COMMODE INDELING 🍼 WAT ZIT ER ALLEMAAL IN ONZE COMMODE | Cinn's World

Wat leg je allemaal in de commode?

Gevraagd door: bc. Rosa Kalloe PhD  |  Laatste update: 7 november 2023
Score: 4.5/5 (27 stemmen)

Welke producten mogen niet ontbreken in of op de commode:
  • een aankleedkussen met fijne wasbare hoes.
  • luiers.
  • billendoekjes.
  • billenspray of -creme.
  • hydrofiele doeken en washandjes.
  • rompertjes.
  • sokjes.
  • een fijne bodycreme.

Wat moet er allemaal in een commode?

Een commode is een van de onderdelen die je nodig hebt voor in een babykamer. Hierop verschoon je luiers van je baby en maak je je baby schoon. Bovendien hebben de meeste commodes veel opbergruimtes, waar je bijvoorbeeld veel verzorgingsproducten, luiers en rompertjes voor je baby in kan bewaren.

Wat zet je boven op de commode?

Eerste lade

Je kunt luiers en billendoekjes ook bovenop de commode leggen (in een leuk mandje) of in een lade direct bovenaan zodat je hier heel snel bij kunt.

Wat mag niet ontbreken in de babykamer?

6 items die niet mogen ontbreken bij het inrichten van de babykamer
  1. De babyfoon. Ben je vaak beneden in de woonkamer terwijl je kindje ligt te slapen op een andere verdieping? ...
  2. Wasmand en luieremmer. ...
  3. Nachtlampje. ...
  4. Stoel. ...
  5. Gordijnen. ...
  6. Opbergmogelijkheden.

Hoe aankleedkussen op commode?

Gebruik een aankleedkussen met opstaande randen. Koop een commode met een rand van minimaal 3 centimeter hoog. Let erop dat de rand aan alle kanten van de commode zit. Zo voorkom je dat het aankleedkussen van de commode schuift.

41 gerelateerde vragen gevonden

Waarom spiegel boven commode?

“We hebben een plankje boven de commode met een spiegel aan de onderkant. Dit zorgt er in ons geval voor dat hij (meestal) rustig blijft liggen.” – Josefiennn.

Is een hoes voor aankleedkussen nodig?

Een aankleedkussen is een onmisbaar item voor in huis. En een waskussen zonder aankleedkussenhoes voelt wat koud aan voor je baby. Daarom koopt bijna iedereen aankleedkussenhoezen voor het verschoonkussen. Sommige ouders kopen meteen twee aankleedkussens.

Wat hang je boven ledikant?

Een hemeltje boven een wieg of ledikant geeft niet alleen veel sfeer aan de babykamer. Het geeft je baby ook een geborgen gevoel. Een klamboe houdt licht en tocht tegen. En zorgt ook voor minder prikkels.

Waar plaats je een babybedje in de kamer?

Veilige omgeving rondom het bedje
  • Zet een ledikant of wieg de eerste 4 tot 6 maanden bij je op de kamer. ...
  • Zet het ledikant niet te dicht bij het raam. ...
  • Zet het ledikant niet bij een kachel of verwarming, anders kan je kind oververhit raken.

Wat als babykamer te koud is?

Leg een kruik in bed voordat je baby gaat slapen

Is de babykamer aan de koude kant? Leg dan een kruik of pittenzak in het bedje voordat je je baby naar bed brengt. Zo is het bedje lekker voorverwarmd tegen de tijd dat je baby moet gaan slapen.

Wat zet je op wandplank babykamer?

Knuffels, boeken, babykleertjes: je kunt het allemaal kwijt op een wandplank. Een wandplank in de babykamer is niet alleen praktisch, bijvoorbeeld boven een commode, maar ook een mooi item voor aan de muur.

Waarom Bladvergroter commode?

Met een bladvergroter creëer je heel makkelijk extra werkruimte op de commode. De bladvergroter zorgt ervoor dat je je kindje recht voor je neer kunt leggen. Hierdoor kun je je kindje een stuk handiger verschonen. Je kunt gewoon recht blijven staan en hoeft niet naar de zijkant te buigen.

Hoe hoog plankjes boven commode?

Hoogte plank boven commode

Ga voor de commode staan en strek je armen uit naar voren en boven richting de muur. Zet met potlood een kruisje op de muur waar je nog net bij kan. Dit is de maximale hoogte voor de plank boven commode.

Hoe lang heb je een commode nodig?

tot het moment dat je kindje zindelijk is. Dat is in de leeftijd tussen de 3 a 4 jaar. Met 4 jaar gaan ze naar de basisschool en moet je kindje zelfstandig naar het toilet kunnen gaan. Rond de 3 jaar zal je kindje ook een ander bed gaan gebruiken en ben je toe aan een peuterkamer en wordt de commode overbodig.

Wat kost een commode?

Commode. Ook voor commodes geldt: je kunt er behoorlijk wat geld aan uitgeven. Gelukkig kom je met 150 tot 200 euro een heel eind. En voor 20 euro heb je een prima aankleedkussen.

Waarom een commode?

Een commode is een handig item als je je baby gemakkelijk wilt verschonen, precies op de hoogte waar jij daar goed bij kunt. Daarnaast heb je ontzettend veel extra opbergruimte in een commode, waar je alle babyspullen en verzorginsproducten kwijt kunt die je niet in de babykast legt.

Welke week babykamer af?

We raden je daarom aan om de babykamer in grote lijnen voor week 37 af te hebben. Ben jij later uitgerekend? Ook dan raden we je aan om de babykamer af te hebben voor week 37. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat je kindje te vroeg geboren wordt.

Hoe lang moet een baby op je kamer slapen?

Het algemene advies is om je baby pas na 6 maanden op een eigen kamer te leggen. Tot die tijd wordt aangeraden om een slaapkamer te delen.

Wat is belangrijk bij een babykamer?

Babykamer spullen
  • Wiegje of ledikantje met matras en hoeslaken.
  • Een commode en aankleedkussen.
  • Een stoel om bij je baby te zitten en 's nachts borstvoeding in te geven.
  • Een thermometer om de temperatuur van de kamer in de gaten te houden.
  • Opbergboxen en planken om ze op te zetten.
  • Een nachtlampje.
  • Kledingkast.
  • Gordijnen.

Welke leeftijd van ledikant naar bed?

Wanneer is je kind er klaar voor? Het moment waarop je kind klaar is om over te stappen naar een peuterbed kan variëren, maar over het algemeen gebeurt dit tussen de leeftijd van twee en drie jaar. De meeste kinderen zijn met 2,5 jaar uit hun ledikant gegroeid.

Hoe lang doe je met een ledikant?

In een ledikant kan een kind tot 3-4 jaar slapen. Als je kindje minder dan 20 cm ruimte overhoudt in de lengte, dan is het tijd voor een groter bed. Als je het baby ledikant lang wilt gebruiken is het handig om een ledikant te kopen waarvan de zijwanden neergeklapt kunnen worden.

Hoe leg je baby in ledikant?

Maak het ledikant op zonder dat je baby er in ligt. Daarna laat je een zijkant een klein beetje los om je baby er onder te kunnen leggen. Als je je baby in bed legt, kan er nog een vuist tussen zijn voetjes en het voeteneinde. Zorg er wel voor dat hij zijn benen nog kan strekken.

Wat is het verschil tussen een waskussen en een aankleedkussen?

Je gebruikt het waskussen om je kindje op te verschonen, te wassen en verkleden. Het aankleedkussen wordt vaak gebruikt op de commode in de babykamer.

Hoe aankleedkussen neerleggen?

Leg het aankleedkussen op de grond. Dit is vooral een veilige optie als je baby echt veel beweegt. Verschoon je baby met zijn voetjes naar je toe, in plaats van langs de zijkant. Als je kindje wat ouder is en al kan staan of lopen, kan je er ook voor kiezen om je kleine staand te verschonen.

Hoeveel aankleedkussens nodig?

Aankleedkussen. Een aankleedkussen is een zachte kussen waar je je baby op kunt leggen tijdens het aankleden of verschonen. Je hebt er twee nodig: eentje voor op de babykamer en eentje voor in de woonkamer.