Welke opleiding heb je nodig om kinderverpleegkundige te worden?

Gevraagd door: Cato van den Bosch  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.8/5 (31 stemmen)

Om de opleiding Kinderverpleegkundige te kunnen volgen, heb je een diploma MBO- of HBO-Verpleegkunde nodig. Ook moet je solliciteren naar een opleidingsplaats Kinderverpleegkunde.

Hoe lang duurt het om kinderverpleegkundige te worden?

De opleiding duurt 13 tot 16 maanden. Dit is afhankelijk van je ervaring en je dienstverband. Er zijn 35-38 lesdagen van 7 lesuren verdeeld over 8 lesblokken. Je kunt gedurende de opleiding werken in een dienstverband van 32, 34 of 36 uur.

Wat is een Kinderaantekening?

Verpleegkundigen uit andere ziekenhuizen kunnen een vast contract krijgen na het behalen van de opleiding (kinderaantekening; kinderoncologieaantekening) en mits we beiden tevreden zijn over het functioneren en je voldoet aan de gevraagde competenties.

Welk niveau is kinderverpleegkundige?

Je behaalt een CZO-erkend diploma op NLQF niveau 6. Na het behalen van je diploma Kinderverpleegkundige kun jij complexe zorg leveren aan zorgvragers in de leeftijdscategorie 0 tot 18 jaar in zowel de intramurale als de extramurale zorgsetting (transmuraal).

Wat doet Kinderthuiszorg?

Kids2care Kinderthuiszorg levert medische zorg, begeleiding en ondersteuning in de thuissituatie of bijvoorbeeld op (peuter-)school en kinderdagverblijf.

Franciscus Flog #1: Kinderverpleegkundige Cheryl zoekt het voor je uit!

16 gerelateerde vragen gevonden

Heb ik recht op thuiszorg?

Wanneer komt u in aanmerking voor wijkverpleging? Wijkverpleging is voor mensen die thuis verzorging of verpleging nodig hebben. Zoals ouderen, mensen die een chronische ziekte of lichamelijke handicap hebben of die net uit het ziekenhuis komen en tijdelijk verzorging of verpleging thuis nodig hebben.

Wat moet je doen als verpleegkundige?

Een verpleegkundige houdt zich bezig met het geven van verpleegkundige zorg, zoals:
  • Basiszorg: denk hierbij persoonlijke verzorging zoals wassen, aankleden en verschonen.
  • Wondverzorging, observatie en rapportage en gespecialiseerde zorg.
  • Verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van een sonde of een katheter.

Wat is het salaris van een kinderverpleegkundige?

Als beginnend kinderverpleegkundige kun je rekenen op een bruto startsalaris tussen 1.890 euro en 2.265 euro. Naarmate je doorgroeit in je functie, kan het maximale salaris liggen tussen 2.480 euro en 3.075 euro.

Wat is het verschil tussen verpleegkundige niveau 4 en 5?

De hbo-verpleegkundige met een Bachelor of Nursing zal op NLQF-niveau 6 zijn, verpleegkundige niveau 4 blijft gehandhaafd voor de MBO - verpleegkundige, verpleegkundige niveau 5 staat voor de verpleegkundige AD ( Associate Degree; de twee - jarige HBO - opleiding )

Wat is het verschil tussen verpleegkundige niveau 5 en 6?

De classificatie niveau 5-verpleegkundige verdwijnt.

Niveau 5 is in het NLQF-inschalingssysteem een Associate Degree (AD). Dat is een tweejarige opleiding op hbo-niveau. Niveau 5 was een bachelor, maar dat wordt dus nu niveau 6 genoemd. Een Associate Degree voor verpleegkunde bestaat (nog) niet.

Welke vakken moet je hebben voor kinderverpleegkundige?

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Je leert algemene verpleegkunde en de technische vaardigheden die je nodig hebt voor de verpleging van mensen.

Wat is leuk aan kinderverpleegkundige?

Ik begrijp dat veel jonge verpleegkundigen zich willen specialiseren tot Kinderverpleegkundige, want de doelgroep is erg leuk en afwisselend. Als verpleegkundige ben je onwijs belangrijk voor kinderen in het ziekenhuis. Zij vertrouwen je en jij gaat hen, samen met een team van collega's en artsen, weer beter maken.

Welke opleiding voor kraamafdeling ziekenhuis?

Om Kraamverpleegkundige te worden moet je eerst de MBO (niveau 4) of HBO opleiding Verpleegkunde hebben afgerond. Beide opleidingen duren 4 jaar. Hierna moet je de de vervolgopleiding Obstetrie Verpleegkunde volgen. Deze opleiding duurt 12 tot 15 maanden.

Hoe lang duurt de opleiding tot verloskundige?

De opleiding tot verloskundige duurt vier jaar en kan alleen als fulltime opleiding worden gevolgd.

Wat kost een verpleegkundige opleiding?

Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2022-2023 voor de deeltijdopleiding tot Verpleegkundige (hbo-v), bedraagt € 2.209. Voor een opleiding bij Saxion moet je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen.

Wat moet je studeren voor pediatrie?

Na je Bachelor verpleegkunde, dien je een Bachelor-na-bachelor opleiding of postgraduaat in de pediatrische gezondheidszorg te volgen. Je kan ook je Bachelor-na-bachelor over meerdere jaren spreiden en ondertussen al gaan werken.

Wat mag een verpleegkundige niveau 5?

HBO Niveau 5 Verpleegkunde

Als HBO verpleegkundige kun je overal terecht komen: in de psychiatrie, een verpleeghuis, de thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, GGD, gezinsvervangende tehuizen, ambulance, verslavingszorg en de gehandicaptenzorg. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en je moet veel taken zelfstandig uitvoeren.

Wat is een verpleegkundige niveau 5?

Je bent niveau 5 verpleegkundige als je een verpleegkundige opleiding op Hbo-niveau succesvol heeft afgerond. Je hebt bijvoorbeeld: een afgeronde opleiding HBO-V of HBO-MGZ.

Wat kan en mag een verpleegkundige niveau 4?

Heb je als verpleegkundige een opleiding op kwalificatieniveau 4? Dan kun je in diverse functies gaan werken, in een groot scala aan zorginstellingen en met verschillende soorten zorgvragers. Bijvoorbeeld met mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, chronisch zieken, ouderen of (pasgeboren) kinderen.

Hoeveel verdient een kinderverpleegkundige netto?

Over het algemeen mag je er vanuit gaan dat bij een bruto salaris van €2251,- je ongeveer €1800,- netto op je bank krijgt gestort. Wanneer je al wat langer in dienst bent en in een hogere trede zit (bijvoorbeeld trede 6) met een bijbehorend bruto salaris van €2867,-, dan zal je netto loon ongeveer €2115 zijn.

Wat verdien je als verpleegkundige hbo?

Ben je net afgestudeerd, reken dan op een hbo verpleegkunde salaris van rond de € 1.900,-- bruto. Dit kan doorgroeien tot een maandsalaris van ruim € 3.300,-- – exclusief vakantiegeld en een eindejaarstoeslag.

Waar werkt een kinderverpleegkundige?

Zo werken kinderverpleegkundigen met kinderen thuis, in verpleegkundige- en medische kinderdagverblijven, kinderhospices, scholen, kinderpsychiatrie, in privéklinieken en op andere plekken waar een kind en zijn ouders zich melden met een gezondheidsvraag.

Wat doe je als verpleegkundige hbo?

Taken van een verpleegkundige HBO

Een verpleegkundige diagnose, verpleegplan en ondersteuningsplan opstellen. Het functioneren van de cliënt in de gaten houden. De kwaliteit van de zorg bewaken en regie over de zorg behouden. Collega's coachen in hun zorginhoudelijke werkzaamheden en daarmee hun deskundigheid ...

Wat is het verschil tussen verpleegkunde en verpleegkundige?

Een van de belangrijkste kenmerken van een verpleegster is dat zij haar werk deed vanuit een roeping. Dit in tegenstelling tot de verpleegkundige die het werken in de zorg ziet als een professie met een eigen deskundigheidsgebied.

Wat verdien je als verpleegkundige?

Het aanvangssalaris van een Verpleegkundigen met hogere opleiding bedraag meestal tussen de € 2.112 en € 2.868 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.616 en € 3.641 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Volgende artikel
Wat doen als baby huilt in slaap?