeilijker? Voor de meeste Nederlanders is het makkelijker om Duits te kunnen dan Frans, omdat Duits meer op het Nederlands lijkt en ook makkelijker is qua uitspraak. Maar let op: het niveau Frans en het niveau Duits dat je op school leert is niet gelijk.

Hoe leer je in 1 dag Frans?

Dit doe je het best Woorden: Veel herhalen; schrijf ze op of zet ze in de lijst van wrts. Zet alle mannelijke woorden bij elkaar, en alle vrouwelijk woorden bij elkaar. Zorg dat woorden die iets met elkaar gemeen hebben ook bij elkaar staan (bijv. zee, schip, strand, zand, water, matroos, zeil, boot, etc.)!

Hoe snel kan je Frans leren?

Als je echter een hoger niveau wilt bereiken, kan je overwegen om een cursus Frans online of bij een taleninstituut te volgen. Volgens de studie beveelt dit instituut aan om in 23 tot 24 weken 575 tot 600 uur met leren door te brengen om een ​​B2- of C1-niveau in het Frans te bereiken.

Is Frans moeilijk voor Nederlanders?

Romaanse talen als het Frans, Spaans, Italiaans en Portugees zijn voor ons gemiddeld moeilijk. Deze talen stammen af van het Latijn en wanneer iemand één van deze talen redelijk beheerst, is het niet moeilijk om de andere talen te leren.

Waarom spreken ze in Frankrijk geen Engels?

Fransen zijn chauvinistisch en beschermen hun taal nog steeds. Fransen komen weinig in aanraking met de Engelse taal en leren en spreken daardoor ook minder goed Engels. Er zijn ook landen genoeg waar ze 'in het Frans' op vakantie kunnen gaan. De Franse wereld is groot genoeg om internationaal zaken te doen.

Kan ik beter Duits of Frans kiezen?

Als je bezig wil over de hele wereld kun je beter Frans kiezen. Voor Duits moet je veel meer kunnen op je examen dan Frans, dus Duits mag wel een plezier van herkenning zijn, maar het wordt nog moeilijker! Uiteindelijk is de graad qua leren voor de vakken wel gelijk.

Is Frans of Italiaans makkelijker?

Welke taal is het makkelijkste om te leren, Frans of Italiaans (Voor iemand die Engels, Turks en Nederlands spreekt.)? Italiaans, meer logische opbouw en veel minder uitzonderingen dan in de Franse taal. Ook de uitspraak is gemakkelijker en meer consequent.

Kan iedereen Frans leren?

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Iedereen kan meedoen aan de cursus Frans voor beginners. Er zijn geen toelatingseisen.

Hoe beter Frans praten?

5 eenvoudige manieren om Frans te leren van thuis uit
 • Gebruik een app voor het leren van Frans (ideaal voor beginners) ...
 • Luister naar de Franse radio. ...
 • Lees een Franse krant. ...
 • Kijk naar Franse tv-programma's en films. ...
 • Praat met mensen in het Frans.

Waarom is Frans makkelijk te leren?

De Franse taal wordt op alle continenten gesproken, in 28 verschillende landen. Dit betekent dat je Frans bijna overal kunt oefenen, en dat zou ook moeten. Het Frans behoort namelijk tot de familie van de Romaanse talen, wat inhoudt dat voor mensen die Engels spreken de vocabulaire makkelijk op te pikken is.

Welke talen zijn makkelijk te leren voor Nederlanders?

De ene taal ligt ons natuurlijk makkelijker om aan te leren dan de andere.
...
10 talen die je het makkelijkst kan leren
 1. Engels. De Engelse taal is structureel en syntactisch nauw verwant aan het Nederlands. ...
 2. Frans. ...
 3. Duits. ...
 4. Afrikaans. ...
 5. Spaans. ...
 6. Zweeds. ...
 7. Noors. ...
 8. Italiaans.

Hoe lang duurt Duolingo Frans?

Leer spelenderwijs in slechts 5 minuten per dag Frans met onze lessen. Of je nu een beginner bent die de basis wil leren of dat je je lees-, schrijf- en spreekvaardigheid wilt oefenen, Duolingo is wetenschappenlijk bewezen effectief.

Hoe zie je eruit in Frans?

Hoe zie je eruit? À quoi tu ressembles ?

Kan je vwo doen zonder Frans of Duits?

Vrije deel havo en vwo

In de bovenbouw van het havo en vwo kun je in het vrije deel ook vreemde talen kiezen. Dit kan alleen als de school deze taal aanbiedt. En de taal geen onderdeel is van het profiel.

Waarom Frans kiezen in de bovenbouw?

Waarom Frans kiezen? Frans wordt in Europa vlak over de grens gesproken in België en Luxemburg en, iets verder weg, in Frankrijk en Zwitserland. Frans is in veel landen de voertaal. Het is niet alleen een heel mooie taal, maar het is ook een logische keuze als je verder wilt komen in onze internationale wereld.

Wat wordt er meer gesproken Duits of Frans?

De meest gesproken moedertaal in Europa is het Duits. 20% van de Europeanen heeft Duits als moedertaal. Dit zijn niet alleen Duitsers, maar ook mensen uit onder andere Oostenrijk, België en Luxemburg. Na het Duits hebben de meeste EU-leden Italiaans (15%) en Frans (14%) als moedertaal.