Welke huidverzorging niet tijdens zwangerschap?
Gevraagd door: Wout van Ham | Laatste update: 18 juni 2022Score: 4.7/5 (67 stemmen)
Ingrediënten zoals vitamine A-zuur oftewel retinol, maar ook hoge concentraties van glycolzuur en salicylzuur kun je tijdens de zwangerschap beter even niet gebruiken. Dit zijn ingrediënten die de huid gevoeliger maken voor uv-licht, wat huidverkleuringen en pigmentvlekken kan veroorzaken.
Welke huidverzorging niet gebruiken tijdens zwangerschap?
- Salicylzuur.
- Glycolzuur.
- Retinol (vitamine A zuur)
- Aromatherapie gezichtsbehandeling (hoge gehaltes etherische oliën)
- Huidverzorging op basis van etherische oliën.
- Parfum op basis van alcohol.
- Alcohol Denat.
- Hydrochinon.
Welke dagcrème tijdens zwangerschap?
Gebruik een milde reiniger die speciaal is ontwikkeld voor de vettige huid, zoals de Effaclar Micellaire Ultra of de Effaclar Zuiverende Gel. Gebruik daarnaast dagelijk een dagcrème tegen onzuiverheden, zoals deze Effaclar DUO+ van La Roche-Posay.
Welke Gezichtsproducten zwanger?
Puistjes in je gezicht
Want de huid met puistjes is per definitie een gevoelige huid. Verder zijn er verschillende cosmetische stoffen die puistjes kunnen verminderen en die je ook tijdens de zwangerschap mag (blijven) gebruiken. Denk hierbij aan salicylzuur (onder 2%), vitamine C en niacinamide.
Wat is een Zwangerschapsgloed?
De hormonen stimuleren de talgklieren in je huid om meer talg te produceren. Bij de één kan dit tot acne leiden, maar bij de gelukkigen onder ons gaat de huid juist iets meer glanzen dan normaal. De zwangerschapsgloed! Zo'n dewy look wordt door veel vrouwen begeerd (en nagemaakt!).
Waarom geen salicylzuur tijdens zwangerschap?
Uit bescherming voor je baby mag je geen gebruik maken van (hoge %) Glycolzuur, Retinol of Salicylzuur. Ook als je borstvoeding geeft is het verstandig deze ingrediënten te laten staan. Er is namelijk geen onderzoek gedaan of deze intensieve ingrediënten invloed hebben op je baby.
Welke make-up tijdens zwangerschap?
Wil je helemaal zeker zijn, opteer dan voor producten met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zoals minerale make-up. De mineralen dringen niet door in de huid en bevatten van nature zinkoxide, dat een kalmerende werking heeft. Bovendien geeft dit stofje ook zonnebescherming, een must tijdens je zwangerschap.
Wat is de werking van glycolzuur?
Glycolzuur zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen; het 'exfolieert' de huid. Hoewel de natuur hier op jonge leeftijd geen hulp bij nodig heeft, wordt het voor de huid na het 30e levensjaar een stuk lastiger die dode cellen kwijt te raken.
Waarom mag je geen retinol tijdens zwangerschap?
Ingrediënten zoals vitamine A-zuur oftewel retinol, maar ook hoge concentraties van glycolzuur en salicylzuur kun je tijdens de zwangerschap beter even niet gebruiken. Dit zijn ingrediënten die de huid gevoeliger maken voor uv-licht, wat huidverkleuringen en pigmentvlekken kan veroorzaken.
Welke bodylotion tijdens zwangerschap?
Door je huid goed te hydrateren en soepel te houden kan je de jeuk verminderen. Hiervoor kan je een natuurlijke bodylotion gebruiken of bijvoorbeeld pure amandelolie. Tipje van ons: smeer je onder de douche in met onze Milky Bath Oil of kies voor een verzorgende, natuurlijke doucheschuim die de huid niet uitdroogt.
Welke douchegel zwanger?
DOUCHEGEL EN SHAMPOO
Deze kunnen schuimvormers (meestal onder de naam SLS of Sodium Laureth Sulfate), conserveringsmiddelen (o.a. parabenen) en parfums bevatten die mogelijk schadelijk zijn. Kies dus liever een stuk zeep bestaande uit natuurlijke en biologische ingrediënten.
Wat doet een glycolzuur peeling?
Glycolzuur verbreekt de verbindingen tussen de dode huidcellen. Je huid gaat tijdelijk schilferen waardoor de dode huidlaag dunner wordt. Een oppervlakkige glycolzuurpeeling in een laag percentage werkt exfoliërend, ontstekingsremmend en anti-oxiderend.
Waar zit glycolzuur in?
Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet, maar komt ook voor in suikerbieten en in vruchten zoals ananas, meloen en onrijpe druiven. Glycolzuur of fruitzuur in de puurste vorm heeft een peelend effect op de huid. Glycolzuur zakt tot de epidermis, een laag waar voornamelijk alle dode huidcellen zich bevinden.
Hoe vaak glycolzuur gebruiken?
Hoe vaak je moet exfoliëren hangt van je huidtype en eventuele huidproblemen af. Voor de één is 2 keer per dag exfoliëren met glycolzuur of salicylzuur de juiste frequentie terwijl iemand anders het fijn vindt om één keer per dag of om de dag een exfoliant aan te brengen.
Waarom geen Pink Gellac tijdens zwangerschap?
Nagellak bevat chemische stoffen, net zoals haarverf. Door contact met je huid, nagelriem of nagelbed of door het inhaleren van de dampen, kunnen deze stoffen mogelijk in je bloedbaan terechtkomen. Alleen in grote hoeveelheden kan dit schadelijk zijn voor jou en de baby in je buik.
Welke gezichtsmasker tijdens zwangerschap?
Azelaïnezuur dat plaatselijk wordt aangebracht, is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat het ingrediënt huidverkleuringen kan verbeteren en kan helpen bij puistjes en een rosacea-gevoelige huid.
Is minerale make up beter?
De voordelen van minerale make-up
We hadden het er eerder al over dat minerale make-up beter zou zijn voor je huid, maar het kent ook andere voordelen: Minder bijkomende stoffen. Minerale make-up is een goede oplossing voor iedereen met een gevoelige huid.
Welke olie zwangerschap?
De Vitamine E en arnica in deze olie zorgen ervoor dat de elasticiteit van huidweefsel verbetert en dat de doorbloeding van de huid gestimuleerd wordt. Dit maakt de olie ideaal voor je groeiende buik tijdens de zwangerschap.
Kan ik collageen gebruiken tijdens zwangerschap?
In principe zijn alle peptide collageen inname veilig tijdens zwangerschap. Toch wordt altijd aangeraden om de huisarts of verloskundige te raadplegen voordat gestart wordt met inname van collageen supplementen.
Wat doet zwangerschap met je huid?
Tijdens je zwangerschap rekt je huid op en kan wat droger zijn dan normaal. Dit kan zorgen voor een jeukende huid, waar ongeveer 1 op de 5 zwangeren last van heeft. Dit is vaak onschuldig maar kan wel heel vervelend zijn. Het kan voorkomen op armen, benen, voeten, borsten en buik.
Wat is het verschil tussen glycolzuur en salicylzuur?
Glycolzuur dringt wat dieper in de huid door maar kan ook wat meer irriteren. Het is vooral geschikt voor de wat verouderde of droge huid die niet gevoelig is. Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt dieper in de poriën. Hierdoor is dit ingrediënt meer geschikt voor de vette huid die neigt naar puistjes/acne.
Hoe vaak een glycolzuur peeling?
Aantal behandelingen
Om een optimaal resultaat te verkrijgen zijn over het algemeen zes behandelingen nodig met oplopende sterktes. Tussen de behandelingen zit een rustperiode van twee weken. Na deze behandelingen is eens in de acht weken een onderhoudsbehandeling mogelijk.
Wat doet hyaluronzuur voor je huid?
Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt en tot 1.000 keer zijn eigen gewicht in water kan dragen, waardoor de huid wordt gehydrateerd en beschermd. Hyaluronzuur is op waterbasis en is daardoor een uitstekende vochtinbrenger voor elke huidconditie, met name voor de gedehydrateerde huid.
Is een peeling goed voor je huid?
Wanneer is een peeling goed voor mijn huid? Voor bijna alle huidtypes is het een aanrader om regelmatig een peeling te doen. Het heeft vooral voordelen bij de volgende huidcondities: Bij acne helpt exfoliatie om tot diep in de poriën te zuiveren en ontstekingen te voorkomen door de celvernieuwing te stimuleren.
Is een peeling goed voor je gezicht?
Dode huidcellen laten makkelijker los, waardoor een frisse huid tevoorschijn komt. Oneffenheden zoals littekens, puistjes of zonschade kunnen hierdoor minder zichtbaar worden. Bovendien stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt.
Hoe weet je precies wanneer je eisprong is?
Waarom zijn er kledingvoorschriften op school?