Bagageregels: wat mag je wel en niet meenemen in het vliegtuig? - ECC

Wat mag ik meepakken op het vliegtuig?

Gevraagd door: ing. Elif Dircken  |  Laatste update: 28 februari 2024
Score: 4.5/5 (57 stemmen)

In je handbagage mag je 1 liter aan vloeistoffen meenemen in verpakkingen van elk 100 milliliter. Kleinere of aangebroken verpakkingen mogen uiteraard ook. Stop die vloeistoffen, gels, crèmes, zalfjes, pasta's en spuitbussen in een hersluitbare doorzichtige plastic 1-liter zak.

Wat is verboden om mee te nemen op het vliegtuig?

Verboden om in je handbagage mee te nemen
  • Vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100ml. ...
  • Vuurwapens en andere voorwerpen die projectielen afvuren of die daarop lijken. ...
  • Verdovingsapparaten. ...
  • Voorwerpen met een scherpe punt of rand waarmee ernstig letsel kan worden toegebracht. ...
  • Stompe slagvoorwerpen.

Wat mag er niet in de bagage op het vliegtuig?

Welke bagage mag ik niet meenemen in het vliegtuig?
  • Brandbare vaste stoffen – zoals bv. ...
  • Brandbare vloeistoffen - zoals bv. ...
  • Gassen – zoals brandbare, irriterende, toxische gassen, zelfverdediging sprays, campinggas.
  • Oxiderende stoffen en organische peroxiden - zoals bleekpoeder, peroxiden.

Wat mag je meenemen aan eten en drinken in vliegtuig?

Mag je eten meenemen in het vliegtuig? In het algemeen mogen passagiers hun eigen voedsel aan boord brengen zolang het geen vloeistof of gel is die het maximale volume overschrijdt - deze limiet is 3,4 ounce of 100ml. Fruit en groenten die niet voorverpakt zijn, mogen tot deze beperkte voedingsmiddelen worden gerekend.

Hoeveel ml mag je meepakken op het vliegtuig?

Vloeistoffen en gels mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden: Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.

23 gerelateerde vragen gevonden

Wat moet je uit je tas halen bij de douane?

Neem alleen vloeistoffen mee als die in een verpakking van maximaal 100 ml zitten. Doe al je vloeistoffen en gels in een transparant 1 liter zakje. Je mag dit zakje bij de securitycontrole in je handbagage laten zitten. Ook je laptop, tablet en andere elektronica hoef je niet meer uit je handbagage te halen.

Kan je deo meenemen in het vliegtuig?

Vloeistoffen, spuitbussen, gels en poeders meenemen aan boord. U mag vloeistoffen, spuitbussen en gels in uw handbagage hebben zolang zij niet meer dan een maximum volume van 100 ml overschrijden per artikel, meegenomen in een hersluitbare, doorzichtige plastic tas van niet meer dan 1 liter capaciteit per passagier.

Waarom mag je geen flesje water meenemen in het vliegtuig?

De vloeistofregel is er om te voorkomen dat terroristen gevaarlijke vloeistoffen in grote hoeveelheden kunnen meenemen. Je flesje mag je daarom wel bijvullen met water na de veiligheidscontrole. Ook mag je drinken kopen in de winkels op het vliegveld.

Kan paracetamol in handbagage?

Denk aan een reisapotheek met onder meer paracetamol, diarreeremmers, EHBO-artikelen en een insectenwerend middel. Stop alle medicijnen in de handbagage in plaats van in de ruimbagage. "In het ruim vriest het, waardoor de werkzaamheid verloren kan gaan.

Kan je blikjes drinken meenemen in het vliegtuig?

Grote verpakkingen mogen wel mee in de ruimbagage. Blikjes en flesjes drinken in de handbagage, worden zonder pardon vernietigd bij de security. Ook half-vloeibare producten kun je niet zomaar meenemen, maar kun je beter in kleinverpakking meenemen en in het vloeistoffenzakje doen.

Is een handtas ook handbagage?

Voor handbagage koffers geldt een maximale afmeting van 55 cm x 40 cm x 20 cm en een maximaal gewicht van 10 kilogram. Je accessoire – bijvoorbeeld een handtas, laptoptas of kleiner koffertje – mag niet groter zijn dan 35 cm x 20 cm x 20 cm.

Kan Deo in ruimbagage?

Een spuitbus deodorant mag mee in de handbagage tot maximaal 100 millimeter per verpakking. Totaal mag er 1 liter aan vloeistoffen mee. Houd er rekening mee dat de douane altijd het laatste woord heeft. In de ruimbagage is het ook toegestaan om deodorant mee te nemen.

Wat wordt gezien als handbagage?

Handbagage is de bagage die je bij je mag houden in het vliegtuig, zoals rugzakken, handtassen, trolleys, laptoptassen en tassen voor camera's. Net als voor het meenemen van ruimbagage gelden er voor handbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.

Is tandpasta een vloeistof?

Is tandpasta een vloeistof dan? Ja, of eigenlijk half vloeistof en half vaste stof. Hoe dan ook, gels, waar tandpasta onder valt, wordt op het vliegveld meegerekend als vloeistof. Je mag zoveel vloeistoffen meenemen als je wilt, maar het moet wel in één zak van 1 liter passen.

Hoeveel parfum mag je meenemen in je ruimbagage?

Bovendien moeten alle vloeistoffen in een doorzichtige, plastic, afsluitbare zak worden gedaan voor de controle. Als u parfum in uw ingecheckte bagage wilt meenemen, mag u niet meer dan 500 ml per verpakking meenemen en mag de totale hoeveelheid niet meer dan 2 kg bedragen.

Welke apparaten niet in ruimbagage?

Explosieven en ontvlambare stoffen

Ontstekingsmechanismen en lonten. Explosieven, explosieve apparaten, explosieve materialen, replica- of imitatie-explosieven. Mijnen, granaten en ander explosief militair materiaal. Vuurwerk of seinvuur in alle vormen, inclusief voetzoekers, knalbonbons en klappertjes.

Waar moeten medicijnen in handbagage?

Neem de medicijnen dan in koelzakken of vacuümflacons mee. Zorg wel dat deze verpakkingen voldoen aan de veiligheidsvoorschriften voor handbagage. Vloeibare medicijnen mag je in onbeperkte hoeveelheid meenemen aan boord. Je hoeft deze niet in een aparte plastic zak te stoppen.

Is 20 kilo bagage genoeg?

Een koffer voor 20 kg bagage is voor veel mensen voldoende voor een vakantie van zo'n 16 dagen. Dit kan per persoon verschillen en hangt natuurlijk af van wat je allemaal wilt meenemen op reis. Er zijn een aantal koffers die je makkelijk met maximaal 20 kg aan bagage kunt vullen.

Hoeveel is 8 kilo handbagage?

Handbagage: Je handbagage mag alleen bestaan uit een kleine handtas, laptoptas of rugzak met maximale afmetingen van 40 x 20 x 25cm met een maximum gewicht van 8kg en moet onder de stoel voor je geplaatst worden. Handbagage kan niet mee in de bagagebakken boven je stoel. Trolleys worden niet toegestaan in de cabine.

Kan je drinken meenemen in je koffer?

Vloeistoffen zoals drank, tandpasta, cosmetische crèmes of gels mogen alleen met uw handbagage mee in een transparante plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter. De verpakkingen mogen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten met de ingecheckte bagage in het laadruim mee.

Waarom mag je maar 100 ml in het vliegtuig?

Ook met flesjes vloeistof in verpakkingen onder de 100 ml kun je grote problemen aan boord veroorzaken. Met de 100 ml regel ben je dus niet per definitie veiliger, dan zonder. Discussie over nut regelsVanaf de invoering in 2006 is er veel discussie geweest over het nut van deze vloeistofregels.

Is mascara ook een vloeistof?

Onder make-up die als vloeibaar wordt beschouwd vallen crèmes, lotions, oliën, parfums, mascara, vloeibare foundation en lipgloss.

Hoeveel scheermesjes in handbagage?

Mag ik een scheermesje meenemen in mijn handbagage? Gillette scheermesjes en andere veiligheidsmesjes die voorzien zijn van een plastic kop, mogen meestal mee in de handbagage. Mesjes met twee zijdes (double-edged), ongeacht welk soort, mogen absoluut niet worden meegenomen, dus ook geen scheermesjes.

Hoeveel shampoo mee in vliegtuig ruimbagage?

U kunt uw shampoo en andere vloeistoffen in kleine verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk meenemen. Verpak alle vloeistoffen samen in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter. Als u grotere hoeveelheden wilt meenemen, kunt u dat in uw ruimbagage inpakken.

Wat moet je op de band leggen bij de douane?

Metalen en elektronica apart op de band

Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.

Volgende artikel
Welke shampoo als je zwanger bent?