How Soon Can You Get Pregnant After Giving Birth?! How Long to Wait & More Tips for Moms

Wat geef je een moeder na bevalling?

Gevraagd door: Mees Doesburg MA  |  Laatste update: 2 maart 2024
Score: 4.3/5 (55 stemmen)

Een box gevuld met spullen die jij voor jezelf nodig hebt na de bevalling. Van netonderbroekjes en maandverband, tot een handen- en oogcrème, deodorant en tepelbalm. Je vindt de Mombox in onze shop. Er is ook een variant met ons eerlijke moeder-boek erbij verkrijgbaar.

Wat geef je een moeder na de bevalling?

Baargoud geven na de bevalling is een traditie die is komen overwaaien uit Engeland en Amerika. Ook in Nederland worden steeds meer pas bevallen vrouwen met baargoud.

Wat te geven aan kersverse moeder?

Kraamcadeau: vertroetel de kersverse moeder en geef een kraammand
 • Tijdschrift.
 • Cadeaubon lokale sushi restaurant (tip! ...
 • Flesje wijn, cava, bier of ander lekker alcoholisch drankje (Het kan zijn dat de mama niet drinkt i.v.m. borstvoeding geven)
 • Reep chocolade.
 • Douchegel (bijvoorbeeld deze heerlijke doucheschuim van Naïf )

Wat geef je aan iemand die bevallen is?

Top 10 kraamcadeaus:
 • Persoonlijk kraamcadeau. Als je graag een origineel cadeau koopt, kun je bijvoorbeeld een lakentje, badcape of knuffel laten bedrukken of borduren met de naam van de baby. ...
 • Zilveren kraamcadeau. ...
 • Hydrofiele doeken. ...
 • Prenten- of voorleesboek. ...
 • Verzorgingsproducten. ...
 • Kleding. ...
 • Bijtspeelgoed. ...
 • Mijlpaalkaarten.

Wat te kopen voor kersverse ouders?

Persoonlijke cadeaus

Op Kiind staat bijvoorbeeld een labeldoekje, rammelaar, slaapzakje, speelgoedzak, kruippakje, wagenspanner, aankleedkussenhoes en strikmutsje. En er komt steeds meer bij! Indien je de kersverse ouders goed kent wordt het kiezen van een mooi cadeau een stuk gemakkelijker.

41 gerelateerde vragen gevonden

Wat geef je bij de geboorte van je eerste kleinkind?

Nieuw kleinkind? Leuke cadeaus
 • Kleding voor de baby. ...
 • Een mooi fotolijstje of een bon voor een digitaal fotoboek. ...
 • Het knuffeldoekje. ...
 • Een 'verwendingetje' voor mama. ...
 • Papa niet vergeten! ...
 • Een cadeautje voor broertjes of zusjes. ...
 • Een mooie (tastbare) herinnering van jezelf. ...
 • De spaarpot.

Hoeveel geld geef je bij een geboorte?

Hoewel het bedrag van een geboortelijst afhankelijk is van een aantal factoren, merken we bij the baby's corner dat de gemiddelde bedrag van een geboortelijst ongeveer 2.500 euro bedraagt. Dit lijkt een groot bedrag maar hou rekening met het aantal vrienden en familieleden die zullen bijdragen aan jouw geboortelijst.

Wat geven als kraamkado?

Kraamcadeau dat nuttig en handig is

Kraamcadeaus die nuttig en handig zijn vind je meestal terug op de babyuitzetlijst. Zoals een setje hydrofiele doeken, een luxe voedingsfles, een speen met speenkoord, eerste tandenborstelsetje, een rompertje, boxpakje, pyjamaatje, badcape bestekje, serviesje en babyspeelgoed.

Wat zeg je tegen een vrouw die net bevallen is?

We willen je/jullie van harte feliciteren met de komst van je/jullie kindje. Het begin van een nieuw, gelukkig en gezond leven. Geniet van de tijd die komen gaat en van alle mooie momenten daarna. Een nieuw leven is geboren, wat een wonder!

Wat geef je je dochter als ze moeder wordt?

Een van de meest populaire zwangerschapssieraden is de zwangerschapsbola, ook wel bekend als een 'babybel'. Dit bijzondere sieraad wordt gedragen op de buik van de aanstaande moeder en maakt een zacht, rustgevend geluid wanneer zij beweegt. De bola bestaat uit een sierlijke hanger met daarin een klein belletje.

Wat geef je nieuwe ouders cadeau?

Het geven van een kraambezoek cadeau is een manier om de nieuwe ouders te feliciteren en de blijdschap van de geboorte samen te delen. Kraamcadeaus kunnen variëren van schattige babykleding en accessoires tot praktische items die de ouders helpen bij de verzorging van hun baby.

Wat geef je kersverse opa en oma?

Origineel cadeau voor aanstaande opa en oma
 • Kinderboekje over opa's en oma's.
 • Rompertje met tekst.
 • Speentje, slofjes, knuffeltje.
 • Echofoto op een kaartje of in een lijstje.
 • Taart met geboortemuisjes.

Wat vraag je aan iemand die net bevallen is?

Vraag iemand, bij wie je je op je gemak voelt, je bij je bevalling te steunen; jouw partner, zus, moeder of een vriendin. Vertel aan deze persoon en aan je verloskundige wat je wensen zijn. Heb je al kinderen? Regel dan tijdig een oppas of zoek een andere passende oplossing voor hen tijdens de bevalling.

Wat is goed voor na de bevalling?

Daarom is het na de bevalling extra belangrijk om gezond en gevarieerd te eten, met veel groenten en fruit, zuivel, volkorenproducten en een stukje vlees, vis of vleesvervanger. Lukt dat in alle drukte na de bevalling even niet, dan kan een multivitamine een goede aanvulling zijn.

Wat is lekker na de bevalling?

Eet voldoende groente en fruit. Zorg dat je voldoende ijzer binnenkrijgt. IJzer zit bijvoorbeeld in volkorenbrood, vlees, ei, boerenkool en spinazie. Eet minstens eens per week vette vis, zoals Atlantische zalm.

Wat is lekker na bevalling?

Een maaltijd die veel eiwitten bevat zorgt ervoor dat je minder snel honger hebt en gaat snaaien. In vis, kip, vlees, zuivel en eieren zitten veel eiwitten. Eet je vegetarisch? Aminozuren (de bouwstenen van eiwitten) zitten ook in peulvruchten, quinoa, groente, have, noten, zaden en pitten.

Wat zeg je tegen iemand die net moeder is geworden?

Er is niks mis met het woord 'gecondoleerd', maar doordat het zo vaak wordt gebruikt, heeft het een beetje aan betekenis verloren. Probeer het eens in je eigen woorden te zeggen, bijvoorbeeld: ik vind het zo erg voor je, wat moet het zwaar zijn of ik wil je graag alle kracht van de wereld wensen.

Wat doen als je net bevallen bent?

Na de bevalling kunt u al vrij snel met bekkenbodemspieroefeningen beginnen. Span uw bekkenbodemspieren rustig aan en ontspan weer. Hiermee stimuleert u de bloedsomloop, wat het herstel van de bekkenbodem bevordert. Ook als u hechtingen heeft, kunt u de bekkenbodemspieroefeningen rustig doen: dit bevordert de genezing.

Wat zeg je tegen iemand die een baby heeft gekregen?

Hoera, jullie zijn in verwachting! We zijn zo blij dat we weer een klein kindje in de familie mogen verwelkomen. Hopelijk gaat de zwangerschap voorspoedig en krijgen jullie een gezond kindje! Ik hoop dat je je goed voelt en dat je over een paar maanden tien vingertjes en tien teentjes mag tellen.

Hoeveel geef je bij kraamvisite?

Voor goede vrienden wordt dat 50 tot 75 euro. Aan petekindjes spenderen ze dan weer zo'n 150 euro.

Wat vragen kraamcadeau tweede kind?

Lijstje met een leuk kraamcadeau voor een tweede kind
 1. Een nieuw babypakje.
 2. Een rugzakje als cadeau voor het kind. ...
 3. Een goede bijtring.
 4. De baby shower glove.
 5. Een knuffel als kraamcadeau voor het tweede kind. ...
 6. Een muziekdoosje. ...
 7. Een eigen eetsetje. ...
 8. Knisperboekje/labeldoekje.

Hoeveel geld moet je hebben om aan kinderen te beginnen?

Twee kinderen kosten gemiddeld 25 procent van het inkomen, drie kinderen 29 procent en vier kinderen 35 procent. Voor een eenoudergezin zijn die percentages hoger: één kind kost gemiddeld 23 procent, twee kinderen 31 procent, drie kinderen 37 procent en vier kinderen 42 procent.

Wat kost een baby gemiddeld per maand?

Als het bruto-inkomen van dit gezin samen gemiddeld € 4.933 per maand is en zij hebben één kind, dan bedragen de kosten voor dat kind 15% van € 4.933 = € 740 per maand. Volgt er een tweede kind, dan zijn de kosten voor deze twee kinderen samen 25% van € 4.933 = € 1.233 per maand.

Waar geef je geboorte aan?

Na de bevalling ontvangen de ouders een attest van de arts of vroedvrouw. Met dit attest geeft één of beide ouders de geboorte binnen de 15 dagen na de geboorte aan bij de Burgerlijke Stand van de geboorteplaats. Ook bij verlies van een kind geldt aangifteplicht vanaf een zwangerschapsduur van 180 dagen.

Volgende artikel
Hoe in bed liggen na bevalling?