Fatbikes steeds populairder, maar deskundigen maken zich zorgen

Wat is de meest verkochte fiets?

Gevraagd door: dr.h.c. Nathan Bouhuizen  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.2/5 (74 stemmen)

Ik had als kind een oranje, en jij? Iedereen in Nederland kent Gazelle. Het fietsmerk bestaat al bijna 130 jaar,is vooral bekend van zijn stadsfietsen en e-bikes en is het best verkochte fietsmerk in Nederland.

Welke fietsen worden het meest verkocht?

De elektrische fiets is voor het tweede jaar op rij het meest verkochte type fiets in Nederland, met een marktaandeel van 41,7 procent. Daarna volgen de stadsfiets (32,9 procent) en de kinderfiets (10,9 procent).

Wat is het beste merk van fietsen?

Volgens ons zijn Gazelle, Sparta en Batavus 3 van de beste fietsmerken op dit moment. Natuurlijk zijn er nog heel veel andere merken die ook geweldige fietsen maken, bijvoorbeeld Puky en Loekie.

Wat is beter Gazelle of Batavus?

Elektrische fietsen van Batavus en Gazelle lijken in de meeste opzichten op elkaar. Hoewel ik in de praktijk zie dat mensen iets vaker een elektrische fiets van Gazelle kopen is het verschil klein. De e-bikes van Gazelle en Batavus zijn vergelijkbaar qua prijsklasse, functionaliteiten, goede handvatten en prestaties.

Wat is beter Gazelle of Stella?

TestKees heeft twee Stella-modellen vergeleken met vergelijkbare fietsen van Gazelle en Dutch ID. De Gazelle is 150 euro duurder. Maar het frame is mooier met een iets ruimere instap. De kabels lijken wat beter weggewerkt en de fiets heeft betere remmen.

20 gerelateerde vragen gevonden

Waarom geen Stella fiets kopen?

Ik raad iedereen af om bij Stella een fiets te kopen. Je betaald bij aankoop voor onderhoud die nooit uitgevoerd word, ze raden je aan om zwaardere batterij te nemen dan doen ze voorkomen of de prijs van de standaard batterij er af getrokken wordt. Maar je betaald er gewoon 2 in mijn geval zelf 3.

Wat zijn A merk fietsen?

A-merken streven niet alleen naar de beste specificaties op papier. Ze bouwen fietsen met de beste rijbeleving en staan ook voor je klaar als het even niet mee zit. Ze stellen hoge eisen aan hun producten en aan de winkels die hun fietsen verkopen, zodat je als klant kunt genieten van de beste service.

Wat is het beste Nederlandse fietsmerk?

Het beste fietsmerk van Nederland

Uit vrijwel ieder vergelijkend onderzoek komt Gazelle uit de bus als beste fietsmerk van Nederland. Verrassend is dat niet. Dit Hollandse merk is al vele jaren dé marktleider op gebied van tweewielers.

Is Gazelle beter dan Cortina?

Het Zwolse merk Cortina is Gazelle gepasseerd als marktleider in het segment stadsfietsen. Met een marktaandeel van 26 procent in augustus scoort Cortina net iets beter dan de in Dieren gevestigde Koninklijke Gazelle. Dat blijkt uit de verkoopcijfers van stadsfietsen die marktonderzoeker GfK gisteren bekend maakte.

Wat is beter Koga of Gazelle?

Beide mooie fietsen, wat betreft de versnellingen sluit ik me bij de voorgaande reacties aan, geen noemenswaardig verschil. Voordelen van de Gazelle zijn wat mij betreft de simpele degelijke opbouw wat ik minder vindt zijn de schijfremmen en het erg rechte stuur.

Wat is de meest verkochte fiets in Nederland?

Iedereen in Nederland kent Gazelle. Het fietsmerk bestaat al bijna 130 jaar,is vooral bekend van zijn stadsfietsen en e-bikes en is het best verkochte fietsmerk in Nederland. Een Gazelle is sportief, slim ontworpen en vooral: oerdegelijk.

Wat is de prijs van een goede fiets?

De hele dure fietsen kunnen wel oplopen tot een aanschafbedrag van €1500 of meer. Ook boven dat bedrag zijn er fietsen te koop maar dat zijn wel vaak heel speciale merken of met specifieke accessoires. Voor een standaard goede fiets waarmee je elke dag zo'n 7 kilometer naar je werk rijdt ben je circa €1000 kwijt.

Wat is het beste moment om een fiets te kopen?

Dat is dus het najaar, vanaf de zomer eigenlijk al wel. Voordeel voor jou is dat je de hele winter en het voorjaar hebt om aan de fiets te wennen en er nog wat dingetjes aan te veranderen voordat je op grote tochten gaat. . Als je wilt kun je het in dit topic zetten of een pm sturen.

Wat is de beste stadsfiets?

Lijst met de 10 beste stadsfietsen 2022
  • Santafixie Raval Fixie Fiets – Matte Black 30 mm.
  • 6KU Tahoe Fixie Fiets.
  • Jitensha Concrete/Alu/Camel Single Speed Fiets.
  • Pelago Bristol Stadsfiets – Zwart.
  • FabricBike City Classic 7 Speed Bicycle – Matte Black.
  • Quella Varsity Imperial Premium Fixie Fiets.

Is Batavus een goede fiets?

Bij de jaarlijkse onafhankelijke elektrische fietsen test van de Consumentenbond is de Batavus Stream als 'Beste uit de Test' gekomen! Daarnaast is de Batavus E-Diva betiteld als 'Beste Koop'. De Consumentenbond voert elk jaar een onafhankelijke test uit van een aantal elektrische fietsen.

Wat is de beste Gazelle stadsfiets?

Onze stadsfiets Esprit HFB wint 'Beste Koop' in AD Fietstest 2021 en wordt beoordeeld met een 7.9!

Is Gazelle nog Nederlands?

Gazelle is het enige Nederlandse fietsmerk dat het predicaat Koninklijk mag dragen.

Welke merken vallen onder Gazelle?

Naast Batavus en Sparta maakt het bedrijf in Nederland ook merken als Koga en Loekie.

Wat is er met Stella aan de hand?

E-bikefabrikant Stella moet reorganiseren. De onderneming uit Nunspeet zit opgescheept met hoge voorraden terwijl de vraag naar elektrische fietsen afneemt. De aandeelhouders hebben 8 miljoen euro bijgestort om een liquiditeitstekort te voorkomen.

Wat is de duurste fiets?

Butterfly Trek Madone - € 380.000

De duurste fiets ter wereld heeft een prijskaartje van maar liefst € 380.000! Hij is ontworpen door Damien Hirst ter ere van Armstrongs comeback in het peloton. Hij is niet ondergedompeld in goud of gemaakt van diamanten…

Is Batavus Nederlands?

Batavus is al meer dan honderd jaar één van de grootste Nederlandse fietsfabrikanten met een passie voor het ontwikkelen en produceren van kwaliteitsfietsen voor een breed en internationaal publiek.

Welke merken vallen onder Batavus?

Accell Group - The Premier Cycle Group | Sparta,KOGA,Batavus,Lapierre,Haibike,Loekie // Onze merken.

Wat zijn de beste merken e-bikes?

Denk hierbij aan Gazelle, Sparta, Batavus, Cortina, Giant, Trek en Koga. Er zijn ook kleinere merken die desalniettemin goede elektrische fietsen maken, zoals: Multicycle, Merida, QWIC, Victoria, CUBE of DutchID. Of relatief nieuwe merken zoals Stella en Amslod, die de fiets bij je voor de deur afleveren.

Is Giant een goede fiets?

Giant zie je veel bij sportievere fietsers en de modellenlijn is dan ook mooier als van die oude vertrouwde Gazelles en Koga's. De prijs is fors maar de kwaliteit is hoog omdat ze ook uit Azië komen en de combinatie van Shimano met Giant is bijna als een huwelijk. Kwaliteit en integratie is dus sleutelwoord.

Waarom Gazelle?

Samen voor een betere wereld. We zijn ervan overtuigd dat wij alleen door duurzaam handelen op de lange termijn succesvol kunnen zijn. Daarom is duurzaamheid in sociaal, ecologisch en economisch opzicht vast in onze ondernemingsstrategie verankerd. Van design en ontwikkeling tot productie, product en retail.

Vorige artikel
Wat doe je met yoghurt?
Volgende artikel
Is te veel seks goed?