Checklist voor verhuizen | Wat moet je regelen voor je gaat verhuizen? | Funda

Wat niet vergeten als je gaat verhuizen?

Gevraagd door: bc. Mohamed Koning Knol  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.4/5 (50 stemmen)

Uw nieuwe adres doorgeven aan verschillende instanties; U officieel inschrijven bij uw nieuwe gemeente en bij onder andere een nieuwe dokter, tandarts; Nieuwe contracten afsluiten voor gas, water, licht, internet, televisie en telefonie; Zorgen dat uw verzekeringen op orde zijn.

Welke spullen heb je nodig als je gaat verhuizen?

Bij het opstellen van deze verhuislijst zijn wij uitgegaan van een verhuizing van een gezin met huisdieren en kinderen.
 • paspoorten.
 • belangrijke papieren zoals parkeerontheffingen, papieren die bij de notaris nodig zijn.
 • telefoon en lader.
 • portemonnee (denk ook aan wat kleingeld)
 • laptop, tablet en andere waardevolle spullen.

Kun je in 1 dag verhuizen?

Verhuizen doe je op één dag, maar de beste manier om stress te voorkomen is om niet alles op het laatste moment te doen. Begin daarom 2 maanden op voorhand met plannen. Gebruik daarvoor deze handige verhuistips: Koop verhuisdozen en ander beschermingsmateriaal om je spullen makkelijk en veilig mee te verhuizen.

Hoeveel geld heb je nodig om te verhuizen?

Je moet rekenen dat een verhuizing, inclusief inpakken, tussen €950 en €1.150 zal kosten voor een gemiddeld huis. Wat kost een verhuiswagen met personeel? Een verhuiswagen met één verhuizer kost gemiddeld €80 tot €100 per uur. De precieze prijs ligt aan de grootte van de verhuiswagen en de hoeveelheid personeel.

Hoe lang van te voren verhuisdozen inpakken?

Vier tot twee weken voordat u gaat verhuizen

Verhuisdozen en inpakmateriaal laten aanreiken.

17 gerelateerde vragen gevonden

Hoe schoenen verhuizen?

Hoe je schoenen verhuizen?
 1. Verhuis je schoenen in de originele doos. Dé manier om je schoenen te verhuizen. ...
 2. Vervoer je schoenen in wijndozen. Heb je de originele schoendozen niet meer? ...
 3. Vul je schoenen met (kranten)papier. Voorkom deuken en kreuken in je schoenen.

Hoe kun je het beste kleding verhuizen?

Kleding kun je makkelijk verhuizen door de kledingstukken bij elkaar te binden met een vuilniszak. Zo kun je ze zelfs met hangertjes direct van de kledingkast in de verhuiswagen laden met een vuilniszak er omheen. Zo kun je ze bij je nieuwe woning weer net zo makkelijk uitladen en ophangen.

Is verhuizen goed voor je?

Een nieuwe omgeving zorgt voor positieve gevoelens

Nieuw is onbekend en maakt daarom ook onbemind. Maar de stap tot verhuizen zetten doet voor veel mensen juist erg goed. Je komt in een (totaal) nieuwe omgeving terecht waardoor je scherp voor de dag komt. Je bent alert, maar staat open voor nieuwe dingen en ervaringen.

Wat is een redelijke verhuisvergoeding?

Hoogte verhuiskostenvergoeding

Voor zelfstandige woningen, woonwagens en standplaatsen geldt sinds 28 februari 2023 een minimumbijdrage van € 7.156. Verhuisde u in de periode 28 februari 2022 – 28 februari 2023? Dan is de minimumbijdrage € 6.505.

Hoe lang bezig met verhuizen?

Hoe lang een verhuizing duurt kan variëren van 2 uur tot zelfs 10 uur en hangt af van twee belangrijke factoren: de tijd die het nodig is om alle spullen in en weer uit te laden en de tijd die het kost om van plek A naar plek B te rijden.

Hoe te beginnen met verhuizen?

Handige tips voor een soepele verhuizing
 1. BEGIN TIJDIG Begin ruim op tijd. ...
 2. ORGANISATIE Pak elke kamer afzonderlijk in. ...
 3. OPMETEN Weet wat wel en niet door de deur kan. ...
 4. NIET IN DE ZOMER Als je besluit zelf te verhuizen is het niet verstandig om dit in de zomer te doen. ...
 5. NUMMEREN Geef elke doos een nummer.

Is verhuizen slecht voor je?

Vooral kinderen die veelvuldig verhuizen lopen een verhoogd risico op een achterstand in hun ontwikkeling doordat hun directe omgeving herhaaldelijk verandert en zij daardoor een minder stabiele basis hebben.

Wat als eerste verhuizen?

Zorg ervoor dat je eerst de spullen inpakt die je het minst nodig hebt en eindig met de spullen voor alledaags gebruik. Het is handig om een aparte doos te maken voor de spullen die je nodig hebt op de eerste dag in je nieuwe huis. Denk aan slaapspullen, propere kleren, een handdoek, eten en dergelijke.

Welke datum geldt als verhuisdatum?

De datum die u op de aangifte als verhuisdatum zet, geldt dan als de datum van verhuizing. Geeft u de verhuizing pas ná vijf dagen door? Dan houdt de gemeente de aangiftedatum als de datum van verhuizing aan.

Welke maand verhuizen de meeste mensen?

De maanden april tot en met september vormen uiteraard de meest populaire periode om te verhuizen. Ook in deze periode is er een duidelijke voorkeur waar te nemen. Als het hoogzomer is, geven veel mensen het liefst de voorkeur aan het genieten van de tuin of het balkon in plaats het klussen in het nieuwe huis.

Wat wordt er automatisch doorgegeven bij verhuizen?

Als u uw adreswijziging bij de gemeente doorgeeft, krijgen deze instanties ook automatisch te horen dat u verhuisd bent.
...
Het gaat hierbij om de volgende instanties:
 • Zorgverzekeraars;
 • Ziekenhuizen;
 • Politie;
 • Brandweer;
 • Overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, RDW, SVB, DUO.

Hoe verhuizen zonder geld?

Er is in sommige gevallen een vergoeding beschikbaar voor mensen die geen geld hebben om te verhuizen. Dit heet de Bijzonder Bijstand voor verhuizen. Deze bijstand is van toepassing als je gedwongen moet verhuizen. Dit kan komen door financiële, sociale of medische redenen.

Heb ik recht op inrichtingskosten?

Bijzondere bijstand voor woninginrichting

Een inwoner kan mogelijk bijzondere bijstand krijgen voor de inrichting van een woning. Dit is als een inwoner (weer) in een eigen huis gaat wonen en door een bijzondere situatie geen eigen inboedel heeft. En de inwoner kan dit niet uit eigen inkomen of vermogen betalen.

Wat valt er onder inrichtingskosten?

Bij inrichtingskosten gaat het om behang en schilderwerk of stoffering. Wat nodig is, hangt af van de staat van de te betrekken woning. Ook is van invloed wat iemand aan stoffering van de oude woning kan meenemen. Dit heeft invloed op de hoogte van de bijdrage.

Waarom is verhuizen zo stressvol?

Waar komt verhuisstress vandaan? Stress ontstaat als je te veel hooi op je vork neemt. Verhuizen komt bovenop de activiteiten die je normaal al bezig houden, zoals werk, vrienden en familie. Verhuizen vraagt dus ruimte in je kop, daar waar deze al vol zit met andere informatie die je moet verwerken.

Is verhuizen stressvol?

Verhuizen staat in de top-3 van meest stressvolle gebeurtenissen in ons leven, na het overlijden van een dierbare en een scheiding.

Hoe lang duurt heimwee na verhuizing?

Als na een maand het gevoel van rouw of heimwee na verhuizen niet minder wordt dan is er waarschijnlijk meer hulp nodig, lees een boek over stress of zoek professionele hulp voor het omgaan met verlies of stress.

Hoe pak je glazen in bij verhuizing?

Pak uw glazen of wijnglazen in in bubbeltjesfolie. Pak uw glazen in in oude kranten. Gebruik oude handdoeken, washandjes of oude kleding om uw glazen goed in in te pakken. (Oude) sokken zijn een perfecte manier om (wijn)glazen strak mee in te pakken.

Hoe bestek inpakken verhuizen?

Idealiter pak je de bestekbak met inhoud op en plaats je deze rechtstreeks in een verhuisdoos. Zorg wel dat je er iets op zet, zodat het bestek op zijn plaats blijft. Past de bestekbak niet in een doos, rol het bestek dan op in inpakpapier.

Hoe pak je servies in verhuizen?

Borden: Borden kun je het beste inpakken met noppenfolie. Plaats je borden altijd verticaal in een verhuisdoos. Prop daarna bovenaan en onderaan wat extra inpakpapier. Lampen: Lampenkappen kun je het beste inwikkelen met papier en lampvoeten in noppenfolie.

Vorige artikel
Hoeveel is 0 5 procent alcohol?
Volgende artikel
Wat voor hints geven vrouwen?