How Much Should You Be Spending on Groceries? (Money Article Monday) | JENNIFER COOK

Wat geeft een huishouden van 2 personen uit aan boodschappen?

Gevraagd door: Jolie Brouwer MA  |  Laatste update: 3 maart 2024
Score: 4.9/5 (11 stemmen)

Wanneer je een gezin hebt met 2 kinderen zal je boodschappenbudget nog hoger liggen dan bij alleenstaanden en stellen. Gemiddeld geven gezinnen met 2 kinderen in Nederland tussen de €80 en €150 euro per week uit aan boodschappen. Dit is onder andere afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en hun eetgewoonten.

Wat geven 2 personen gemiddeld uit aan boodschappen?

Gemiddelde maandelijkse kosten voor boodschappen

Op basis van de tabel van het Nibud komen wij uit op de volgende gemiddelde boodschappenkosten per maand: 1 persoon: € 237. 2 personen: € 432. 3 personen: € 439 of € 496 (1 kind van 4-8 jaar vs.

Wat geeft een gemiddeld gezin uit aan boodschappen per maand?

Een gemiddeld gezin met twee personen geeft nu volgens Testaankoop maandelijks ongeveer 512 euro uit aan boodschappen. Dat is 85 euro meer dan vorig jaar.

Wat is een normaal uitgavenpatroon?

Volgens het Nibud is een huishouden in de ideale situatie niet meer dan 50% van het inkomen kwijt aan vaste lasten, afhankelijk van het inkomen en de woonsituatie. Echter zijn de uitgaven aan gas, energie, boodschappen en tanken op dit moment zo hoog dat ruim 70% van het inkomen op gaat aan vaste uitgaven.

Wat is normaal bedrag voor boodschappen?

Gemiddelde uitgaven boodschappen

Uit onderzoek onder Grip-gebruikers (een budget app), blijkt dat de meeste Nederlanders tussen de 400 en 599 euro uitgeven aan boodschappen. Maar hier wordt natuurlijk geen onderscheid gemaakt tussen singles, stellen en gezinnen met kinderen.

20 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel euro per week aan boodschappen 2 personen?

Wanneer je een gezin hebt met 2 kinderen zal je boodschappenbudget nog hoger liggen dan bij alleenstaanden en stellen. Gemiddeld geven gezinnen met 2 kinderen in Nederland tussen de €80 en €150 euro per week uit aan boodschappen. Dit is onder andere afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en hun eetgewoonten.

Waar moet een gemiddeld gezin van rondkomen?

Het bruto-inkomen van huishoudens bedroeg in 2020 gemiddeld 75 200 euro. Ruim driekwart van dit bedrag wordt gevormd door loon, inkomen uit eigen onderneming en vermogensinkomsten (het primaire inkomen). De resterende 22 procent bestaat bijna geheel uit uitkeringen (inclusief pensioen).

Hoe kun je geld besparen met boodschappen?

De 10 beste bespaartips voor in de winkel
  1. Bekijk je voorraad en maak een boodschappenlijstje. ...
  2. Bezoek de markt. ...
  3. Ga naar de goedkoopste supermarkt. ...
  4. Ruil vlees in voor een ei of peulvruchten. ...
  5. Hele groente in plaats van voorgesneden groente. ...
  6. Groente uit de vriezer of een potje. ...
  7. Kies voor goedkopere merken en check de kiloprijs.

Wat zijn de gemiddelde vaste lasten voor een normaal Nederlands gezin?

Gemiddelde uitgaven per maand

Hoeveel Nederlanders gemiddeld per maand kwijt zijn vaste lasten blijkt uit onderzoek van Pricewise. 35% van de 2.000 respondenten is tussen de € 500,- en € 999,- kwijt aan vaste lasten. 32% geeft maandelijks tussen de € 1000,- en €1499,- uit aan vaste lasten.

Wat kost een warme maaltijd per dag 2023?

Voor het eerst sinds 2018 is het normbedrag in de werkkostenregeling (WKR) voor een lunch of andere maaltijd in de bedrijfskantine gestegen. Het normbedrag is per 1 januari 2023 € 3,55 per maaltijd.

Hoeveel geld heb je nodig per maand om van te leven?

Als je op jezelf woont en alleenstaand bent, dan is het wenselijk dat je minimaal €40,- per week aan leefgeld krijgt. Voor elke extra persoon in het huishouden, komt er €10,- bij. Woon je samen, dan is het wenselijk dat je minimaal €50,- per week hebt.

Wat kost een gemiddelde maaltijd per dag?

Een alleenstaande geeft ongeveer 207 euro per maand uit aan boodschappen. Stel, een echtpaar heeft geen kinderen. Per dag besteden zij aan voeding: 6,75 + 6,05 = 12,80 euro. Vermenigvuldig dit met 30,5 (het gemiddeld aantal dagen in een maand) en de maandelijkse kosten komen neer op 390,40 euro.

Wat hou je over na vaste lasten?

Vaste lasten

Dit zijn terugkerende kosten, zoals uw huur, hypotheek en premies voor verzekeringen. Maar natuurlijk ook boodschappen, uw energierekening en kosten voor uw auto. Wilt u genoeg geld overhouden voor deze vaste lasten, dan helpt het dus om minstens 50% opzij te zetten.

Hoeveel geld heb je nodig per dag?

Per huishouden zijn er grote verschillen. Afhankelijk van gezinssamenstelling, inkomen en smaak. Een globale richtlijn is rond de € 6.500 voor een alleenstaande en voor een gezin met twee kinderen ca. € 10.000.

Hoeveel inkomen nodig voor 2 personen?

Een besteedbaar inkomen van € 1.135 per maand voor een alleenstaande correspondeert dus met € 1.555 voor een paar zonder kinderen (1,37 x € 1.135) en met € 1.850 voor een paar met één kind (1,63 x € 1.135).

Wat is een laag inkomen voor een gezin?

Sinds 2020 ligt de grens voor een alleenstaande op 1.100 euro per maand, voor een paar is dat 1.550 euro. Met twee minderjarige kinderen is de grens voor een paar 2.110 euro en voor een éénoudergezin 1.680 euro.

Wat heeft een gemiddeld gezin netto te besteden?

In 2021 verdienden mensen in loondienst en ondernemers samen gemiddeld € 45.400 bruto. Dat betekende destijds een besteedbaar (netto) inkomen van € 33.580 per jaar en € 2.798 per maand.

Wat is een huishoudelijke uitgaven?

Elk huishouden heeft te maken met uitgaven voor eten, drinken, persoonlijke verzorging, de kapper en eventuele huisdieren.

Wat kosten boodschappen in 2023?

In 2023 lijkt de torenhoge inflatie af te zwakken: in juni was het 5,7 procent, in juli zelfs 'maar' 4,6 procent. In de supermarkt is dat echter niet te merken: de prijzen blijven erg hoog. Gemiddeld zijn boodschappen 11,6 procent duurder dan een jaar geleden, zo berekende marktonderzoeker GfK.

Hoeveel geld voor leuke dingen per maand?

De 30 procent van de 50-30-20-regel is voor alle uitgaven waarmee je je leven mooier, leuker en fijner maakt. Dit zijn uitgaven die je niet noodzakelijkerwijs nodig hebt om rond te komen, maar waar je wel graag geld aan uitgeeft. Denk daarbij aan: hobby's, elektronica, uitjes en vakanties.

Hoeveel procent van inkomen aan boodschappen?

Uit cijfers van CBS blijkt echter dat een doorsnee huishouden slechts 8 procent aan voeding besteedt. Uit onderzoek van LTO Nederland onder 1.560 mensen blijkt dat 77 procent van de Nederlanders denkt meer dan 10 procent van het besteedbaar inkomen aan voedsel uit te geven.

Wat geeft een gemiddeld gezin uit?

In 2020 gaf een gemiddeld huishouden ruim 35 duizend euro uit.

Wat zijn de vaste kosten per maand?

De algemene richtlijn zegt dat je vaste kosten per maand nooit meer dan 50 procent van je nettoloon mogen bedragen. 30 tot 40 procent zou zelf beter zijn maar of dit haalbaar is, hangt af van je loon, je woonplaats, je huurprijs en onderhoudskosten.