Wat moet je doen als je baby guppies hebt?

Gevraagd door: Sami Bartels  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.8/5 (39 stemmen)

Wat je vooral niet moet doen is je baby guppy's beschermen. Gewoon in je bak laten zonder bescherming. Als een volwassen gup een baby te pakken krijgt en opeet, dan is dat geen probleem. Het is juist gezond voer voor je volwassen vissen!

Hoe moet je baby guppies verzorgen?

Ze moeten 5-6 keer per dag eten als ze nog erg klein zijn. Na de eerste 6 weken kun je de elke 4-5 uur gaan voeren, wat 3-5 keer per dag is. Het is het beste om je guppy's een mengsel van vers en droog voedsel te geven, als dat mogelijk is.

Wat moet je baby guppies eten geven?

voor je guppy-jongen kan je het gewone voer gebruiken dat je in elke dierenwinkel vind. Vlokken zijn ideaal, omdat je die met je vingers wat kan fijnwrijven voor je ze in het aquarium doet.

Hoeveel baby's kan een guppy krijgen?

Het vrouwtje krijgt per keer tien tot zeventig jongen. Grotere vrouwtjes krijgen vaak meer jongen dan kleine vrouwtjes. Ze kan een behoorlijk opgezette buik krijgen, maar heeft er geen hinder van. Laat haar met rust als ze gaat afzonderen van de rest.

Hoe snel groeien guppy's?

Na zes weken beginnen ook de vinnen verder uit te groeien. Eerst de staart en ongeveer een maand later de rugvin. Hoewel de gup nog zal blijven groeien tot aan zijn dood, zal de groei van het lichaam steeds langzamer gaan verlopen.

4 Accurate Signs Your Female Guppy is About to Give Birth(Step by step with Sample) 99% working.

17 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel guppy's mogen in een bak van 60 liter?

Ervan uitgaande dat per guppy gemiddeld 6 liter water nodig is, kunnen in een aquarium van 60 liter ongeveer 6 tot 8 guppy's. Een aquarium zal nooit tot de rand met water worden gevuld, en daarnaast nemen planten, decoratie en de bodem ook ruimte in beslag.

Hoeveel guppy's in aquarium 30 liter?

Wij hebben aangehouden: 1 cm vis per liter water. Misschien is je aquarium toch iets te klein.

Kunnen guppy's in koud water?

18 graden is echt het minimum voor guppy's ze worden dan vatbaar voor ziektes enz en leven duidelijk korter. Ook is een kamer niet overal boven de 18 graden dus als je het beste met je dieren voor hebt verwarm je de bak wel, anders blijven de visjes jou leergeld betalen.

Kan een guppy van geslacht veranderen?

Daar lijken soms vrouwtjes in mannetjes te veranderen. In de regel wordt echter aangenomen dat het gaat om "late" mannetjes. Daar wordt mee bedoeld dat deze mannetjes pas laat de karakteristieke zwaardvin ontwikkelen.

Hoe vaak moet je guppies eten geven?

Het is aan te raden de guppies twee keer per dag te voeren. In dat geval moet er echter niet meer dan een klein beetje voer in het water worden gedaan. Het voeren kan maximaal worden teruggebracht naar vijf keer per week. Jonge vissen profiteren vaak het meest van regelmatige voeding.

Kunnen guppies een dag zonder eten?

Volwassen guppy's kunnen tot 2 weken zonder voedsel overleven. Guppy-jongen kunnen ongeveer 3 dagen zonder voedsel overleven. Er zijn echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u uw tank zo lang verlaat. Guppy's kunnen weken zonder voedsel leven, zolang de wateromstandigheden maar goed zijn.

Waarom eten guppies hun jongen op?

De volwassen Guppen zullen namelijk de jongen proberen op te eten indien ze de kans krijgen. Door voldoende schuilplaatjes en veel planten in je aquarium te houden is de kans groot dat je de jonge visjes zal zien opgroeien.

Wat moet je doen als je baby visjes hebt?

Het mooiste zou zijn als je de babyvisjes weer snel terug kan plaatsen. Omdat in je aquarium de waterwaardes optimaal zijn en dit een gunstige werking heeft op de doorgroei. Dus wanneer je babyvisjes iets groter zijn dan de bek van de andere vissen, dan plaats je ze meteen terug in aquarium.

Hebben guppies zuurstof nodig?

Een zuurstof steen is niet nodig zoals al gezegd, wel kan je eventueel zorgen voor wat oppervlakte stroming zodat er zuurstof vanuit de lucht kan worden opgenomen, een zichtbare rimpeling aan de oppervlakte is al voldoende.

Kunnen alleen mannetjes guppen bij elkaar?

Een Guppy is een groepsvis.

Als je hierboven goed gelezen hebt, dan weet je dat de verhouding Guppen één man op drie vrouwen is. Waarom? Omdat de mannetjes Guppy's dan hun aandacht kunnen verdelen. Bij te weinig vrouwelijke Guppen worden ze te veel opgejaagd door het seksueel zeer actieve mannetje.

Waarom blijven guppies boven zwemmen?

Dan heb je nog dat het water te vaak ververst wordt is niet goed zo gaan de goede bacteriën geen kans krijgen en zal de water kwaliteit afnemen. Pak eens 1 glas en schep wat water uit de tank ruik dan het water zelfs overvoeren kan zorgen dat guppen boven in gaan zwemmen.

Wat doe je met te veel guppies?

Wat je zou kunnen doen, is de guppen invriezen. Bakje met wat ijsblokjes en water en daar de vissen in doen. Dan zijn ze in 1 klap dood, zo gebeurd het in de gedragsbiologie ook met zieke vissen. Mannetjes kun je gerust zonder vrouwtjes houden.

Kan een Neon Tetra in koud water?

De watertemperatuur moet rond 24 graden Celsius liggen. De pH-waarde (zuurgraad) van het water mag niet te hoog zijn, tussen zes en zeven is het beste. Neontetra's hebben vrij zacht water nodig tot ongeveer acht DH.

Kunnen guppies in kraanwater?

Gewoon kraanwater voldoet prima. persoonlijk zou ik gaan voor een vierkante met een verwarming. (ze kunnen ook in koud water, maar mijn vissen stonden op mijn kamer waar het swinters heeel koud kon zijn. een paar graden onder die 18 overleven ze wel, maar het zijn natuurlijk wel tropische visjes.

Welke vissen kunnen in koud water aquarium?

Buiten de goudvis kunnen ook Platy, Guppen, en Chinese Danio's in koudwater gehouden worden. Mocht u nog op zoek zijn naar een andere koudwater vis dan horen wij dit graag van u. Als u thuis komt laat u de vissen rustig overwennen in het aquarium.

Kunnen guppies elkaar opeten?

Kunnen guppies elkaar opeten? Guppy's eten elkaar. Vooral kleine visjes. In één bring kan een gup tot wel 50 kleintjes baren.

Hoeveel guppen minimaal bij elkaar?

Met een goed werkende filter en ruime beplanting en matige voedering mag je toch wel rekenen op 20 mannetjes of 10 vrouwtjes en 5 mannetjes. Ofwel deze vuistregel: zoveel guppies als de lengte v.h. aquarium, dus bij een lengte van 60 cm 20 vissen van 3cm.

Hoeveel guppy's in aquarium 54 liter?

Reacties. Met een goed werkende filter en ruime beplanting en matige voedering mag je toch wel rekenen op 20 mannetjes of 10 vrouwtjes en 5 mannetjes. Ofwel deze vuistregel: zoveel guppies als de lengte v.h. aquarium, dus bij een lengte van 60 cm 20 vissen van 3cm.

Hoeveel vissen in 80 liter aquarium?

Het aantal vissen in jouw nieuwe aquarium is afhankelijk van de inhoud van de bak en de lengte van de volwassen vis. Aangeraden wordt om een max aan te houden van 0,5 cm vis per liter water. Denk hierbij ook nog aan de regel dat het formaat van de huisvesting 20x de lengte moet zijn van de volwassen vis in liters.