Maxi Cosi Easy Base 2 Non Isofix Car Seat Base Kiddicare

Wat is een EasyBase?

Gevraagd door: bacc. Jason Maaswinkel  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.8/5 (40 stemmen)

De praktische EasyBase 2 van Maxi-Cosi maakt het mogelijk om je baby autostoeltje met een simpel klik-klaar-systeem in je auto vast te zetten. De Easybase 2 installeer je eenmalig met de 3-punts autogordel en deze blijft vervolgens bevestigd in de auto.

Welke autostoel past op de Easybase?

De Isofix-base kan worden gebruikt met de autostoeltjes Pebble, Cabriofix en Pearl. De base is te gebruiken vanaf te geboorte tot ongeveer 4 jaar.

Wat is beter Isofix of gordel?

Een autostoeltje met Isofix zet je makkelijker vast in de auto. De kans is veel groter dat je het autostoeltje goed vastzet. Controleer wel altijd of je het stoeltje goed hebt vastgeklikt. Ze zijn over het algemeen veiliger, omdat het autostoeltje direct aan de auto vast zit.

Kunnen alle autostoeltjes op Isofix?

Nee. Er zijn niet-universele Isofix autostoeltjes en universele Isofix-stoeltjes. Een niet-universeel Isofix-zitje mag alleen gebruikt worden in de daarvoor vrijgegeven auto's. Deze auto's zijn te vinden op een bij het zitje geleverde typelijst.

Wat te doen als je geen Isofix hebt?

Isofix is de veiligste en makkelijkste methode. Als jouw auto geen Isofix aansluiting heeft, dan kun je gebruik maken van een base die je met de 3-punts autogordel monteert.

18 gerelateerde vragen gevonden

Is een Isofix verplicht?

Bijna alle auto's na 2006 zijn uitgerust met het Isofix-systeem. Vanaf november 2012 is Isofix verplicht bij nieuwe automodellen en vanaf november 2014 moeten alle nieuwe auto's die verkocht worden met Isofix uitgerust zijn.

Kun je Isofix in een auto monteren?

U vraagt of het mogelijk is om isofix in uw auto te (laten) monteren. Isofix monteren kan alleen indien de auto hier ook op is voorbereid. Deze bevestigingspunten zijn alleen veilig wanneer ze door de fabrikant zijn aangebracht en dus goedgekeurd zijn door middel van botsproeven.

Wat is het verschil tussen FamilyFix en Isofix?

De FamilyFix is een IsoFix bevestigingsplatform van het topmerk Maxi-Cosi en is geschikt voor de autostoelen Pebble, CabrioFix en Pearl van Maxi-Cosi. Dit betekent dat de FamilyFix één base is voor twee opeenvolgende autostoeltjes van baby naar peuter. Hierdoor kunt u dus jarenlang van de FamilyFix gebruik maken.

Hoe weet je of je Isofix hebt?

Als jouw auto ISOFIX heeft, vind je een ISOFIX-logo of -label op je autostoel achterin de auto.

Hoe lang gebruik je Isofix?

Volgens de nieuwe R129-regelgeving moeten kinderen tot minimaal 15 maanden achterwaarts vervoerd worden in een autostoeltje met een Isofix-bevestiging.

Is het veilig als de gordel strak om je lijf zit?

Een autogordel die strak op het lichaam zit op het moment van en botsing blokkeert veel sneller. Je hebt meer kans op ernstige verwondingen aan je organen bij het dragen van een winterjas zegt ANWB. Belangrijk is dat dit niet alleen geldt bij de bestuurder of bijrijder of zelfs de personen achterin.

Waarom draagt politie geen gordel?

Met het niet dragen van een gordel breng je de verkeersveiligheid op geen enkele manier in gevaar, en je verhindert er verder geen enkele verkeersdeelnemer mee terwijl bij alle andere boetes wat de politie kan uitdelen daar wel altijd sprake van is.

Wat kost het om Isofix inbouwen?

De installatie duurt meestal slechts 30 tot 60 minuten. Reken ook op montagekosten van 50 tot 100 euro. Over het algemeen bedragen de kosten voor het achteraf inbouwen van de Isofix in de auto ongeveer 100 tot 200 euro.

Welke Maxi-Cosi op Easybase?

Heeft jouw auto geen isofix maar wil je wel graag gaan voor de veiligheid en het gemak van een base? Dan is er de Maxi-Cosi Easybase 2 voor de Maxi-Cosi Pebble en CabrioFix die je met de gordel installeert.

Hoe kies ik de juiste autostoel?

Zo weet je zeker dat je een autostoel kiest die bij jou, je kindje en je auto past.
  1. Welke leeftijd heeft je kind?
  2. Wil je een autostoel die jarenlang meegaat?
  3. Welke bevestigingsmethode is geschikt voor jouw auto?
  4. Hoeveel ruimte zit er tussen de achterbank en de voorstoel?
  5. Welke extra functies wil je?

Kan Isofix draaien?

Je kunt het zitje zowel achterwaarts als voorwaarts richten en bevestigen met Isofix. Plus- en minpunten: Groep 0+/1 autostoel (ongeveer 9 maanden tot 4 jaar, of 9 tot 18 kilo)

Hoe mag je een baby vervoeren in de auto?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.

Hoe lang kan een baby in de Maxi-Cosi?

In Nederland moeten kinderen tot een lengte van 1,35 meter in de auto verplicht worden vervoerd in een goedgekeurd autostoeltje. Vanaf de geboorte tot je kind 13 kilo weegt, gebruik je een Maxi-Cosi groep 0+ (tot 13 kilo) of een R129/i-Size stoeltje geschikt voor kinderen tot 83 centimeter én minimaal 15 maanden oud.

Is I-size verplicht?

Is i-Size verplicht? Hoewel steeds meer autostoelen beantwoorden aan de i-Size-norm, is de norm nog niet verplicht. De voorgaande norm 'R44 / 04' en de overeenkomstige groepindeling is nog steeds relevant. Geen probleem dus als je autostoel niet i-Size is.

Wat is een cabriofix?

De Cabriofix is een veilig en comfortabel autostoeltje voor kindjes van 0 tot 15 maanden. De ergonomische kuipvorm en het Side Protection System bieden extra veiligheid tegen aanrijdingen van opzij. In combinatie met een familyfix vervoer je je kindje nog veiliger en volgens de vernieuwde veiligheidseisen.

Welke stoelen passen op de FamilyFix?

De FamilyFix2 kan worden gebruikt tezamen met de babyautostoeltjes Rock i-Size, Tinca i-Size en Pebble Pro i-Size en de kinderautostoeltjes Pearl Smart i-Size of Pearl Pro2 i-Size. Bij Maxi-Cosi hebben we inmiddels meer dan 50 miljoen baby's geholpen van het ziekenhuis naar huis te vervoeren.

Hoeveel Isofix in auto?

Drie kinderzitjes naast elkaar gaat bijna nooit

De meeste auto's zijn uitgerust met Isofix bevestigingspunten en hebben ook bevestigingspunten voor een top tether (een extra gordel bovenaan het zitje).

Is een Familyfix verplicht?

Waarom heb ik een autostoeltje nodig? Het gebruik van een goedgekeurd kinderautostoeltje is in Nederland wettelijk verplicht voor alle kinderen kleiner dan 1,35 meter. In sommige landen geldt een grens van 1,50 meter, we raden je aan dit voor vertrek te controleren.

Hoe zit een autostoel met Isofix?

Je klikt je kinderstoeltje vast aan Isofix haken die in de auto zijn gemonteerd. Deze vind je tussen de rugleuning en zitting. Met Isofix zet je dus in wezen het kinderstoeltje veiliger vast in de auto, waardoor je ook meteen de veiligheid van je kind vergoot!

Volgende artikel
Waarom gaat mijn kind niet lopen?