HARDLOOPSCHOENMAAT OPMETEN 📏

Wat is 25 cm in schoenmaat?

Gevraagd door: kand. Sebastiaan Loukili PhD  |  Laatste update: 28 februari 2024
Score: 4.4/5 (31 stemmen)

U meet een voetlengte van 25 centimeter en een balomvang van 24 centimeter, dan is uw schoenmaat EU 39 en de wijdtemaat H. U meet een voetlegnte van 27,75 cm en een balomvang van 26 centimeter. Dan is uw schoenmaat 43,5 en de wijdtemaat G.

Hoeveel cm is een schoenmaat?

Deze formule helpt je jouw schoenmaat berekenen: neem de lengte van je voet en voeg hier 2 centimeters aan toe. Vermenigvuldig dit totale aantal centimeters met factor 1,5 en je komt tot jouw schoenmaat. Kortweg is de formule: (voetlengte in cm + 2 cm) x 1,5 = schoenmaat.

Welke maat is 39 40?

Hoe weet je of je het juiste overhemd koopt? Dat is simpel: Boordmaten 37 en 38 komen overeen met S. Boordmaten 39 en 40 komen overeen met M.

Wat is het verschil tussen maat 39 en 40?

Bij boordmaat 39 sluit de boord 1 cm strakker om de hals dan bij boormaat 40 (oftewel het bovenste knoopje zit 1 cm strakker). Dit is belangrijk wanneer u het overhemd met een stropdas wilt gaan dragen. Zakelijke overhemden dienen goed aan te sluiten rond uw hals.

Hoe lang is je voet bij maat 40?

Maat 40 is een Engelse maat 6,5. Weet je niet zeker welke maat je draagt? Meet dan de lengte van je voet (met sokken) op van het achterste punt van de bal van je voet tot je langste teen.

27 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel ruimte moet je over hebben in je schoen?

De voorkant van de schoen hoor je met tenen niet te voelen. Check dus met je duim of je nog wat ruimte over hebt. Houd hier ongeveer 1 centimeter voor aan. Meer dan dat is ook niet aan te raden, want dan gaat je voet erg schuiven in je schoen en krijg je blaren.

Hoe meet je je voeten op?

Meet de omtrek van je voet bij het breedste gedeelte, van het bot net onder je grote teen tot aan het botje net onder je kleine teen. Ook de wijdte kan per voet verschillend zijn. Meet daarom altijd beide voeten en gebruik de maat van de breedste voet.