General Car Seat Guide | Which Car Seat Do I Use Next?

Welke autostoel vanaf 15 kg?

Gevraagd door: Bjorn Öztürk  |  Laatste update: 7 maart 2024
Score: 4.6/5 (11 stemmen)

Groep 0+ (vanaf de geboorte tot 13 kg), groep 1 (9 tot 18 kg), groep 2 (van 15 tot 25 kg) en groep 3 (van 22 tot 36 kg).

Welke autostoel vanaf 15 kilo?

Voor kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar: i-Size tussen 100 - 135 cm of groep 2/3 (van 15 tot 36 kg). Groep 2 (van 15 tot 25 kg) en groep 3 (vanaf 22 kg) worden bijna altijd gecombineerd in 1 autostoeltje. Dit soort autostoeltjes zijn zitting- of autostoelverhogers.

Welke autostoel vanaf 3 jaar?

Een kinderstoel voor in de auto voor een kindje van 3 jaar is vaak een gecombineerde autostoel, namelijk een autostoel uit groep 2/3. Groep 2 is voor kinderen van 15 tot 25 kg. Groep 3 voor 22 tot 36 kg. Een autostoel uit groep 2/3 is zo verstelbaar dat deze met je kind meegroeit.

Welke leeftijd geen kinderzitje?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.

Welke autostoel 13 kg?

Wanneer je baby zwaarder is dan 13 kilo of de oortjes boven de babyautostoel uitkomen, is het tijd voor een groep 1 of peuterautostoel. In dit autostoeltje wordt het kindje in deze meeste gevallen voorwaarts in de auto vervoerd. De autostoeltjes worden bevestigd met de autogordel of Isofix.

20 gerelateerde vragen gevonden

Welke autostoel kind van 4?

Vanaf ongeveer 4 jaar kan je kind in een kinderautostoel. In deze stoel zitten kinderen tot ze minimaal 135 centimeter zijn. Er zijn kinderautostoelen met en zonder rugleuning. Een autostoel met rugleuning biedt betere bescherming bij een botsing van opzij.

Welke stoel vanaf 4 jaar?

Babystoeltjes zijn gemiddeld genomen geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot 1 à 1½ jaar. Peuterstoeltjes voor kinderen van ongeveer 1 tot 4 jaar en de kinderstoel vanaf ongeveer 4 tot 12 jaar. Deze indeling is een indicatie; lengte of gewicht waarvoor het zitje is goedgekeurd is uiteindelijk bepalend.

Kan een kind van 1.30 op een stoelverhoger?

In Nederland is een autostoeltje verplicht voor kinderen kleiner dan 1,35 meter. Zonder kinderstoel of stoelverhoger zit je kind te laag. Je kind loopt grote risico's bij een botsing als de autogordel bijvoorbeeld over de hals in plaats van over de schouder loopt.

Welke leeftijd zittingverhoger?

Kinderen mogen pas vanaf 22 kilo en 1,25 meter in een zitverhoger in de auto vervoerd worden. Dat geldt voor zowel zitverhogers mét als zonder rugleuning. Kinderen die kleiner zijn moeten nog in een passend autostoeltje zitten. Voor kinderen tot 1,35 meter is een zitverhoger verplicht.

Welke autostoel 1 5 jaar?

De meegroei autostoel groep 1/2/3 is geschikt voor kinderen met een gewicht van 9 tot 36 kg. Dit is ongeveer vanaf 1 tot 12 jaar. Echter dient u in gedachten te houden dat de autostoelen vaak niet over een slaap- of kantelstand beschikken en daarom niet geschikt is voor het allerkleinste kind.

Hoe groot moet kind zijn voor autostoel?

Kinderen kleiner dan 1,35 meter moeten in een geschikt kinderbeveiligingssysteem meereizen. Wanneer de kinderen groter zijn dan 1,35 meter is een kinderzitje niet meer verplicht en moeten ze de veiligheidsgordel dragen.

Wat is een autostoel groep 3?

Voor de oudere kinderen is de autostoel groep 3 bedoeld. Deze stoeltjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 22 kilogram en tot 36 kilogram. Vaak zijn de autostoeltjes voor groep 3 te koop als groep 2-3 combi waarbij de rugleuning afneembaar is voor grotere kinderen.

Is een stoelverhoger veilig?

De veiligheid op een zitverhoger blijft beperkt tot de bescherming van de gewone autogordel. Je kind heeft geen zijdelingse bescherming en ook de rug en de nek blijven kwetsbaar.

Welke autostoel groep 2?

De meest geschikte autostoel voor een kind van 4 jaar valt in de gecombineerde groep 2/3, geschikt voor kinderen tussen de 67 en 150 centimeter lang. De naam zegt het al: groep 2-autostoeltjes worden bijna altijd gecombineerd met groep 3, waarbij de rugleuning en hoofdsteun instelbaar zijn.

Hoe lang kun je een autostoel gebruiken?

Controleer bij aanschaf hoe oud het stoeltje is en wat de levensduur is. ANWB legt uit: 'Bij alleen gebruik in de auto is de levensduur van een autostoeltje zo'n zeven tot tien jaar. Check dit voor de zekerheid bij de desbetreffende fabrikant.

Welke autostoel 18 maanden?

Groep 0/1 is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot circa 18 maanden (0-18kg). Als het hoofdje van je kindje boven de hoofdsteun van het autostoeltje uitkomt is je kindje toe aan het volgende autostoeltje. Je schuift dan door naar de volgende groep, groep 2/3 dus.

Hoe krijg ik 3 autostoeltjes op achterbank?

Als je op zoek gaat naar een auto waarin 3 kinderstoelen op de achterbank passen, moet je één eis vrij snel laten varen: de isofix. Als je een auto zoekt met drie isofix aansluitingen op de achterbank waar ook nog eens drie autostoeltjes naast elkaar inpassen, dan beperk je je selectie wel behoorlijk.

Hoe lang op Verhoogkussen?

Verhoogkussens worden aanbevolen tussen 18 en 36 kilo, maar ook hier geldt dat het best is om uw kind zo lang mogelijk in een kinderstoeltje te vervoeren (zolang zijn hoofdje nog niet boven de rugleuning uitsteekt).

Hoe lang kind tegen rijrichting?

Wacht dus zo lang mogelijk met overstappen van een babyautostoeltje op een kinderautostoeltje: tot de leeftijd van 2 à 3 jaar of 13 kg (of tot zijn hoofd boven de rand van het zitje uitsteekt) is het aangeraden kinderen te vervoeren tegen de rijrichting in. Dit geldt zowel voor zitjes die u voor- als achteraan plaatst.

Wat is een i size autostoel?

i-Size is een veiligheidsnorm. Autostoeltjes moeten aan een Europese ECE-norm voldoen om verkocht te mogen worden. Vanaf juli 2013 is daar een norm bijgekomen onder de naam 'i-Size'. De bedoeling was uiteraard dat 'i-Size' het vervoer van kinderen in auto's veiliger maakt.

Welke autostoel groep 1?

Autostoel groep 1 kopen
  • Cybex 14.
  • BeSafe 8.
  • Maxi-Cosi 7.
  • Britax Römer 5.
  • Joie 3.
  • Nania 3.
  • Kidsriver 2.
  • Nuna 1.

Vorige artikel
Hoe kamer koel houden baby?
Volgende artikel
Hoe belangrijk zijn opa en oma?