Dit is het verschil tussen Coca Cola Zero en Coca Cola Light

Wat is gezonder cola of cola light?

Gevraagd door: Lieve Boer  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.8/5 (65 stemmen)

Allebei zijn het geen gezonde keuzes. Light-frisdrank bevat geen of minder suiker dan gewone frisdrank, en dus minder calorieën. Als je op je gewicht wil letten, kun je light-frisdrank drinken. Maar de beste keuze is om water te drinken.

Wat is gezonder Cola Zero of cola light?

In Coca Cola Zero zit minder calorieën

Cola Zero is volgens velen een stuk gezonder, het wordt aanbevolen als alternatief om gezonder te gaan leven. Zero varianten bevatten geen suiker. Zo hoeft u cola niet helemaal op te geven, maar u vervangt gewone cola voor light frisdranken waaronder Coca Cola Zero.

Wat is beter voor je cola of cola zero?

Daarom is cola zero een gezondere keuze dan cola. De zero variant is gezonder dan de normale cola, omdat het geen calorieën en suikers bevat.

Waarom geen cola light meer?

Dat komt, omdat de nieuwe verpakkingen en het nieuwe recept al klaar stonden vóór de coronacrisis Europa trof. Onze plannen wijzigen zou ook hier betekenen dat we verpakkingen moeten vernietigen en dat doen we in de huidige context liever niet.

Wat is de gezondste frisdrank?

Naast water kun je ook prima gezonde dranken als (kruiden)thee, koffie zonder suiker, magere en halfvolle melk, karnemelk en ongezoete magere drinkyoghurt of (ongezoete) sojadrank nemen. Deze zitten allemaal in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

16 gerelateerde vragen gevonden

Waarom drink je het best geen light-frisdrank?

Waarom drink je dan toch beter niet te veel light–frisdrank? Zoetstoffen maken je té gewoon aan de zoete smaak. Om die reden geldt ook het advies om geen zoetstoffen toe te voegen aan koffie of thee. Het fosforzuur in de dranken is slecht voor je tanden.

Wat is een goede vervanger voor cola?

  • Infused water. Een makkelijke manier om meer water te drinken in plaats van frisdrank, is het drinken van infused water. ...
  • Astis bubbles. ...
  • Kokoswater. ...
  • Groente elixer water: Berkenwater en artisjokwater. ...
  • Groene smoothies. ...
  • Groente shotjes en groentesap. ...
  • Zelfgemaakte ijsthee. ...
  • Kombucha.

Hoeveel cola light mag je per dag drinken?

De voedingsrichtlijn adviseert daarom om niet meer dan een halve liter light dranken per dag te drinken. Krijg je geen problemen met je gebit en lukt het je om een gezond eetpatroon vol te houden dan zou je dus in principe anderhalve liter cola light per dag kunnen drinken, mocht je dat willen.

Waarom word je dik van cola light?

In veel light-dranken is (een deel van) de suikers vervangen door zoetstoffen. Suiker levert energie en zoetstoffen niet of nauwelijks. Daarom krijg je met light-dranken vaak minder calorieën binnen dan met dranken met suikers. Door langere tijd meer calorieën binnen te krijgen dan je verbrandt, word je zwaarder.

Wat gebeurt er als je stopt met cola light?

Helaas. Uit onderzoek van Diabetes Care blijkt juist dat het dagelijks drinken van deze suikervrije blikjes prik ook voor obesitas, een hogere bloeddruk en dus een verhoogde kans op hart- en vaatzieken kan zorgen. Pas helemaal stoppen met calorierijke frisdrank kan ervoor zorgen dat je die extra kilo's kwijtraakt.

Is Cola Zero en cola light hetzelfde?

Coca‑Cola zero sugar komt qua smaak dicht bij de smaak van de klassieke Coca‑Cola, alleen bevat het 0% suiker. Coca‑Cola light heeft een eigen smaak, maar bevat wel dezelfde zoetstoffen als Coca‑Cola zero sugar- namelijk een mix van aspartaam en acesulfaam-K. Beide dranken zijn daarom calorievrij.

Is Cola Zero goed om af te vallen?

Cola ZERO bevat geen suiker en ook geen calorieën. Hierdoor heeft het drinken van cola ZERO geen invloed op je calorie-inname.

Wat doet te veel aspartaam met je lichaam?

Bij het afbreken van aspartaam in het lichaam ontstaat een kleine hoeveelheid methanol. In grote hoeveelheden kan methanol gezondheidsproblemen zoals blindheid veroorzaken. Uit één liter light-frisdrank gezoet met aspartaam kan 55 milligram methanol gevormd worden.

Wat is de minst slechte frisdrank?

Een betere keus dan frisdrank of energiedranken. Het bakje troost bevat antioxidanten en geen calorieën. Het heeft ook een licht stimulerende werking op de stofwisseling. Drink de koffie wel zwart, want met melk en suiker wordt het effect van de verhoogde stofwisseling weer teniet gedaan.

Welke zoetstof is het minst schadelijk?

Mocht je op zoek zijn naar een goede suikervervanger die geen schadelijke invloeden heeft op je gezondheid, dan raden wij je aan om Sukrin of Stevia te gebruiken. Met deze suikervervangers kun je gewoon lekker blijven bakken en koken zonder je zorgen te maken over je gezondheid.

Welke cola minste suiker?

Coca‑Cola zero sugar bevat 0% suiker. We gebruiken mix van zoetstoffen om Coca‑Cola zero een zoete smaak te geven.

Hoeveel blikjes cola light per dag?

Op basis van de ADI vastgesteld door de EFSA zou deze persoon 15,5 blikjes cola zero per dag mogen drinken. Dat staat gelijk aan 5,1 liter cola zero per dag, een heel leven lang. Dat is een zeer ruime hoeveelheid.

Welke frisdrank bij afvallen?

Light-dranken

Frisdrank is eigenlijk een no-go tijdens een dieet. Kun je echt niet zonder? Kies dan voor de light variant, omdat deze vaak geen calorieën bevatten. Ook bij light-frisdrank geldt, dat het beter is ze met mate te drinken.

Is cola light slecht voor je nieren?

Cola light en nierproblemen

Zo kunnen je nieren ook slecht tegen dit drankje. Uit onderzoek is gebleken dat des te meer glazen light frisdrank je drinkt, des te groter je kans is om ernstige nierziektes te ontwikkelen.

Hoeveel klontjes suiker in cola light?

Suikergehalte per drank verschilt veel

Het aantal suikerklontjes kan per dranksoort erg verschillen. Zo krijg je met een glas cola 6,5 suikerklontjes binnen, maar met een glas cola light 0 suikerklontjes.

Wat als je elke dag cola drinkt?

Wat te doen tegen een colaverslaving? Als je dagelijks meer dan 2 liter cola per dag drinkt kan dit ervoor zorgen dat je een te laag niveau van kalium in je lichaam krijgt. Hierdoor kun je verzwakte spieren krijgen en uiteindelijk zelfs verlamd raken. Dit is wel heel extreem, maar het is zeker wel waar!

Is light gezonder?

Nadelen van lightproducten

Minder is niet hetzelfde als weinig of gezond. Een lightproduct met minder calorieën kan nog steeds veel calorieën bevatten. En verder weinig nuttige voedingsstoffen. De vergelijking met een ander product gaat soms niet goed of helemaal niet op.

Waarom is Rivella gezond?

Rivella is in de basis gemaakt van water (wat gezond is). Hieraan worden concentraten, kunstmatige zoetstoffen, aroma's en andere zuren als citroenzuur aan toegevoegd. Door kunstmatige intensieve zoetstoffen te gebruiken blijft de frisdrank zeer laag in calorieën.

Waarom is cola goed voor je?

Cola is oorspronkelijk bedoeld als medicijn tegen lichamelijke klachten. Voor dat doeleinde is het dan ook erg geschikt! Het werkt tegen opkomende misselijkheid en diarree en bij een zere keel. Reizigers in Azië wordt bovendien vaak geadviseerd om na elke maaltijd een blikje te nemen.

Vorige artikel
Wat is een sleep terror?