Hoeveel weegt een baby gemiddeld bij de geboorte? | BABY TE HUUR 2016

Wat is het gemiddelde gewicht van een baby bij de geboorte?

Gevraagd door: Nora van Noordeloos  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.9/5 (63 stemmen)

Gemiddeld weegt een Nederlandse baby 3500 gram bij de geboorte. Meisjes hebben een gemiddeld geboortegewicht van 3290 gram. Jongens zijn gemiddeld 120 gram zwaarder bij de geboorte, namelijk 3410 gram.

Wat is een te laag geboortegewicht?

Eén op zeventien bij geboorte minder dan 2.500 gram

In 2021 had 5,7% van alle baby's een geboortegewicht lager dan 2.500 gram. In totaal ging het om 9.693 baby's (levend- en doodgeborenen). Het merendeel van deze kinderen (ongeveer twee derde) is te vroeg geboren (vóór 37 weken) en weegt daarom minder dan 2.500 gram.

Wat is een zware baby?

De medische term voor een (te) hoog geboortegewicht bij baby's is macrosomie. Een baby heeft dan een geboortegewicht van 4500 gram of meer. Dat overkomt zo'n 10% van de baby's. Je verloskundige kan dit inschatten door naar de groei van je baarmoeder te kijken.

Hoe zwaar is baby 37 weken?

Je baby in week 37

In de laatste 4 weken kan je baby nog wel een kilo in gewicht toenemen. Met 37 weken is hij ongeveer 46 cm en weegt hij ongeveer 3000 gram.

Hoeveel mag mijn baby wegen?

Gewicht. Bij de geboorte kan een voldragen baby tussen 2,6 kg en 4,5 kg wegen. Tijdens de eerste week zal je baby 5 tot 10% van zijn gewicht verliezen, dat hij daarna weer zal aanvullen. In de eerste maand komt je baby gemiddeld 30 gram per dag aan.

17 gerelateerde vragen gevonden

Heb je invloed op het geboortegewicht?

Wetenschappers hebben in een groot internationaal onderzoek 190 verbanden ontdekt tussen onze genetische code en het geboortegewicht. Hieruit blijkt dat de genen van zowel de moeder als van de baby het geboortegewicht beïnvloeden.

Hoe groot is de gemiddelde baby?

Na een gezonde zwangerschap zijn de meeste baby's bij de geboorte tussen de 46 en 54 centimeter. In het eerste jaar groeien baby's gemiddeld 25 centimeter. Zijn jij en je partner langer dan gemiddeld? Dan is het normaal dat je baby dit ook is.

Hoeveel kg baby 38 weken?

Je bent nu 38 weken zwanger en dichtbij de bevalling. De meeste kindjes worden tussen de 38e en 42e week geboren. De baby weegt 3200 gram en is 48 centimeter lang.

Hoeveel weegt baby 38 weken?

Met 38 weken heeft je baby ongeveer de lengte van een steel rabarber. Je baby meet ongeveer 50 cm en weegt rond de 3.000 gram. De organen en reflexen van je baby zijn al volledig ontwikkeld.

Hoeveel weegt een baby bij 39 weken?

Je baby in week 39

Je baby is nu ca. 49 cm en weegt ongeveer 3300 gram. Een complete watermeloen die je nu met je meedraagt! Groeien doet je kindje nu bijna niet meer.

Hoe zwaar is een gezonde baby?

De meeste baby's die geboren worden na een normale zwangerschapsduur van negen maanden wegen tussen de 2500 en 4500 gram. Het gemiddelde daarvan is 3500 gram.

Hoe weet je of je een groot kind krijgt?

Wanneer je een verhoogd risico hebt op een kleine of grote baby spreekt de verloskundige of gynaecoloog met je af om een groeiecho te doen. Dit gebeurt ook wanneer de groei van de baby niet goed te voelen is via de buik. Bij een groeiecho wordt het hoofd, de buikomvang en het bovenbeen van de baby gemeten.

Wat is de zwaarste baby ooit geboren?

De zwaarste baby die ooit via een natuurlijke manier ter wereld kwam, woog 10,2 kilo. Dat gebeurde in 1955 in Italië. Die baby staat in het Guinness Book of World Records.

Welk gewicht in couveuse?

Het moment om een prematuur van de couveuse in de wieg te leggen wordt vaak bepaald aan de hand van het lichaamsgewicht. Hierbij worden verschillende gewichtsgrenzen gehanteerd, meestal tussen 1800 en 2000 gram.

Wat als de baby te klein is?

Als de baby onvoldoende gegroeid is, moet je vaker naar de gynaecoloog voor controle. Hoe langer de baby in je buik kan blijven, hoe beter. De baby krijgt dan de tijd om verder te rijpen. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld de longen, hersenen, darmen en het afweersysteem.

Hoeveel weegt een baby van 36 weken?

Je baby in week 36

Je kindje is nu ongeveer 45 cm en weegt 2900 gram. De meeste baby's gaan indalen of zijn al ingedaald. Dat wil zeggen dat hij met zijn hoofdje zakt tussen jouw bekkenbotten.

Is 40 weken 9 maanden?

Wist je dat? Een zwangerschap duurt gemiddeld 9 maanden, 40 weken of 280 dagen. Door middel van een echografie wordt je zwangerschapsduur exact bepaald. De eisprong en de eventuele bevruchting vinden meestal plaats 2 weken na het begin van je laatste menstruatie.

Hoeveel weegt een baby bij 40 weken?

Het gemiddelde gewicht van kinderen van ouders van Nederlandse afkomst is ongeveer 1200 gram bij 28 weken. Daarna stijgt het gemiddeld ongeveer 200 gram per week. Bij 40 weken weegt een kind ongeveer 3500 gram.

Waarom inleiden bij 38 weken?

Wereldwijd is te zien dat in veel landen met een hoog inkomen het opwekken van een bevalling steeds vaker gebeurt bij 37 en 38 weken. “Juist de laatste weken in de baarmoeder zijn erg belangrijk voor de neurologische en gezondheidsontwikkeling van kinderen”, aldus dr.

Is 37 jaar te oud voor zwangerschap?

Op de leeftijd van 35 is de kans op zwangerschap verminderd tot ongeveer 10% per cyclus. Maar dit cijfer varieert van persoon tot persoon, de vruchtbaarheid van een vrouw hangt ook af van haar gezondheidstoestand en psychische factoren. De eicellen die in de eierstokken blijven, zijn ook van mindere kwaliteit.

Is 38 weken te vroeg?

Te vroeg (prematuur) geboren. Normaal gesproken duurt een zwangerschap tussen de 37 en 42 weken. Ongeveer 7% bevalt voor de 37 weken. We spreken van een premature geboorte (te vroeg geboren) als de baby voor de 37e zwangerschapsweek geboren wordt.

Kun je met 37 weken bevallen?

De meeste vrouwen bevallen tussen 37 en 42 weken zwangerschap. Ongeveer 7 procent van de vrouwen bevalt voor 37 weken zwangerschap. Dit heet premature bevalling of vroeggeboorte. U moet dan in het ziekenhuis bevallen.

Welk deel van het lichaam groeit niet?

Er is niets bijzonders aan de manier waarop deze organen groeien. Dat betekent dat ook je neus, oren, handen en voeten niet meer groter worden als je lichaam zo tussen je 16e en 18e levensjaar ophoudt met groeien.

Hoe groot is de kleinste baby?

De kleinste baby ooit die de geboorte overleefde heeft na 13 maanden het ziekenhuis mogen verlaten in Singapore. Kwek Yu Xuan werd geboren op 25 weken en woog 212 gram, zoveel als een appel.

Hoe lang is de kleinste baby?

Het dertien maanden oude meisje woog bij haar geboorte in Singapore slechts 212 gram, het gewicht van een appel, en was slechts 24 centimeter lang. Daarmee is ze voor zover bekend de kleinste baby ooit die de geboorte heeft overleefd.

Volgende artikel
Wat kost wegslepen door ANWB?