How to install a ISOFIX car seat

Wat kost het om Isofix inbouwen?

Gevraagd door: Mara Wolters MPhil  |  Laatste update: 4 maart 2024
Score: 5/5 (71 stemmen)

Over het algemeen bedragen de kosten voor het achteraf inbouwen van de Isofix in de auto ongeveer 100 tot 200 euro. Wilt u achteraf dit bevestigingssysteem in de auto inbouwen?

Kun je Isofix in een auto monteren?

U vraagt of het mogelijk is om isofix in uw auto te (laten) monteren. Isofix monteren kan alleen indien de auto hier ook op is voorbereid. Deze bevestigingspunten zijn alleen veilig wanneer ze door de fabrikant zijn aangebracht en dus goedgekeurd zijn door middel van botsproeven.

Hoeveel kost Isofix?

Voor een Isofix-onderstel komt daar algauw tussen de €150 en €200 bij. Zo kost een babystoeltje op een Isofix-onderstel tussen de €300 en €350. Je gebruikt dit stoeltje grofweg alleen het eerste levensjaar. Ook Isofix-peuterstoeltjes kosten minimaal €100 meer dan de autostoeltjes die je met een gordel vast zet.

Wat als je auto geen Isofix heeft?

Isofix is de veiligste en makkelijkste methode. Als jouw auto geen Isofix aansluiting heeft, dan kun je gebruik maken van een base die je met de 3-punts autogordel monteert.

Is Isofix veiliger dan gordel?

De kans op verkeerde installatie van een autostoeltje is met ISOFIX veel kleiner dan bij het gebruik van een autogordel. Naast het veiligheidsaspect bied een ISOFIX-base ook veel gemak. Zodra je kleintje uit je baby-autostoel is gegroeid (ong.

29 gerelateerde vragen gevonden

Is Isofix wettelijk verplicht?

Vanaf november 2012 is Isofix verplicht bij nieuwe automodellen en vanaf november 2014 moeten alle nieuwe auto's die verkocht worden met Isofix uitgerust zijn. Als het niet te zien is door een Isofix of 'i-Size ready' label, staat het altijd in de gebruiksaanwijzing van de auto.

Kan Isofix op voorstoel?

Je mag ze nog wel gewoon gebruiken. Soms heeft je auto alleen op de achterbank een Isofix bevestiging. De voorstoel is niet altijd uitgerust met Isofix. Controleer altijd of je kind goed in de autostoel past.

Wat heb je nodig voor Isofix?

Wanneer je een autostoeltje met behulp van het isofix systeem in je auto wilt bevestigen heb je een isofix base nodig. Deze Isofix base moet geschikt zijn voor jouw autostoeltje en misschien ook wel voor het opvolgende stoeltje. De isofix base bevestig je eenmalig aan de Isofixhaken van de autostoel isofix.

Waar Isofix plaatsen?

Meestal zitten ze op de buitenste zitplaatsen van de achterbank en heel soms op de passagiersstoel voor in de auto. Het is bij oudere auto's niet altijd meteen duidelijk waar de Isofix-bevestigingspunten zitten, omdat ze verstopt kunnen zitten tussen rugleuning en zitting.

Welke autostoel past op Isofix?

De Isofix-base kan worden gebruikt met de autostoeltjes Pebble, Cabriofix en Pearl. De base is te gebruiken vanaf te geboorte tot ongeveer 4 jaar. De installatie in de auto kan gemakkelijk worden gedaan met de Isofix bevestigingspunten.

Welke Maxi Cosi zonder Isofix?

Tegenwoordig hebben veel auto's ISOFIX, dus de kans is groot dat die van jou dit ook heeft. Indien niet, maak je dan geen zorgen: onze Maxi-Cosi Kore Pro i-Size kan ook zonder ISOFIX worden geïnstalleerd. Gebruik gewoon de veiligheidsgordel van je auto om alles vast te klikken.

Kan Cybex op Isofix?

De Base T klikt gemakkelijk in je auto, zonder dat er een autogordel nodig is. De installatie is veilig en vereenvoudigd dankzij de geoptimaliseerde ISOFIX-ontgrendelingsknoppen.

Kan een autostoel met Isofix in een auto zonder Isofix?

Nee. Er zijn niet-universele Isofix autostoeltjes en universele Isofix-stoeltjes. Een niet-universeel Isofix-zitje mag alleen gebruikt worden in de daarvoor vrijgegeven auto's.

Hoe haal je Isofix uit de auto?

Op de 2 Isofix-verankeringen zit een zwarte schuifknop achter de groene kleurindicator. Maak de verankeringen los door beide schuifknoppen tegelijk naar voren te trekken, weg van de rug van de autozetel. Indien de knoppen blokkeren, moet je de autostoel even wat meer naar achteren tegen de zetel duwen.

Is Isofix echt veiliger?

Isofix is zo'n beetje het meest veilige systeem voor kinderzitjes op de markt. Met Isofix kun je een kinderzitje heel eenvoudig vastmaken aan je auto, waardoor het ook bij een aanrijding op zijn plek blijft. Het is een gestandaardiseerd systeem dat wereldwijd wordt gebruikt en in elke nieuwe auto wordt ingebouwd.

Hoelang gebruik je Isofix?

De R129 i-Size is de nieuwe wettelijke norm die het langer achterwaarts vervoer van kinderen in een autostoeltje standaardiseert in Europa. Deze norm stelt het verplicht om kinderen achterwaarts in een Isofix stoeltje te vervoeren tot 15 maanden oud; dat is de meest veilige manier om kinderen te vervoeren.

Wat is een FamilyFix?

De FamilyFix is een IsoFix bevestigingsplatform van het topmerk Maxi-Cosi en is geschikt voor de autostoelen Pebble, CabrioFix en Pearl van Maxi-Cosi. Dit betekent dat de FamilyFix één base is voor twee opeenvolgende autostoeltjes van baby naar peuter. Hierdoor kunt u dus jarenlang van de FamilyFix gebruik maken.

Hoe oud mag een kind voorin zitten?

Kinderen ouder dan 3 jaar en kleiner dan 135 cm mogen dan alleen maar achterin zitten. Iedereen die langer is dan 135 cm, mag voorin zitten.

Wat is de veiligste plek voor een kind in de auto?

Zet je baby op de achterbank

De achterbank is de veiligste plek om je baby te vervoeren. In de wet staat dat je je babyautostoel ook voorin mag zetten. Als je dit doet, moet je de airbag uitschakelen. Dit staat altijd op de sticker op de autostoel.

Hoe lang kind achterstevoren auto?

Ouders moeten hun baby's tot 15 maanden achterstevoren in een auto laten meerijden. Het is volgens deskundigen nóg beter om zelfs kinderen tot vier jaar omgedraaid te vervoeren. Hierdoor is hun overlevingskans bij een botsing vele malen groter, zegt de Consumentenbond in het AD.

Waar mag de Maxi-Cosi in de auto?

Wij bij Maxi-Cosi raden je aan om je autostoeltje op de achterbank te plaatsen, bij voorkeur in het midden.

Hoe lang mag een pasgeboren baby in de Maxi-Cosi?

Laat je baby niet langer dan één uur achtereen in een Maxi-Cosi zitten. En gebruik de Maxi-Cosi niet standaard om je baby in te laten slapen. Haal tijdens een lange autorit je baby om het uur uit het stoeltje en laat hem een kwartier vrij bewegen.

Is Maxi-Cosi met gordel veilig?

Uit onderzoek van Maxi-Cosi bleek dat 75% van de autostoeltjes voor baby's met bevestiging met autogordel verkeerd wordt geïnstalleerd! Bekijk onze instructievideo's en download de checklist 'Baby in de auto' om te zorgen dat je het voortaan altijd goed doet.

Vorige artikel
Welke legereenheden zijn er?
Volgende artikel
Wat doet een Color Remover?