3 Practical Ways To Become A Director - Jason Satterlund

Welke opleiding volgen om directeur te worden?

Gevraagd door: James van der Ven  |  Laatste update: 1 maart 2024
Score: 4.8/5 (64 stemmen)

Hoe word je Directeur (Algemeen)? Bij voorkeur een opleiding in bijvoorbeeld (bedrijfs)economie, financiën of management. Werkervaring als leidinggevende bij relevante organisatisch (ervaring in het onderwijs voor een functie als schoolleider) is vaak vereist.

Wat moet je doen als directeur?

Een directeur, soms ook wel algemeen directeur of CEO (chief executive officer) genoemd, is de eindverantwoordelijke van een bedrijf. Hij geeft over het algemeen leiding aan al het personeel, stelt bedrijfsstrategieën en meerjarenplannen op en monitort en coördineert de uitvoering hiervan.

Wat is het verschil tussen een manager en een directeur?

Een directeur is altijd een manager, maar een manager is bijna nooit een directeur. Een directeur is de managers van alle andere managers in het bedrijf. Maar als je de complete termen general manager en algemeen directeur gebruikt, dan betekenen ze allebei directeur.

Wat verdient een algemeen directeur?

Hoeveel verdient een Directeur gemiddeld in Nederland? Een Directeur in Nederland verdient gemiddeld € 6.375 bruto per maand. Salarissen variëren van € 5.420 (laag) tot € 7.335 (hoog).

Wat zit er onder een directeur?

Het managementteam (of MT) vormt de leiding van een organisatie of bedrijf. Alle disciplines van een bedrijf worden in het managementteam vertegenwoordigd door een of meerdere leden van het MT. Het managementteam is verantwoordelijk voor het beleid van het bedrijf.

31 gerelateerde vragen gevonden

Kan ik directeur worden?

Om directeur te worden is het belangrijk om een relevante achtergrond te hebben. Hierbij ligt de nadruk vooral op het aantal jaren ervaring. Een relevante voorafgaande opleiding is (bedrijfs)economie, financiën of management. Daarnaast heb je werkervaring nodig als leidinggevende bij een relevante organisatie.

Wat is hoger CEO of directeur?

De algemeen directeur is de CEO (Chief Executive Officer), de financiële directeur is de CFO (Chief Financial Officer) en de operationeel directeur is de COO (Chief Operations Officer). Deze functies spelen een belangrijke rol in de governance van een organisatie.

Wat zijn de best betaalde banen?

Dit zijn de 10 best betaalde banen van Nederland
 1. Onderzoeker Klinische Chemie. Het minimale maandsalaris start bij €15.000 en dit kan oplopen tot €20.000. ...
 2. Piloot. ...
 3. Commercieel directeur. ...
 4. Accountant. ...
 5. Neurochirurg. ...
 6. Dermatoloog. ...
 7. Burgemeester. ...
 8. Bedrijfsjurist.

Wat verdient een Directeur per uur?

Hoeveel verdient een Directeur bestuurder in Nederland? Het gemiddelde directeur bestuurder salaris in Nederland is € 88.956 per jaar of € 45,62 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 79.536 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 108.800 per jaar.

Wie verdient 80000 per jaar?

Als je € 80.000 per jaar verdient, woonachtig in Nederland bent, dan wordt je € 30.974 belast. Dat betekent dat jouw netto-salaris € 49.026 per jaar zal zijn, of € 4.086 per maand.

Is CEO en directeur hetzelfde?

Wat betekent de afkorting CEO? In de zakelijke wereld wordt een algemeen directeur steeds vaker CEO genoemd, maar wat betekent CEO? Een CEO is de hoogste leidinggevende in een bedrijf of organisatie en tegelijkertijd ook degene die het bedrijf naar buiten toe vertegenwoordigt.

Wie is hoger directeur of manager?

In traditionele bedrijven is er nu eenmaal een hiërarchie. De directeur staat helemaal aan de top, en onder hem of haar is er een heel web van managers en werknemers die het bedrijf draaiende houden.

Wat is hoger dan directeur?

Een bedrijfsleider is de spil tussen directie en de werkvloer. In veel bedrijven is de functie van vestigingsmanager of bedrijfsleider een functie voor het hoger kader. Soms ook voor het middenkader. Dit hangt vooral af van de omvang van de organisatie.

Welk diploma heb je nodig voor directeur?

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Directeur van een grote onderneming te worden? Aan dit beroep zijn geen opleidingen gekoppeld. Dit komt ofwel omdat er in het reguliere onderwijs geen specifieke opleiding voor bestaat, ofwel omdat dit beroep na tal van opleidingen kan uitgeoefend worden.

Wie is de baas bij Ajax?

Alex Kroes wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Hij is de beoogde opvolger van Edwin van der Sar, die zijn taken per 1 juni 2023 heeft neergelegd.

Is directeur een beroep?

Het beroep directeur moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat er verschillende soorten directeuren zijn, die wel allemaal verantwoordelijk zijn voor het geven van leiding aan een organisatie of afdeling van een organisatie. Afhankelijk van het soort bedrijf kan een directeur ook andere benamingen gebruiken.

Wat is het salaris van de directeur van KiKa?

De beloning van onze directieleden bedraagt 7.500 euro bruto per maand plus vakantiegeld en is passend binnen het landschap van de goede doelen sector in Nederland, maar ligt ruimschoots onder het gemiddelde van vergelijkbare functies in de private sector. KiKa's motto blijft: “groot worden door klein te blijven”.

Wat verdient een directeur van een klein bedrijf?

Het gemiddelde salaris van een CEO is €73.312 per jaar. Ben je een CEO van een midden- of kleinbedrijf, dan verdien je ongeveer €150.000 per jaar, maar er zijn ook CEO's die het tienvoudige verdienen. Als CEO van een groot beursgenoteerd bedrijf kun je wel tussen de €500.000 en €1.000.000 per jaar verdienen.

Welke banen word je rijk?

Volgens onderzoek is dit de top 10 van beroepen die bekend staan als goed verdienende baan:
 • Plastisch chirurg.
 • Senior medisch specialist.
 • CEO/algemeen directeur.
 • Operationeel of financieel directeur (COO of CFO)
 • Vastgoedbelegger/private banker.
 • Gezagvoerder/piloot.
 • Minister-president/minister.
 • Advocaat.

Wat is de minst betaalde baan?

Op de eerste plaats met het laagste gemiddelde salaris staat de Horecamedewerker. De Ober of Serveerster, oftewel de Horecamedewerker zorgt ervoor dat klanten in een horecagelegenheid kunnen eten en drinken.

Welke mbo baan verdient goed?

Als je mbo werkniveau hebt en dik wil verdienen, zijn dit je beste opties!
 1. Technisch tekenaar of AutoCAD tekenaar. Tot €6.000 per maand. ...
 2. Vertegenwoordiger (sales) Tot €6.000 per maand. ...
 3. Procesoperator. Tot €4.200 per maand. ...
 4. Manager. Tot €4.000 per maand. ...
 5. System Engineer. ...
 6. Accountmanager. ...
 7. Aannemer of opzichter in de bouw. ...
 8. Monteur.

Welke soorten directeuren zijn er?

Gebruikelijke functietitels op C-level van dit moment, van CEO tot CMO
 • Chief Executive Officer – Hoogste baas.
 • Chief Financial Officer – Hoofd financiën.
 • Chief Operating Officer – Hoogste baas als de ceo vaak afwezig is.
 • Chief Restructuring Officer – Saneerder.
 • Chief Information Officer – Hoofd IT.

Wat is de hoogste functie van een bedrijf?

Een managing director is de hoogste leidinggevende binnen een organisatie. In deze functie ben je eindverantwoordelijke voor de organisatie. Dit betekent dat alle beslissingen, plannen en strategieën op jouw schouders rusten.

Wie staat er boven de CEO?

In een organisatie of bedrijf waar een Chief Executive Officer de leiding heeft, is de president de tweede in rang. Soms is de president ook de Chief Executive Officer. Presidenten bekleden vaak de functie van Chief Operating Officer (COO). De COO is verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering.