Koudschuim matrassen informatie

Welke HR-waarde Kindermatras?

Gevraagd door: Janna Hussein  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.3/5 (1 stemmen)

Voor volwassenen ligt de optimale HR-waarde hoger dan 45 (bij een gewicht tussen 70-115 kg). Voor kinderen ligt dit idealiter iets lager; tussen de 25 en 30. Deze waarde biedt genoeg veerkracht en comfort voor het kleine kinderlichaam.

Hoe hard moet een Kindermatras zijn?

Om zeker te weten of de hardheid goed is voor je kindje kunt je met de vlakke hand op het matras drukken. Als je vlakke hand maar een klein beetje wegzakt in de matras is het goed.

Waar moet je op letten Kindermatras?

Ten eerste moet een kindermatras goed ventileren en mag het niet te warm worden. Ook mag een kindermatras niet zacht zijn, maar ook zeker niet te hard. Daarnaast moet een kindermatras veerkrachtig zijn en goede ondersteuning bieden. Uiteraard moet het vrij zijn van schadelijke stoffen.

Hoe dik moet een matras zijn voor een kind?

Dikte van het kindermatras

De dikte voor een kindermatras tot 7 jaar moet minimaal 8 cm zijn maar liever iets dikker. De dikte voor een kindermatras tot 14 jaar moet minimaal 12 cm zijn.

Wat is HR 45 koudschuim?

De koudschuim HR 45 soft wordt het meest gebruikt als matras of topmatras. De koudschuim HR 45 soft heeft een zachte opdruk en een goed ventilerende werking. Dit type koudschuim is ook nog eens zeer veerkrachtig, wat zorgt voor een uiterst comfortabele slaapkwaliteit.

34 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel HR voor matras?

HR staat voor High Resilience en geeft aan hoe hoog de tegendruk is en hoe goed het matras zich aanpast aan het lichaam. Voor volwassenen ligt de ideale HR-waarde hoger dan 45 (bij een gewicht tussen en 70 en 115 kg). Voor kinderen ligt dit lager, tussen de 25 en 30.

Welke HR waarde koudschuim?

De beste HR-waarde voor koudschuimmatrassen is HR 50, 55, 60 of 65. HR = High Resilience wat voor hoge veerkracht staat. Lagere HR waardes kunt u beter vermijden, omdat dit het schuim slapper en minder veerkrachtig maakt. Een echt goed koudschuim matras is zonder twijfel de Comfort Premium Air.

Wat is de ideale dikte van een matras?

Dikte matras

Een dikte van 15 cm is minimaal vereist, beter zijn de matrassen van 17-20 cm. Over het algemeen is een dikker matras comfortabeler en biedt deze een langere levensduur. Als Europeaan zijn wij gewend aan matrassen van ongeveer 20 cm hoog.

Wat is het beste matras volgens de Consumentenbond?

Uit de matrassentest van de Consumentenbond is in 2022 het Emma O2 matras gekroond tot 'beste uit de test'. Het Emma O2 matras is beoordeeld met een 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Emma O2 matras gemiddeld.

Hoe stevig moet je matras zijn?

Het advies luidt om een zacht matras te kopen wanneer je minder dan 70 kilo weegt. Mensen tussen de 70 en 90 kilo liggen vaak het best op een medium matras en voor mensen met een zwaarder gewicht is een hard matras de beste keuze.

Wat voor matras voor een kind?

Kindermatrassen met pocketveren

Pocketveren staan bekend om hun goede ondersteunende en ventilerende eigenschappen. Een pocketveermatras is dan ook fijn naarmate je kind ouder wordt en het lichaam meer ondersteuning nodig heeft. Ook voor kinderen die het snel warm hebben, is een pocketveermatras een goede keuze.

Wat is koudschuim HR 40?

De koudschuim HR 40 is een stevige en goede kwaliteit schuimrubber. Te gebruiken in kussens voor zowel buiten als binnen. Door de stevige opdruk van het schuimrubber komt het schuim weer helemaal in model terug. En het verdraagt de druk op één plek ook nog eens goed.

Wat is het beste koudschuim of traagschuim?

Koudschuim is een wat steviger materiaal en dus veerkrachtiger dan traagschuim, ook als het matras warmer wordt wanneer er iemand op ligt te slapen. Traagschuimmatrassen worden dan juist wat zachter, omdat het schuim als het ware een mal maakt van de slaper. Het voordeel? Die slaper heeft dan geen last van drukpunten.

Hoe hard matras baby?

Stevig en dik genoeg

Het matras voor je kindje moet stevig en minimaal 8 cm dik zijn. Er moet wat ruimte zitten tussen het matras en de binnenkant van het ledikantje. Dit mag niet meer zijn dan 2 cm, anders kan het kindje tussen het matras en de zijkant van het bedje komen.

Wat voor lattenbodem voor kind?

Voor een peuterbed of meegroei ledikant heb je een lattenbodem van 70 x 140 of 70 x 150 cm nodig. Voor eenpersoonsbedden is de standaardafmeting 90 x 200 cm. Voor een twijfelaar is een bedbodem van 120 x 200 cm nodig.

Hoe dik wieg matras?

Een matrasje voor een (baby)ledikant is meestal 60 à 70 cm breed en 120 à 140 cm lang en dient minimaal 10 cm dik te zijn. Voor wiegje kun je een matrasmaat aanhouden van 40 cm breed en 80 lang. De dikte van een wiegmatrasje dient minimaal 5 cm te zijn.

Wat is een goed Kindermatras 90x200?

Het best verkochte kindermatras is het HR40 koudschuim matras 90 x 200 cm. Door de isolerende werking van het koudschuim blijft het matras koel in de zomer en is de temperatuur ook in de winter aangenaam. Het matras is verkrijgbaar met een standaard tijk of een extra luxe cooltouch tijk voor optimaal slaapcomfort.

Wat als matras te hard is?

De beste oplossing (en meest radicale oplossing) om een te hard matras zachter te maken is er een dikkere soepele laag over te leggen,die er voor zorgt dat je 1) verder van de kern afligt, en 2) meer conformiteit geeft voor het lichaam. Die toplaag noemen we een topmatras.

Hoe weet je of je matras goed is?

De meeste mensen beseffen pas dat hun matras of lattenbodem aan vervanging toe is, wanneer ze slechter slapen dan vroeger. Ze zijn minder uitgerust of hebben plots nekklachten, rugklachten, schouderpijn of pijn aan de heupen. Die klachten kunnen erop wijzen dat je slaapsysteem versleten is.

Hoe dik moet een koudschuim matras zijn?

Dikte koudschuim matras

Verder heeft de dikte van het matras veel invloed op het slaap- en ligcomfort. De regel is dat hoe dikker het matras, hoe comfortabeler. Ik zou u minimaal 18 cm aanraden maar nog beter is 22 of zelfs 25 cm dik.

Waarom geen pocketvering matras?

Maar de nadelen van pocketvering matrassen zult u zelden te horen krijgen. Maar wat zijn dan de nadelen? Minder hygiëne, ruimte verlies, harde zones, afdeklagen, naadvorming, schimmels, roest en magnetische velden.

Wat is beter latex of traagschuim?

Latex is uiterst veerkrachtig, in tegenstelling tot traagschuim. Hierdoor wordt uw lichaamsgewicht goed verdeelt en opgevangen door de latex topper. Daarnaast zal uw lichaam weinig tot geen tegendruk ervaren. Een latex topdekmatras heeft een drukverlagende werking.

Wat betekent hr55 matras?

In de marketing is het zo gegroeid dat verkopers de term 'HR 60' of 'HR 55' gingen gebruiken. Dit betekent dat er een HR koudschuim wordt gebruikt met een soortelijk gewicht van SG 60. De afkorting van soortelijk gewicht is SG.

Wat is koudschuim HR 50?

HR staat voor High Resilience en geeft de veerkracht van de koudschuim platen aan. 50 staat voor Soortelijk Gewicht, kortgezegd SG. Kortgezegd houdt HR SG50 soft dus in dat een kubieke meter van dit koudschuim een gewicht heeft van 50 kilo.

Wat betekent hr45 bij een matras?

Dit staat voor High Resilience en betekent 'hoge veerkracht'. Hier ontleent de HR-waarde zijn naam aan. De HR-waarde werkt volgens hetzelfde principe als de SG-waarde. De HR-waarde geeft ook het soortelijk gewicht aan: de hoeveelheid kilo koudschuim per kubieke meter.

Vorige artikel
Welk eten baby?