How Much do Electric Bikes Cost?

Wat kost een goede elektrische fiets?

Gevraagd door: Owen Bierstraten  |  Laatste update: 2 maart 2024
Score: 4.3/5 (56 stemmen)

De gemiddelde prijs van een elektrische fiets ligt rond de €2350,-. Wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets die net wat langere afstanden kan afleggen dan de gemiddelde elektrische fiets zit je gebakken met een budget €2500,-. Ook zijn fietsen in deze prijsklasse gegarandeerd erg comfortabel!

Wat is de beste elektrische fiets prijs kwaliteit?

De Stella Copenhague Light is bekroond tot Beste Koop in de AD Fietstest! De AD Fietstest is een echte consumententest, voor en door consumenten. Het oordeel over de beste e-bike is eerlijk, transparant en onafhankelijk. Met een gemiddelde score van 8.0 laat Stella grote merken als Gazelle en Sparta achter zich!

Wat is op dit moment de beste elektrische fiets?

Nieuwe Stella Morena uitgeroepen tot E-bike van het Jaar. Niet alleen heeft de RAI-vakjury de Stella Morena onlangs uitgeroepen tot beste e-bike van 2021, maar ook het grote publiek heeft onze prachtige e-bike omarmd met als bekroning de titel Best Getest!

Wat is volgens de ANWB de beste elektrische fiets?

De Kalkhoff Endeavour 3. B is de overtuigende testwinnaar. De Kalkhoff werd geleverd en getest met een 500 Wh accu en kost dan € 2699. Met een 400 Wh accu kost hetzelfde model € 2499 en zou zelfs dan – met iets kleinere actieradius – de test óók overtuigend winnen.

Wat is de best geteste elektrische fiets 2023?

Volgens de AD Fietstest 2023 is de Koga E-Nova PT Unlimited de beste elektrische fiets in de categorie stadsfietsen boven de 3500 euro. De fiets kwam als meest veelzijdige en comfortabele e-bike uit de test en ontving dan ook een 8,2 als eindcijfer van het testpanel.

22 gerelateerde vragen gevonden

Wat is de beste elektrische fiets volgens de Consumentenbond?

Best getest Consumentenbond 2023: Dutch ID Phantom S75.

Hoe lang doe je gemiddeld met een elektrische fiets?

De gemiddelde actieradius op een standaard accu ligt tussen de 30 en 60 km. De belangrijkste factoren bij het bepalen van het accubereik zijn de capaciteit van de accu en het type fiets waar je voor kiest.

Wat is een betrouwbare elektrische fiets?

Het onafhankelijke testpanel test heel wat af. Van gewone fietsen tot elektrische fietsen, speed pedelecs en nog veel meer. In 2023 kwamen de volgende fietsen als winnaar uit de test: Cortina E-Nite: in de categorie elektrische stadsfietsen tussen de 2000,- en 2500,- kwam de Cortina E-Nite als winnaar uit de bus.

Wat is beter Gazelle of Cube?

De Cube Cargo Hybrid heeft een actieradius van 108 kilometer, terwijl je met de Gazelle Makki Load maar 45 kilometer haalt. Allebei hebben ze een middenmotor. De Cube Cargo Hybrid heeft een sterkere motor (85 Nm) dan de Gazelle Makki Load (65 Nm). Allebei hebben ze een schijfrem.

Wat kost een e-bike verzekering bij de ANWB?

Diefstal – uw e-bike is verzekerd tegen alleen diefstal. Premies (bij ANWB) beginnen vanaf €3,28 per maand. Diefstal & schade – uw e-bike is verzekerd tegen diefstal en schade. Premies (bij ANWB) beginnen vanaf €4,94 per maand.

Hoe kies je een elektrische fiets?

Selecteer je voorkeuren en zie direct in de E-bike vergelijker welke modellen aan jouw wensen voldoen.
  1. Vooral voor. Geen voorkeur. Recreatief gebruik. Woon-werkverkeer. ...
  2. Prijscategorie. Geen voorkeur. Minder dan 1500 euro. Tussen 1500 en 2000 euro. ...
  3. Actieradius. Geen voorkeur. 25 - 50 km. ...
  4. Motorlocatie. Geen voorkeur. In het voorwiel.

Wat is een goede elektrische fiets voor dames?

De 5 beste elektrische fietsen voor dames
  • ICycle Gen 8.0 Dames E-Bike. De ICycle Gen 8.0 Dames E-Bike is een van de beste elektrische damesfietsen op de markt. ...
  • Batavus Finez E-go Power. De Batavus Finez E-go Power is een van de beste elektrische damesfietsen op de markt. ...
  • Sparta M8b. ...
  • Trenergy Madeira dames. ...
  • Koga E-Nova.

Is 9000 km veel voor een elektrische fiets?

De elektrische fiets is de laatste jaren flink in kwaliteit verbeterd, oudere modellen zijn technisch gedateerd en hebben met name een beperkte actieradius. Een fiets van het begin van het vorige decennium, met ruim meer dan 20.000 kilometer op de teller, heeft feitelijk geen grote waarde meer.

Wat kost een elektrische fiets per maand aan stroom?

De kosten van het opladen zijn haast te verwaarlozen

De elektrische fiets gebruikt iets meer dan 600 Wh. De rekensom wordt dan: €0,25 : 1000 x 600 = €0,15 per dag, dus €0,75 per week. Op jaarbasis (52 weken) geef je dan €39,- uit aan het opladen van je elektrische fiets.

Wat is een goede prijs voor een fiets?

De hele dure fietsen kunnen wel oplopen tot een aanschafbedrag van €1500 of meer. Ook boven dat bedrag zijn er fietsen te koop maar dat zijn wel vaak heel speciale merken of met specifieke accessoires. Voor een standaard goede fiets waarmee je elke dag zo'n 7 kilometer naar je werk rijdt ben je circa €1000 kwijt.

Wat is de meest stabiele elektrische fiets?

De Riese & Müller Nevo4 is de meest stabiele elektrische fiets met een lage instap die te krijgen is. Qua prettige wegligging, comfort en stabiliteit lijkt deze e-bike op onze nummer 1, de Riese & Muller Charger4.

Is Gazelle een A merk?

Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat A-merken zoals Gazelle, Batavus, Koga en Trek hoge eisen aan de fietsenwinkel stellen. De fiets kan nog zo goed bedacht en ontwikkeld zijn, als hij niet correct in elkaar gezet wordt dan hebben ze al het werk voor niks gedaan.

Wat is de meest verkochte e-bike?

In april 2022 was onze Siena E7F Plus de best verkochte fiets van Nederland.

Hoe lang gaat een Gazelle elektrische fiets mee?

Hoe lang gaat mijn e-bike mee? Gemiddeld gaat een e-bike tussen de 8 en 12 jaar mee.

Is fietsen op een elektrische fiets gezond?

Je verbetert je conditie en het is goed voor je longen en je hart. Je verbrandt calorieën waardoor je beter op gewicht blijft. Misschien vraag je je af of dit ook zo gezond is voor elektrisch fietsen, want met een motor hoef je toch veel minder te doen? Het antwoord is dat dit zeker ook voor elektrisch fietsen geldt.

Wat kost een Gazelle elektrische fiets?

Deze fiets kan een snelheid tot wel 45 km per uur bereiken! Een speed pedelec kan hierom vergeleken worden met een bromfiets en is duurder dan een traditionele elektrische fiets. Bij ons kun je kiezen uit verschillende speed pedelecs. De prijs voor deze snelle e-bikes ligt tussen de 3.799 euro en 6.299 euro.

Wat is beter Gazelle of Pegasus?

Uit deze vergelijking blijkt wel dat als je Pegasus en Gazelle vergelijkt ze onderling niet veel verschillen. Pegasus is net wat goedkoper maar levert wel minstens zo goede kwaliteit. Verder valt op dat de elektrische fietsen van Pegasus standaard een betere accu hebben.

Wat kost een nieuwe accu van een elektrische fiets?

Wat kost een gemiddelde fiets accu nieuw? De kosten van een gemiddelde fiets accu bedragen rond de €350 en €550 euro. De meeste accu's zijn tegenwoordig 400Wh of soms wel 500Wh. Deze hogere capaciteit is tegenwoordig een steeds normalere capaciteit.

Hoe vaak kun je een fiets accu opladen?

Laad en ontlaad je accu regelmatig om hem in goede conditie te houden. Doe dit minimaal eens per maand. Je accu opladen doe je in een ruimte waarbij jij, of iemand anders, een oogje in het zeil kan houden. We raden af om de fietsaccu op te laden als je slaapt.

Hoe lang gaat Bosch motor fiets mee?

Er zijn nog niet veel duidelijke cijfers beschikbaar over hoe lang een middenmotor als die van Bosch gemiddeld mee gaat. De kilometrages variëren van 17.000 tot ruim 40.000 km.

Vorige artikel
Hoe stel je duidelijke grenzen?