Nice to know #3 | alles over onze papiersoorten

Wat is luxe parelmoer papier?

Gevraagd door: kand. Nick Spanhaak BA  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.1/5 (40 stemmen)

Parelmoer luxe papiersoort
Deze papiersoort unieke papiersoort heeft een kristalwit parelmoer effect welke glanst vanuit alle kijkhoeken. Het effect is zeer sterk aanwezig en geeft daarom een indrukwekkend effect aan jouw product.

Wat is parelmoer papier?

Parelmoer papier

Eigenlijk is elke afdruk verrassend en is parelmoer geschikt voor elke kaart waarbij een klassieke uitstraling past. Het parelmoer papier is gemaakt uit meerdere gestreken lagen en heeft een glittercoating. Dit maakt elke bedrukking intenser, scherper en kleuren mooier.

Welk papier voor wenskaarten?

Wat is de juiste papiersoort voor bedrukte kaarten? Wil je een chique, luxe uitstraling voor je kaarten? Bekijk dan eens de papiersoorten met een lichte structuur, zoals Linnen, Oud Holland en Klassiek. Basic ansichtkaarten print je het beste op neutrale gladde papiersoorten zoals 350 grams Kaart of Natuurkarton (wit).

Wat is coated karton?

Coated karton | 300 grams

Gladde papiersoort met een silk toplaag. Deze papiersoort kan gebruikt worden voor foliekaarten en voor kaarten zonder folie.

Wat is soft touch papier?

Soft touch plastificatie is een afwerking van je papiersoort. Naast de standaard matte en glanzende afwerkingen kan je ook kiezen voor een fluweelzachte plastificatie, die je drukwerk een luxueuze uitstraling geeft.

15 gerelateerde vragen gevonden

Wat is Premium papier?

Premium papier mat

Het matte premium papier wordt gekenmerkt door een bijzondere, licht geruwde oppervlakte, waardoor het papier niet reflecteert. In combinatie met een matte hardcover is het matte premium papier de perfecte basis voor je mooiste herinneringen.

Wat is Silk papier?

Silk MC papier is een glad-matglanzende papiersoort. De naam Silk komt doordat het papier lichtglanzend is en niet mat (bijvoorbeeld bij kinderleesboeken). “Mc” staat voor “machine coated”, wat betekend dat er een extra laag wordt aangebracht waardoor het mooi glad blijft.

Wat is het verschil tussen coated en Uncoated papier?

'Coated' kleuren worden gebruikt bij bedrukking op een gladde, niet absorberende ondergrond, zoals bijvoorbeeld kunststof of papier met een coating (glanslaag). Uncoated kleuren worden gebruikt bij bedrukking op bijvoorbeeld papier zonder glanslaag, waardoor de inkt dus meer geabsorbeerd word door de ondergrond.

Wat is het verschil tussen papier en karton?

Tot en met een gewicht van 179 g/m² wordt over het algemeen gesproken van papier. Vanaf 180 g/m² wordt het karton genoemd. In nog hogere gramsgewichten vanaf 500 g/m² is er sprake van board of bord.

Wat is oud Hollands papier?

Dit Oud Hollands papier, ook wel geschept papier genoemd, wordt gemaakt van lompen. Deze lompen worden fijngemalen, met water tot een pap gemengd, waaruit later het papier wordt geschept. Na een droog- en lijm proces ontstaat dit mooie karakteristieke Oud Hollands papier.

Wat is het beste papier?

Wij raden papier van minimaal 185gr aan. Aquarelpapier is van Cellulose of katoen gemaakt. Papier wat van katoen is gemaakt, is sterker, kan meer water aan en vloeit beter.

Wat te doen met oude wenskaarten?

Zet je oude kaartjes bijvoorbeeld te koop op Marktplaats of een verkoophoek in de buurt, of bied ze ergens gratis aan. Er wordt trouwens ook gevraagd naar kaarten die mensen nog hebben liggen, dus googel zeker eens op 'oude kerstkaarten inleveren'. Vooral oude kaarten van vroeger doen het goed bij de kenners!

Wat is stevig papier?

Papier van 300g tot 400g wordt voornamelijk gebruikt voor drukwerk dat echt stevig moet zijn, zoals visitekaarten.

Is parelmoer duur?

Parelmoer is één van de mooiste natuurlijke materialen die moeder aarde ons te bieden heeft. Het is dan ook niet voor niets dat parels duur worden verkocht.

Wat is de kleur van parelmoer?

Parelmoer is een veelzijdige kleur. De kleur van de parelmoer zelf is grijswit te noemen, maar doordat parelmoer iriserend is, kun je er alle kleuren van de regenboog in zien. Iriserend betekent dat het licht dusdanig gebroken wordt dat de stof verschillende kleuren weerkaatst.

Is parelmoer sterk?

Parelmoer is iriserend, sterk en veerkrachtig.

Waarom mogen pizzadozen niet bij het oud papier?

Alleen schoon en droog papier en karton kan gerecycled worden tot nieuw papier en karton. Karton met vetvlekken zoals hele vieze gebruikte pizzadozen kan niet verwerkt worden. Het vet trekt in de papiervezels waardoor de vezels onbruikbaar worden.

Waarom mag behang niet bij oud papier?

Gooi behang niet weg bij het oud papier. Het bevat lijm en soms pvc (een schadelijke plasticsoort) of andere kunststoffen. Restafval wordt in de afvalenergiecentrale verbrand. Dit levert energie op die wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken of voor stadsverwarming.

Wat voor soorten papier zijn er?

Papiersoorten
  • Standaard papier (ecologisch) Meest mileuvriendelijk papier met een lagere eco footprint dan FSC, EU of recycled papier. ...
  • Roman papier (warm wit) ...
  • Stevig papier (wit) ...
  • Extra stevig papier (wit) ...
  • Glanzend papier (gebroken wit) ...
  • Zeer stevig papier (wit) ...
  • Natuurkarton (wit) ...
  • Kaart / omslag papier (wit)

Welk papier gebruik je voor Flyers?

Voor promotionele doeleinden zoals het drukken van flyers, folders of brochures wordt vaak gekozen voor mat mc, silk mc, of gesatineerd mc papier. MC (Machine Coated) betekent dat dit een gestreken (glad) papiersoort is. Mat mc is het minst gestreken en gesatineerd mc het meest gestreken.

Welk papier gebruik ik voor posters?

Voor posters kies je het speciale BlueBack papier! Bij posters wil je meestal dat deze makkelijk plakken, niet doorschijnen én vochtbestendig zijn (zeker als je deze buiten wil hangen). BlueBack heeft het allemaal! Blueback heeft een speciale blauwe achterkant, zoals de naam al verraadt.

Wat is glossy papier?

Glossy: De standaard in glanzend papier. Voor de meeste printers is dit het ideale fotopapier. Een lange levensduur en scherpe kwaliteit zorgt ervoor dat dit papier perfect is voor het gebruik van bijvoorbeeld foto's die ingelijst worden.

Wat is hard papier?

Hardpapier plaat, afgekort HAPA, is een thermohardende kunststof. De platen zijn samengesteld uit lagen papier die in harsen worden gedrenkt en daarna onder druk verhit.

Wat is linnen papier?

Linnen papiersoort

In het papier is een lichte rasterstructuur verwerkt die het een verfijnde look geeft. Het rasterpatroon is niet kaarsrecht maar loopt op een speelse manier. Hierdoor is de papiersoort zeer geschikt voor kaarten of omslagen van magazines.