ELBERT HELPT BIJ EEN BEVALLING - TOPDOKS EXTRA

Wat moet ik in huis hebben als de baby komt?

Gevraagd door: Elise van de Wal  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.3/5 (44 stemmen)

2 pakken kraamverband. Pak maandverband. Desinfecterende zeep en eventueel handalcohol. 2 thermometers ( 1 voor de baby, 1 voor jezelf )

Wat moet je in huis hebben voor een baby?

Voor de thuisbevalling en kraamweek heb je een aantal hulpmiddelen nodig. Denk bijvoorbeeld aan bedverhogers (klossen), een ondersteek (po) en een kraampakket. Als je aanvullend verzekerd bent, krijg je deze hulpmiddelen vaak vergoed. Je kunt hulpmiddelen snel en eenvoudig bestellen bij Medipoint.

Wat heb je allemaal nodig als de baby geboren is?

1. Eerste drie maanden van je zwangerschap
  • Doe een zwangerschapstest. ...
  • Licht je huisarts in. ...
  • Volg de ontwikkeling van je kindje en de veranderingen in je lichaam op de voet. ...
  • Slik foliumzuur. ...
  • Stop met roken en drinken. ...
  • Meld je aan voor een zwangerschapscursus. ...
  • Schrijf je in voor kraamzorg.

Wat in huis te hebben tijdens Kraamweek?

Zelf aanschaffen
  • Desinfecterende zeep, bij voorkeur in een handpompje.
  • Keukenrol.
  • 2 Digitale thermometers, 1x voor moeder en 1x voor de baby (geen oorthermometers)
  • 2 Emmers.
  • Enkele vuilniszakken.
  • Zacht toiletpapier.
  • Plastic zakjes voor wegwerpen maandverband.
  • Litermaat of bidon om te spoelen na het plassen.

Wat heeft mama nodig na bevalling?

Je zwangerschapskaart van Puur verloskundigen. Legitimatie, evt trouwboekje of erkenningspapieren. Toiletspullen (tandenborsten/tandpasta, borstel, deo, lippenbalsem etc) Pyjama of ochtendjas.

34 gerelateerde vragen gevonden

Wat koop je als eerste als je zwanger bent?

Autostoel (deze kun je maar beter op tijd in huis hebben, voor het geval de baby zich wat vroeger aankondigt); Wandelwagen en/of draagzak (de draagzak kun je goed testen nu je buik nog niet enorm in de weg zit!); Kraampakket (aanvragen via je zorgverzekering); Alles voor de babykamer.

Wat is belangrijk in de eerste weken van je zwangerschap?

Slik foliumzuur

Vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot en met ongeveer tien weken zwangerschap is het belangrijk om foliumzuur (vitamine B11) te slikken. Foliumzuur speelt een belangrijke rol bij de vroege ontwikkeling van de baby en met name zwangere vrouwen krijgen niet voldoende van de vitamine binnen.

Wat heb ik nodig als ik zwanger ben?

Neem elke dag foliumzuur en een vitamine D-supplement

- Neem 400 microgram foliumzuur per dag vanaf het moment dat je zwanger wilt worden, totdat je 10 weken zwanger bent. - Neem 10 microgram vitamine 10 per dag tijdens de hele zwangerschap.

Wat heb je nodig voor de kraam tijd?

Benodigdheden kraamtijd
  • Bedverhogers, minimale bedhoogte 80 cm.
  • Hoogte van de commode 90 cm.
  • Stromend warm en koud water op de verdieping van de bevalling en verzorging.
  • Aanwezigheid dweilstok.
  • Verstelbare bodem ledikantje.
  • Veilig en goed werkend strijkijzer met stabiele strijkplank.
  • Veilig werkende apparaten.

Wat moet je voelen als je 5 weken zwanger bent?

Naast het blije gevoel dat je hebt van de positieve test en je zwangerschap, kunnen deze week de eerste zwangerschapskwaaltjes al opspelen. Misselijkheid en vermoeidheid zijn de meest voorkomende verschijnselen. Ook pijnlijke borsten horen hier bij.

Wat mag je de eerste maanden van je zwangerschap niet doen?

Alcohol, sigaretten en drugs tijdens de zwangerschap

Om met de dooddoeners te beginnen; alcohol, sigaretten en drugs zijn écht uit den boze als je zwanger bent. Ook voor alcohol geldt dat zelfs kleine hoeveelheden zeer schadelijk kunnen zijn voor je baby. Gewoon echt niet doen dus!

Wat voel je als je 4 weken zwanger bent?

Je kleine embryo is nu nog zo klein als een mini speldenknopje, waardoor veel vrouwen nog niet aan hun lichaam zullen voelen dat ze zwanger zijn. Een opgeblazen gevoel en winderigheid is echter wel veelvoorkomend, en het is vooral aan te raden dat je dit lekker laat gaan om het opgeblazen gevoel te verminderen.

Wat voor gevoel in je buik als je zwanger bent?

Als je net zwanger bent, zul je niet veel zien of voelen aan je zwangere buik. Het is wel mogelijk om lichte krampen te ervaren, een opgeblazen gevoel en sommige vrouwen ervaren benauwdheid. Allemaal logisch aangezien je lichaam ruimte vrij maakt boor je baarmoeder waardoor ander organen verplaatsen.

Kun je na 3 weken al merken dat je zwanger bent?

Je gaat het zwangerschapshormoon hCG aanmaken en ook andere zwangerschapshormonen nemen toe. Hierdoor kan je binnenkort last kan krijgen van de eerste, vroege symptomen. Ontdek welke zwangerschapssymptomen in week 3 kunnen voorkomen. Lichte krampjes, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid en stemmingswisselingen.

Hoe ontdek je een miskraam bij 4 weken?

Hoe voelt het in week 4? deze week aan als een lichte menstruatie. Sommige vrouwen voelen weinig van een miskraam bij 4 weken en komen erachter door bloedverlies. Andere vrouwen hebben meer pijn en kunnen last hebben van pijnscheuten en buikkrampen.

Wat moet je echt niet doen als je zwanger bent?

Wat mag je niet als je zwanger bent?
  • Rauwe eieren of producten die met rauwe eieren gemaakt worden.
  • Rauw vlees of rauwe of gerookte vis.
  • Roofvissen zoals tonijn, zwaardvis, haai, snoekbaars of koningsmakreel. ...
  • Nederlandse rivierpaling. ...
  • Soja in grote hoeveelheden. ...
  • Kaas die van rauwe melk is gemaakt.

Hoe kom je de eerste 12 weken zwangerschap door?

Tips voor eerste trimester zwangerschap
  1. Slik foliumzuur.
  2. Drink geen alcohol.
  3. Stop met roken.
  4. Weet wat je mag eten.
  5. Eet gezond.
  6. Maak een afspraak met een verloskundige.
  7. Termijnecho.
  8. Hoe en wanneer vertel je dat je zwanger bent.

Wat eten bij prille zwangerschap?

Je hoeft je eetpatroon niet volledig om te gooien: blijf in het begin alles eten in redelijke hoeveelheden (vlees-vis-eieren, brood en zetmeelrijke voedingsmiddelen, vetten, zuivelproducten, groenten en fruit).

Hoe groot is de kans op een miskraam als het hartje klopt?

Wanneer op een echo een kloppend hartje is gezien (vanaf de 6e week), dan is de kans op een miskraam nog maar 1-3%! Vaginaal bloedverlies en/of buikpijn zijn meestal de eerste tekenen van een miskraam. Bij bloedverlies in het begin van de zwangerschap eindigt 50% van de gevallen ook in een miskraam.

Hoeveel kans op miskraam na kloppend hartje 10 weken?

Vanaf 6,5 weken zwangerschap is goed te zien of het hartje klopt. Een lege vruchtzak of een niet-levend embryo zonder hartactie zijn bij deze zwangerschapsduur met echoscopie betrouwbaar te zien. De kans op een miskraam bij een kloppend hartje is dan nog <10%. Vanaf 10-12 weken is deze kans <2%, maar nooit uitgesloten.

Hoeveel procent kans op miskraam na 8 weken?

De kans op een miskraam bij 7 of 8 weken. De kans op een miskraam is bij 7 tot 8 weken zwangerschap ongeveer 10 procent. Soms krijg je rond 8 weken zwangerschap een vitaliteitsecho. Deze krijg je als hier een medische reden voor is.

Kun je je baby voelen met 5 weken?

Het verschilt van vrouw tot vrouw vanaf wanneer je de baby zelf kan voelen. Bij een eerste zwangerschap kan je meestal vanaf 20 weken de baby voelen bewegen.

Kun je met 5 weken al een buikje hebben?

Als je 5 weken zwanger bent, kan je al voorzichtig een buikje gaan zien. Het is helaas nog niet je baby of je baarmoeder die je ziet, maar het zijn waarschijnlijk opgezette darmen. Door verschillende zwangerschapshormonen gaan je darmen langzamer werken.

Hoe herken je een miskraam met 5 weken?

Een miskraam bij 5 of 6 weken kan op verschillende manieren verlopen. Sommige vrouwen merken er weinig van, terwijl het bij andere verloopt als een heftige menstruatie. Soms komt de miskraam in één keer op gang, maar meestal begint het met een beetje helder bloedverlies. Dit neemt gedurende een aantal dagen toe.

Vorige artikel
Welk standje zwanger geworden?
Volgende artikel
Kan een pasgeboren baby lachen?