De soenna bij de pasgeborene in de islam - NL ondertiteld

Wat zeg je in de islam als iemand bevallen is?

Gevraagd door: Teun Janssens  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.5/5 (5 stemmen)

Wat is de smeekbede voor het feliciteren bij de geboorte van een kind en wat dient de ouder terug te zeggen? Antwoord: Alle lof zij Allah. En vrede en zegeningen zij met de Boodschapper van Allah, zijn familie en metgezellen.

Hoe feliciteer je geboorte islam?

"Baaraka Allaahoe laka fielmawhoebie, wa shakarta al waahieb, wa balagha ashoeddahoe wa roezieqta bierrah". Het antwoord van degene die gefeliciteerd wordt, luidt: "Moge Allah u zegenen, Zijn zegeningen op u laten neerdalen. Moge Allah u met het goede belonen en een zelfde gunst schenken en uw beloning vermeerderen.

Hoe feliciteer je iemand met een geboorte?

Geboorte felicitaties
 • Gefeliciteerd met jullie kleine meisje/jongen! ...
 • Hello baby, welcome to the world!
 • Een droom komt uit, een wens vervuld, een lege plek is nu gevuld.
 • Yeah! ...
 • Hoera! ...
 • Een nieuw leven is geboren, wat een wonder! ...
 • Gefeliciteerd met je dochtertje! ...
 • Hoera, daar is ze/hij dan!

Wat moet je zeggen als iemand Mabrouk zegt?

Eid slaat op de festiviteiten zelf en Moebarak betekent gezegend. De groet betekent dus iets als Gezegend Feest. Wanneer iemand je Eid Moebarak wenst, is het beleefd om te antwoorden met Khair Moebarak.

Wat wens je nieuwe ouders?

Eenvoudig proficiat wensen
 • Welkom op de wereld, klein wonder! Heel veel geluk!
 • Joepie, hij/zij is er! We hopen dat alles goed is verlopen en wensen jullie veel succes met jullie nieuwe gezinnetje.
 • Gefeliciteerd met jullie zoon/dochter. We wensen jullie heel erg veel liefde en geluk!

36 gerelateerde vragen gevonden

Wat zeg je tegen iemand die bevallen is?

Ik wens jullie heel veel liefde en geluk toe. Nieuw leven is geboren, wat een wonder! Veel geluk en gezondheid gewenst. Van harte met de geboorte van jullie kindje.

Wat moet je zeggen als een kind is geboren?

Antwoord: Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met Zijn Profeet, diens familie en metgezellen. Allereerst vragen wij Allah om het kind te zegenen en tot de deugdzamen en godsvruchtigen te doen behoren. Dit zodat hij zal behoren tot uw goede daden die zwaar zullen wegen op de Dag des Oordeels.

Wat zeg je op Allah y Barek FIEK?

Wat te antwoorden op barak Allaou fik? (Voor een man, vrouw of meerdere personen) We antwoorden door te zeggen: wa fik al barakah, wat betekent dat de zegen ook op jou is. Voor een man: Wa fika baraka Allah (وَفِيكَ بَارَكَ الله). Voor een vrouw: Wa fiki baraka Allah (وَفِيكِ بَارَكَ الله).

Wat moet je zeggen als iemand zegt Allah y Rahmoe?

We antwoorden meestal met "Alhamdulillah" ("Geprezen zij God") gevolgd door "Subhanallah wa bihamdihi" ("Glorie zij God"). Maar als we onze condoleances aanbieden in het Arabisch: "Allah y rahma", reageren we met "Amin" .

Wat zeg je op Allah y Shafik?

Wat te antwoorden aan Allah y Chafik? Na de aanroep reageren we met "Amin" en als de persoon die de dua heeft gedaan ziek is, reageren we met "Amin wa iyyak".

Hoe feliciteer je iemand met een zwangerschap?

Ik wens jullie een fantastische zwangerschap toe. Hoera, jullie zijn in verwachting! We zijn zo blij dat we weer een klein kindje in de familie mogen verwelkomen. Hopelijk gaat de zwangerschap voorspoedig en krijgen jullie een gezond kindje!

Hoe kun je iemand feliciteren?

Een verjaardagswens voor een vriend of vriendin
 • Gefeliciteerd met je verjaardag! Dank je wel voor je steun, je bent fantastisch en ik ben zo blij met onze vriendschap.
 • Gefeliciteerd met je verjaardag! ...
 • Lieve jarige, ik wens je een hele fijne dag met veel taart en nog meer cadeautjes. ...
 • Hartelijk gefeliciteerd!

Hoeveel geld geef je bij een geboorte?

Gemiddeld geven mensen €50, met uitschieters tot €100 of zelfs €200. Oudere mensen geven meer dan jongeren. Meestal hebben mensen een duidelijk bedrag in hun hoofd, waar ze niet makkelijk van afwijken.

Hoe zeg je gefeliciteerd in islam?

Gefeliciteerd met jouw speciale dag. أتمنّى لك كل السعادة بمناسبة عيد ميلادك. Dat al jouw wensen mogen uitkomen. Gefeliciteerd met je verjaardag!

Wat moet je zeggen als een baby niest islam?

Dus als iemand van jullie niest en Allah prijst (door Alhamdoelillaah te zeggen), dan is het een verplichting voor iedere moslim die hem hoort om 'YarhamoekAllaah' (Moge Allah jou genadig zijn) tegen hem te zeggen.

Wat kun je zeggen in plaats van gecondoleerd?

Als u een hekel hebt aan 'Gecondoleerd' kunt u ook zeggen: 'Mijn medeleven met uw verlies'. Spreek wel eerst de bewuste frase uit (hetzij 'gecondoleerd' hetzij 'mijn medeleven'), voordat u de familie vraagt hoe het ermee gaat of informeert naar tevredenheid over de zorg.

Wat zeg je in islam als iemand gestorven is?

' 'Inna Lillahi wa inna ilayhi raji'un. ' 'Wij behoren tot Allah en tot Hem zullen we terug keren.

Wat zeg je op Moge Allah je zegenen?

Barak Allahu Fiek: (Moge Allah je zegenen) Dit zeg je wanneer iemand iets goeds gedaan heeft voor jou. Subhan Allah: (Verheven is Allah) Met dit woord geef je een blijk van verbazing over een bepaald iets.

Wat betekend Allahouma Barek?

Zwanger Proficiat Allahumma Barik ( اللهم بارك ) = Moge Allah het zegenen Een prachtige wenskaart uit onze eigen collectie...

Wat betekent WA Iyaak?

Djazaak Allaahoe Khayran: moge Allah je met het goede belonen. Het antwoord hierop is: wa iyaak. Tegen een vrouw zeg je: wa iyaakie. Djennah: Paradijs.

Wat betekent Aqieqah?

Wat is Aqiqah? Bij de geboorte van een kind wordt de Aqiqah verricht als onderdeel van de Soennah van de Profeet vzmh. Het gaat om het offeren van vee; zoals geiten en schapen. Het vindt meestal plaats op de zevende dag na de geboorte van een baby.

Wat ziet een baby islam?

Onze gezichtsvermogen is niet op een manier geschapen om de ware aard van engelen te kunnen zien. Jonge kinderen en baby's zijn zich niet bewust van de ware aard van engelen.

Wat te doen als iemand gaat bevallen?

Blijf ontspannen en rustig

Tijdens de bevalling is het belangrijk dat je rustig en ontspannen blijft. Het komt allemaal erg dichtbij nu, maar schiet niet in de stress. Jouw spanning kan haar namelijk beïnvloeden. Het laatste wat ze nodig heeft, is extra gestress en paniek van haar partner.

Wat wens je een aanstaande moeder toe?

Gedichtje of rijmpje
 • Gerommel in je buik van het kindje zo klein, Duwtjes en schopjes, iedere beweging voelt zo fijn. ...
 • Een nieuw leven, een klein wonder. Om trots op te zijn, heel bijzonder. ...
 • Vanaf nu niet meer met twee. Vanaf nu een heus gezin. ...
 • Geniet van je zwangerschap, negen maanden zijn maar kort.