Welke babydoekjes zijn het beste?
Gevraagd door: drs Stella Henriquez | Laatste update: 18 juni 2022Score: 4.3/5 (34 stemmen)
- Pampers Aqua Pure Billendoekjes. 9.3. Eindbeoordeling. ...
- Naïf natuurlijke plastic vrije billendoekjes. 9.2. Eindbeoordeling. ...
- Zwitsal Baby Billendoekjes Sensitive. 8.5. Eindbeoordeling. ...
- Huggies Pure Baby Wipes Billendoekjes. 8.5. Eindbeoordeling. ...
- Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij. 8.0.
Welke billendoekjes voor Newborn?
Eerst en vooral vermijd je best billendoekjes met parfum of allergenen. Het kan dan misschien wel o zo fris ruiken, maar een baby heeft vaak een gevoeligere huid. Daarom kies je volgens de Consumentenbond liever voor Zwitsal Gevoelig Huidje Billendoekjes of Pampers Sensitive Babywipes.
Welke billendoekjes zijn Plasticvrij?
- Naïf babydoekjes.
- Smartkids Eco Baby wipes.
- Naty babywipes.
- Attitude Eco.
- Natracare Baby wipes.
- Douce Nature Babydoekjes.
- Billiesbox wasbare billendoekjes.
Wat zijn de goedkoopste billendoekjes?
Wij raden de billendoekjes van Zwitsal en Pampers aan. Maar, de billendoekjes van het Kruidvat zijn goedkoper, en zeker even goed! Toch zijn ze niet altijd de goedkoopste keuze! Grotere merken als Pampers en Zwitsal hebben soms aanbiedingen waardoor zij nog goedkoper uitkomen.
Wat zit er in baby doekjes?
Billendoekjes zijn meestal gemaakt van een textielvezels, zoals viscose en/of polyester. De vezels nemen goed water en vocht op. In het vocht van de doekjes zit bijna altijd water om schoon te maken en vette stoffen om de huid te verzorgen.
Wat zijn Snoetenpoetsers?
Snoetenpoetser ook wel babydoekjes genoemd, zijn vochtige washandjes voor je baby of kindje. Deze snoetenpoetsers zijn handig in gebruik en zorgen voor snel resultaat.
Hoe slecht zijn babydoekjes?
Onderzoek consumentenbond
Er werden gelukkig geen echt gevaarlijke of schadelijke ingrediënten, zoals hormoonverstoorders, kankerverwekkende stoffen of schadelijke parabenen in de doekjes gevonden. Wel zitten veel babydoekjes vol met parfum en andere allergenen. Het gebruik daarvan raden ze dan ook af.
Hoeveel billendoekjes gebruik je per dag?
Het gemiddelde aantal billendoekjes dat verbruikt wordt is zo'n 10 (per kind) per dag. Da's dus een pak in de week, en wanneer je kijkt naar de doekjes die enigszins fijn zijn voor babybillen, kom je uit op een flink bedrag.
Hoe gebruik je herbruikbare billendoekjes?
Je kan het doekje dat je wilt gebruiken even nat spuiten en vervolgens gewoon gebruiken. Een ander voordeel van de schone doekjes droog bewaren, is dat er geen schimmel in kan komen. Als je de doekjes in een nat bakje bewaard, moet je dit regelmatig verschonen om te zorgen dat de vochtige doekjes niet gaan schimmelen.
Waar gooi je billendoekjes weg?
Schoonmaakdoekjes en vochtig toiletpapier
Grote boosdoeners bij verstoppingen zijn schoonmaakdoekjes, billendoekjes, babydoekjes en doekjes om make-up te verwijderen. De meeste doekjes zijn vast afval en mogen daarom niet in het toilet, ook al staat op de verpakking soms iets anders.
Waarom plastic in billendoekjes?
Hoewel vochtige doekjes lijken op wc- of keukenpapier, bevat zo'n 90% van alle billendoekjes plastic. Niet alleen de verpakking, maar ook de babydoekjes zelf ook. Het is wegwerpplastic. Dit plastic komt vaak uiteindelijk in de natuur terecht.
Wat zijn duurzame babydoekjes?
De doekjes zijn zacht, dik, en fijn in gebruik. De babydoekjes van WaterWipes bevatten slechts 2 ingrediënten en zijn daardoor bijzonder geschikt voor kindjes die last hebben van allergieën of huidirritatie. Van het merk Bambo Nature zijn er babydoekjes die uit 100% viscose bestaan en 100% biologisch afbreekbaar zijn.
Welke doekjes voor gezicht baby?
Origineel: geparfumeerd, met textuur en gemaakt met lotion en water. Gevoelig: meestal ongeparfumeerd, dikker en met minder textuur om irritatie van de babyhuid te voorkomen. Natuurlijk: meestal ongeparfumeerd, gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en verzacht met aloë in plaats van chemicaliën.
Waar kun je billendoekjes voor gebruiken?
Ben je onderweg, gebruik dan wel billendoekjes voor het gemak. Zo voorkom je dat de tere babyhuid heel vaak in aanraking komt met potentieel schadelijke stoffen.
Hoeveel billendoekjes kopen?
Maar hoeveel van die billendoekjes gebruik je nou eigenlijk? Best een boel, blijkt, als we even rekenen. Zeg dat je voor een poepluier (zeker een goede, volle) wel 6 tot 8 doekjes nodig hebt gemiddeld. Voor een plasluier zijn 2 doekjes wel genoeg – daarvan heeft je kind er minstens wel 3 per dag.
Hoeveel billendoekjes uitzet?
Hoeveel wasbare billendoekjes heb je nodig? Wanneer je fulltime wasbare luiers gebruikt, dan heb je aan 20 wasbare billendoekjes vaak voldoende.
Hoeveel wasbare billendoekjes nodig?
Gemiddeld genomen gebruik je ongeveer 10 wasbare billendoekjes per dag. Dit is uiteraard afhankelijk van het aantal verschoningen per dag en het aantal keren dat je een poepluier treft. Bij plasluiers heb je voldoende aan 1 billendoekje, bij poepluiers gebruik je 2 tot 5 wasbare billendoekjes.
Hoeveel babydoekjes gebruik je per maand?
Eén poepluier per dag met gemiddeld 7 doekjes en 3 plasluiers is per dag gemiddeld 10 doekjes. Per maand zijn dat 300 doekjes. Voor negen maanden kom je uit op 2.700 billendoekjes.
Hoe lang kun je billendoekjes bewaren?
De houdbaarheidsdatum op de verpakking is minimaal 6 maanden later dan de dag van aankoop. Heb je het pakje open gemaakt, dan zijn de doekjes nog een maand te gebruiken en WaterWipes adviseert ook om geen doekjes uit de verpakking te halen voor onderweg.
Wat te doen bij Open billetjes baby?
Luieruitslag behandelen
Gebruik een washandje met lauw water of alcoholvrije ongeparfumeerde babydoekjes. Laat de billetjes ook 'aan de lucht drogen', dat is goed voor het babyhuidje. Om de huid van je baby te beschermen tegen de irritatie van ontlasting en urine, kan je zijn billen insmeren met babyzalf.
Hoe vochtig toiletpapier gebruiken?
...gebruik je eerst droog, dan vochtig toiletpapier. Gebruik eerst droog en daarna vochtig toiletpapier. Wanneer je dat prettig vindt, kun je weer eindigen met droog toiletpapier. Ieder heeft z'n eigen voorkeur voor: 'droog-vochtig' of 'droog-vochtig-droog'.
Hoeveel luiers heb je nodig per dag?
Gemiddeld verbruikt een baby in het eerste levensjaar zeven luiers per dag. Dat is een behoorlijk aantal, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je altijd voldoende luiers op voorraad hebt. Wanneer je dit aantal per dag doorrekend naar een aantal luiers per jaar, dan kom je uit op een aantal van 2555 stuks!
Welke verzorgingsproducten heb je nodig voor een baby?
Gebruik liever een milde badolie voor baby's, of was gewoon alleen met water. De eerste maanden hoef je ook geen shampoo te gebruiken om de haren van je baby te wassen. Alleen water is voldoende. Als je baby meer haar krijgt, kun je een keer per week met een milde babyshampoo zijn haar wassen.
Wat zijn Lotiondoekjes?
De lotion in de doekjes bestaat voor 99 procent uit water en is geheel alcohol- en parfumvrij. De doekjes zijn dan ook pH-neutraal, geurloos en vrij van allergenen. Dit maakt de billendoekjes zeer geschikt voor alle huidtypes, ook voor baby's met een gevoelige of allergische huidje.
Wat is een zorgkind?
Waarom een Zwangerschapsketting?