Wat moet je allemaal kopen voor een baby?

Gevraagd door: Sienna Vink MA  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.2/5 (39 stemmen)

1. Verzorging
 • Babybad met standaard of tummytub.
 • 6 spuugdoekjes.
 • 6 hydrofiele washandjes.
 • 12 hydrofiele luiers om je baby mee af te drogen (ook te gebruiken als extra bescherming voor het bedje en het aankleedkussen)
 • 2 badcapes.
 • Badthermometer.
 • Luieremmer.
 • Aankleedkussen.

Wat moet je in huis halen voor een baby?

Dit heb je écht nodig:
 • Babyolie.
 • Babyzeep.
 • Wegwerpluiers of wasbare luiers.
 • Billendoekjes.
 • Billencrème (zinkzalf of sudocrem)
 • Digitale koortsthermometer.
 • Zacht borsteltje of kammetje voor baby's.
 • Fopspeen.

Wat is onmisbaar voor een baby?

Vraag eenieder die een baby heeft wat je absoluut nodig hebt als je een kind krijgt en het antwoord is: hydrofiele doeken. Heel veel hydrofiele doeken. De hydrofiele doek, ook wel hydrofiel-luier of katoenen luier genoemd, is het duizenddingendoekje onder de babyspullen. Je kunt het werkelijk overal voor gebruiken.

Wat als eerste kopen baby?

Autostoel (deze kun je maar beter op tijd in huis hebben, voor het geval de baby zich wat vroeger aankondigt); Wandelwagen en/of draagzak (de draagzak kun je goed testen nu je buik nog niet enorm in de weg zit!); Kraampakket (aanvragen via je zorgverzekering); Alles voor de babykamer.

Wat heb je niet nodig voor baby?

Dingen zoals een haargel, haarlotion en babykam heb je zeker nog niet nodig in de eerste maanden. Een babybadjas is eigenlijk echt overbodig als je erover nadenkt. Je baby loopt echt niet eerst nog een kwartier in zijn badjas zijn ochtendroutine te doen voordat hij zich aankleedt, zoals jij misschien doet in je badjas.

MIJN 5 BABYSPULLEN MISKOPEN! TIPS VOOR AANSTAANDE OUDERS | Annika doet het gewoon tips

38 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel boxkleden heb je nodig?

Hoeveel boxkleden heb je nodig? In de praktijk blijkt dat veel ouders twee boxkleden aanschaffen. Een boxkleed is natuurlijk ook handig om mee te nemen als je op visite gaat. Zo heb je altijd een fijn plekje om je kindje op te leggen.

Wat niet vergeten baby?

De perfecte baby vakantie paklijst
 1. Paspoort of identiteitsbewijs. ...
 2. Zorgverzekeringspasje. ...
 3. Een draagdoek of draagzak. ...
 4. Baby Paracetamol. ...
 5. Buggy. ...
 6. Speen. ...
 7. Campingbedje of tentje. ...
 8. Hydrofiele doeken.

Wat kost een baby in het eerste jaar?

17% van ons netto-inkomen besteden we gemiddeld ongeveer aan ons (eerste) kind, zegt het CBS. Dus verdien je samen netto € 2.200? Dan gaat daarvan ongeveer € 374 naar je kind.

Wat kost een gemiddelde baby uitzet?

Hoef je niet zo op de centjes te letten dan kom je al snel uit op ruim 3500 euro. Het Nibud rekende uit dat een gemiddelde babyuitzet 632,20 euro kost, dat is inclusief kleding, verzorgingsproducten en bepaalde basics voor in de babykamer.

Hoeveel ben je gemiddeld kwijt aan een baby per maand?

Het CBS heeft berekend dat een gezin met twee ouders gemiddeld 15% van het totale besteedbaar inkomen uitgeeft aan hun eerste kind. Heb je meer kinderen? Dan worden de kosten per kind meestal lager. Zo wordt bij 2 kinderen 25% van het besteedbare inkomen uitgegeven, bij 3 kinderen 29% en bij 4 kinderen 35%.

Waarom een Parklegger gebruiken?

Een parklegger zorgt ervoor dat je baby comfortabel ligt en kan spelen in jouw box. Check altijd of de parklegger in de box past. De meeste boxen hebben een standaardafmeting van 80 x 100 cm. Een parklegger van textiel is altijd iets groter dan de box zelf.

Heb je echt een commode nodig?

Een commode mag niet ontbreken. Hierop kleed je je kleintje aan en verschoon je zijn luiers. Je kunt ook een gewone ladekast gebruiken die net iets breder en hoger is dan normaal, zodat je zelf wel in de juiste ergonomische houding kunt staan. Een commode is ook een fijne opbergplek, in dit kastje kun je veel kwijt.

Is een box nodig voor een baby?

De kinderbox staat niet op de baby uitzetlijst als musthave. Toch komt het goed van pas, bijvoorbeeld als je even je handen vrij wilt hebben om te koken of om de voeding voor je baby klaar te maken. Als hij wat ouder is kan het ook een fijne plek zijn om te spelen.

Wat kost een gemiddelde kinderkamer?

De gemiddelde kosten voor een babykamer zijn zo'n 650 euro. De (nieuwe) babykamer bestaat dan uit een commode, ledikant, kledingkast en wat accessoires. Wil je er ook een box bij, dan komt daar nog zo'n 150 euro bij. Je hebt echter ook al een eenvoudige box vanaf zo'n 50 euro.

Hoeveel geld ben je kwijt aan luiers?

Luiers - Bij een baby heb je (gemiddeld) zo'n 6 luiers per dag nodig, dus 180 per maand en 2160 in één jaar. Als je een huismerk neemt, bijvoorbeeld van de Kruidvat, heb je 68 luiers voor zo'n €10,00. Dus: 32 pakken keer 10,00 = 320 euro aan luiers voor één jaar.

Hoeveel kost eten voor een baby?

Kosten voor je steeds groter groeiende spruit veranderen ook. Geef je de eerste maanden nog veel uit aan, bijvoorbeeld, flesvoeding; na een paar maanden gaat je kleine meer vast voedsel eten. Volgens het Nibud kost een kind tussen de 1 en 3 jaar gemiddeld €2,51 extra per dag aan voedsel.

Wat krijg je als je een kind krijgt?

Elke ouder heeft recht op kinderbijslag. Kort na de geboorteaangifte van je kind bij de burgerlijke stand krijg je bericht van de Sociale Verzekeringsbank. Via de website van de Sociale Verzekeringsbank vraag je kinderbijslag aan. Tot je kind 18 jaar is, ontvang je elk kwartaal kinderbijslag.

Wat kost flesvoeding per maand?

Naar schatting kost flesvoeding zo'n € 30 per maand, tenzij je baby last heeft van allergieën en hypoallergene flesvoeding nodig heeft - die is namelijk aanzienlijk duurder.

Wat meenemen daguitstap baby?

Dagje weg checklist: wat neem je mee voor je baby?
 • Luiers + doekjes + crème.
 • Evt. oprolbaar matje om te verschonen.
 • Hydrofiel luier.
 • Extra setje kleding (voor noodgevallen) + mutsje / petje / zonnebril.
 • Kruik voor in de kinderwagen.
 • Kinderwagen / buggy / draagzak.
 • Fopspeentje + speenketting.
 • Dekentje of slaapzakje.

Wat meenemen op vliegvakantie baby?

Autostoeltje (als je met de auto op vakantie gaat) Kinderwagen / buggy / buik- of rugdrager. Kinderwagen parasolletje.
...
Eten en drinken
 • 2 flesjes, 2 flessenspenen.
 • Flesvoeding.
 • Flessenwarmer.

Wat is een Navelbandje?

Navelbandjes. Op sommige uitzetlijstjes staan deze nog vermeld. Het zijn katoenen doekjes die je om een navelstreng zou kunnen doen.

Is alleen een boxkleed voldoende?

Op de baby uitzetlijst is het boxkleed geen must have, maar toch is het absoluut een handig item. Zeker als je van plan bent om een box aan te schaffen. Je baby heeft dan een lekkere zachte ondergrond waarop hij veilig kan slapen en spelen.

Hoe groot moet een boxkleed zijn?

De meest gangbare maten voor een boxkleed zijn: 75×95, 80×100, 70×90, 75×90, 80×80, 90×90 en 100×100 cm. Is er echt geen passend kleed voor in je box te vinden voor de maat van jouw box? Koop dan liever een kleed dat iets te groot is dan te klein.

Hoe lang gebruik je een box?

Iedere ouder bepaalt natuurlijk voor zich wanneer het tijd is om de box weg te halen. Ik ben eens wat gaan zoeken op het web en leeftijden die ik het meest tegenkom zijn 12 tot 18 maanden. Maar er zijn ook ouders die al vóór de eerste verjaardag van hun kind besluiten dat de box niet meer nodig is.