WAT MOET JE MEENEMEN en WAT HEB JE NIET NODIG IN DE VLUCHTKOFFER VOOR DE BEVALLING | Verloskundige

Wat heb je nodig als je gaat bevallen in het ziekenhuis?

Gevraagd door: Giel de la Fontaine und d'Harnoncourt Unverzagt BA  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.8/5 (7 stemmen)

Wat neem je mee naar het ziekenhuis:
2 stel schoon ondergoed, inclusief voedingsbeha's of (bij flesvoeding) stevige beha's zonder beugels. 2 pyama's. makkelijk shirt voor tijdens de bevalling. schone kleding voor als je naar huis gaat.

Wat moet je meenemen naar het ziekenhuis als je gaat bevallen?

kaart of pas van het ziekenhuis. verzekeringspapieren. maxi-cosi of autostoeltje. belangrijke telefoonnummers (bijvoorbeeld van de drukker, de oppas van eventuele andere kinderen en van iedereen die je na de bevalling wilt bellen)

Wat heb je nodig om te bevallen?

Checklist - Wat heb je nodig?
  • 2 pakken normaal maandverband.
  • 2 pakken kraamverband.
  • 5 celstof matjes.
  • 1 digitale thermometer.
  • zakjes voor het weggooien van maandverban.
  • 1 maatkan of fles met brede hals om te spoelen na toiletgebruik.

Wat zijn belangrijke telefoonnummers voor de bevalling?

Telefoonnummers belangrijke personen

De verloskundige of ziekenhuis, het nummer van de oppas voor de andere kinderen, de kraamzorg… Iedereen die je moet bellen als het zover is.

Wat is een Celstofmatje?

Celstofmatjes zijn wegwerp onderleggers die kunnen worden gelegd op het bed, in de stoel, op de bank en in de auto. Ze worden dan gebruikt om bij een ongelukje, zoals het verlies van wat urine, de ondergrond schoon houden.

40 gerelateerde vragen gevonden

Wat moet in een Vluchttas naar ziekenhuis?

Vluchttas ziekenhuis voor jezelf en je partner:
  • Comfortabele kleding om in te bevallen (bijv. ...
  • Setje extra kleding om in naar huis te gaan.
  • Nachtkleding en evt. ...
  • Ondergoed (groot en ruimvallend is het meest comfortabel na de bevalling)
  • Zwangerschapsbeha/voedingsbeha als je borstvoeding wilt geven.

Hoeveel babykleertjes mee naar ziekenhuis?

Het is in elk geval verstandig om minimaal twee setjes uit te kiezen in twee verschillende maten. Je weet natuurlijk niet precies welke maat jouw kleintje heeft als het nog in de buik zit. De meeste pasgeboren baby's passen in maatje 50, maar sommige baby's hebben al een maatje 56 nodig.

Welke week Vluchtkoffer klaar?

Wanneer vluchtkoffer klaarzetten? Vanaf de 37ste week van je zwangerschap zou het kunnen gebeuren dat de bevalling begint. Zorg er dus voor dat je vluchtkoffer rond de 37ste week alvast klaar staat. Begin dus alvast met inpakken rond de 35ste week van je zwangerschap.

Hoeveel luiers mee naar ziekenhuis?

Kleding voor de baby in maat 50 en 56: 2 rompertjes of overslaghemdjes en 1 of 2 broekjes en truitjes of pyjamapakjes. Denk ook hierbij aan dat het comfortabel moet zijn voor de baby. Neem ook 2 mutjes en 2 paar sokjes mee. Luiers zijn in het ziekenhuis aanwezig.

Hoeveel Kraamverband mee naar ziekenhuis?

1 flesje alcohol 70% 1 pak watten. 2 pakken kraamverband.

Hoe groot Vluchtkoffer?

Tips vluchtkoffer

Je weet nooit hoe groot je baby zal zijn. Zet de vluchtkoffer(s) op een plek waar ze niet in de weg staan en zet de koffers altijd vlak bij de deur waar je naar buiten gaat. Pak je vluchttas ruim van tevoren in. Zo kun je nog makkelijk eventuele aanpassingen maken.

Wat stop je in Vluchttas?

Kleding
  • De kleding waarin je wil bevallen. ...
  • Twee extra T-shirts.
  • Een nachthemd voor na de bevalling. ...
  • Een wijde joggingbroek en/of pyjamabroek, met ruimte voor het kraamverband.
  • Makkelijke kleding om in naar huis te gaan.
  • Dikke (ski)sokken om koude voeten tijdens of na de bevalling te voorkomen.
  • Gewone sokken.
  • Een warme trui.

Wat voel je als je weeen hebt?

Weeën worden vaak vergeleken met heftige menstruatie- of buikpijn en worden omschreven als een stekende pijn of kramp in je onderbuik of vagina. Je voelt ze meestal rondom je bekken en naarmate je bevalling vordert, worden ze steeds heftiger.

Hoeveel babykleding heb je nodig?

Een 6-tal setjes per maat is ideaal. Dat kunnen 6 broekjes en 6 T-shirts zijn, maar evengoed 3 kleedjes met 3 leggings en 3 salopettes met 3 T-shirts. Je hebt dus zeker geen 6 stuks van elk kledingstuk nodig. Denk in outfits en houd vooral rekening met wat comfortabel is voor je baby en wat jij mooi vindt.

Welke maat baby na geboorte?

Je baby'tje draagt waarschijnlijk de eerste weken maat 50 en zal daarna (na ongeveer 4/6 weken) overgaan op maat 56. Die eerste weken zijn zachte comfortabele pakjes die je makkelijk aan en uit kunt trekken essentieel.

Wat heeft een pasgeboren baby aan in de zomer?

Kleding van je baby in de zomer

Je kunt doorgaans kiezen voor een rompertje met korte mouwen met een luchtig shirtje erover, met een kort broekje of zonder broekje en zonder schoentjes. Uiteraard heeft je kindje ook extra bescherming nodig tegen de hoge temperaturen.

Waar kan je kraampakket kopen?

Kraampakket kopen

Als je kraampakket niet wordt gedekt door je zorgverzekering kan je deze vaak ook tegen betaling bij je zorgverzekeraar aanvragen. Je kan een kraampakket ook kopen bij een apotheek, drogist of via het internet. Dit kan onder andere bij Bol.com.

Wat leg je onder je matras tijdens je zwangerschap?

Het is slim om aan het einde van de zwangerschap een bedzeil/matrasbeschermer op het matras te leggen om je matras te beschermen tegen vruchtwater. Het is namelijk mogelijk dat de vliezen breken als je in bed ligt. Maak ook je bevaltas klaar.

Wat is een Kraammatras?

Het kraammatras is bedoeld als bescherming van het matras tegen doorlekken van vruchtwater, bloed en urine in de periode vóór en tijdens de bevalling. Het heeft een hoog absorberende laag die vocht direct omzet in een gel en zo doorlekken voorkomt.

Waarom gebruiken ze een Ondersteek voor de bevalling?

Ondersteek: Een ondersteek is een handig onderdeel bij een thuisbevalling. Hiermee kan de verloskundige namelijk de placenta opvangen. Ook is het een handig hulpmiddel als jij naar het toilet moet, maar niet uit bed mag komen. Baarkruk: De meeste vrouwen bevallen liggend, vanuit bed.

Volgende artikel
Hoe spelen met baby 1 jaar?