Wat doet de Kindertelefoon?
Gevraagd door: Bibi Tammerijn Msc | Laatste update: 18 juni 2022Score: 4.3/5 (5 stemmen)
Bij de Kindertelefoon werken 800 vrijwilligers die echt overal met je over willen en kunnen praten. Over kleine problemen, maar ook over grote, vervelende dingen. Ze vertellen dat aan niemand door. Je kunt gratis bellen naar: 0800- 0432, maar chatten kan ook via www.kindertelefoon.nl.
Wat gebeurt er als je de Kindertelefoon belt?
Bellen: De Kindertelefoon is bereikbaar op het telefoonnummer 0800-0432. Als je belt, hoor je de stem van een vrijwilliger. Dat maakt het gesprek persoonlijker, maar het kan ook zijn dat je dat misschien spannend vindt. Chatten: Misschien typ je liever óf vind je het fijn als niemand je kan horen thuis.
Waar is de Kindertelefoon voor bedoeld?
De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die in vertrouwen willen praten over álles wat je bezighoudt. Word je bijvoorbeeld gepest, mishandeld, heb je problemen thuis, ruzie of wil je gewoon even kletsen over je dag of over school? Dan kun je terecht bij De Kindertelefoon.
Waarom is de Kindertelefoon er?
De kindertelefoon is speciaal gemaakt voor kinderen die ergens bang voor zijn. Of in grote problemen zitten. Meestal zijn er kinderen die hele goede ouders hebben en er met ze over kunnen praten. Maar er zijn ook kinderen die hele slechte ouders hebben.
Is de Kindertelefoon gratis?
Je mag elke dag over ALLES bellen met één van onze goed getrainde vrijwilligers. Of je nou verliefd, bang of verdrietig bent. Bellen is gratis en anoniem: daarom hoef je niet je echte naam te zeggen en blijft het gesprek altijd tussen jou en De Kindertelefoon.
Kan de Kindertelefoon zien wie je bent?
Jouw contactgegevens zijn voor ons niet zichtbaar. Gesprekken met De Kindertelefoon zijn 100% vertrouwelijk. Dat betekent dat wij aan niemand doorvertellen wat jij ons vertelt, behalve als dat van jou mag. Wij weten niet wie jij bent en dat hoef je ons ook niet te vertellen.
Wat is het nummer van de Kindertelefoon 2022?
Bel dan met de Kindertelefoon: 0800-0432. Het nummer is gratis. Je kunt ook chatten op onze website. Je kunt de vrijwilligers van de Kindertelefoon overal voor bellen.
Wie is de oprichter van de Kindertelefoon?
De Kindertelefoon bestaat sinds 1979 en het bestaansrecht is verankerd in de Wet op de Jeugdzorg. De Kindertelefoon was oorspronkelijk een onderdeel van Bureau Jeugdzorg, maar is op 1 januari 2015 na de transitie Jeugdzorg een zelfstandige stichting geworden.
Hoeveel kinderen bellen Kindertelefoon?
Wie bellen er naar De Kindertelefoon? Ieder kind in Nederland tussen de 8 en 18 jaar mag bellen met De Kindertelefoon. Ruim 59% van de telefoontjes is afkomstig van jongens, en dus 41% van meisjes.
Hoe lang bestaat de Kindertelefoon?
Het begon in 1979 met wat vrijwilligers op een zolderkamer in Amsterdam. Ze moesten kinderen een luisterend oor bieden. Vanaf dag één stond de Kindertelefoon roodgloeiend. Nu, 40 jaar later, zijn er 500 vrijwilligers op zeven locaties, is het telefoonnummer gratis, is er een forum en een veelgebruikte chat.
Kan je de Kindertelefoon appen?
ELKE DAG VAN 11:00 TOT 21:00
Elke dag kun je met één van onze getrainde vrijwilligers over alles chatten! Of je nou verliefd, bang of verdrietig bent. Een gesprek is gratis en vertrouwelijk. Daarom hoef je niet je echte naam op te geven.
Hoe vaak wordt de Kindertelefoon gebeld?
Het maakt niet uit of het iets kleins is of iets groots, een vraag of een probleem, of als je gewoon iets wilt delen. Er bellen en chatten veel kinderen met De Kindertelefoon: onze vrijwilligers voeren ruim 1.000 gesprekken per dag.
Waar kan ik terecht om te praten?
1712 helpt je gratis en anoniem. Chat gratis en anoniem ma-do: 13u-17u en 18u-22u. Via webformulier van 1712. Antwoord binnen 2 werkdagen.
Wie kan ik bellen?
De Luisterlijn: telefoon, chat en mail
Je kan 24 uur per dag terecht bij de Luisterlijn voor een gesprek van mens tot mens: 088 07 67 000. Het kan gaan over verdriet, verlies, zorgen of eenzaamheid. Of iets anders. De vrijwilligers van de Luisterlijn hebben tijd en aandacht voor jouw verhaal.
Wat is het nummer 106?
Als je 106 belt, kom je terecht bij de dichtstbijgelegen Tele-Onthaaldienst in de provincie waar je je bevindt. De vijf Tele-Onthaaldiensten beantwoorden samen de chat. Jij komt terecht in de regio waar er op dat moment iemand beschikbaar is. Je kan niet zien vanuit welke regio de vrijwilliger aan het chatten is.
Hoe zet ik mijn telefoon op onbekend?
- Open de Telefoon-app van je smartphone;
- Open de 'Instellingen' via het knopje rechtsboven;
- Ga vervolgens naar 'Gesprekken – Aanvullende (of Geavanceerde) instellingen';
- Pas het Beller ID aan naar 'nummer verbergen'
Hoe kan je Tele Onthaal bereiken?
Een hulpverlenend gesprek kan enkel via het nummer 106 of via de chat op deze website, Tele-Onthaal voert geen gesprekken via mail.
Hoe kun je iemand anoniem bellen?
- Open de bel-app van je mobiele telefoon.
- Ga naar het scherm waar je het telefoonnummer intoetst.
- Typ nu eerst '#31#' in.
- Typ nu het telefoonnummer in dat je anoniem wilt bellen.
- Druk op 'Bellen'.
- Je nummer wordt nu niet herkend!
Hoe krijg je iemand aan de praat?
- Tip 1: Stel vast wat je leuk vindt aan je gesprekspartner. ...
- Tip 2: Wat je zegt hoeft niet spectaculair te zijn. ...
- Tip 3: Voeg waarde toe. ...
- Tip 4: Focus op het gesprek in plaats van op je gedachten. ...
- Tip 5: Leer hoe je het gesprek kan sturen. ...
- Tip 6: Laat je aannames varen. ...
- Tip 8: Laat de ander praten.
Hoe een psycholoog contacteren?
Hoe contact opnemen? Ga bij jezelf na waarvoor je precies hulp nodig hebt en bij wie je daarvoor terecht kunt. Vooraleer te bellen schrijf je vraag of klacht op voorhand op. Wanneer dit niet duidelijk voor je is, bel dan gerust voor een afspraak om duidelijkheid te vragen.
Kan je gratis naar een psycholoog?
Denk je aan zelfmoord? Praat erover door 113 te bellen of chat met een hulpverlener via het online platform voor zelfmoordpreventie: www.113.nl. Je kunt je daar ook aanmelden voor online begeleiding door een psycholoog. Direct, anoniem en gratis.
Kun je zonder verwijzing naar een psycholoog?
Psycholoog verwijzing
Voor reguliere psychische hulp heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Dit is bij De Online Psycholoog niet het geval. Je kunt hierdoor op zeer korte termijn bij ons terecht.
Wie betaalt de psycholoog?
Behandelingen bij de psycholoog, psychiater en andere geestelijke gezondheidszorg vallen onder de GGZ. U krijgt dit vergoed uit uw basisverzekering.
Hoeveel kost het om naar een psycholoog te gaan?
Hoeveel kost een bezoek aan een psycholoog normaal? Gemiddeld betaal je in ons land 55 euro voor een uur individuele therapie bij een psycholoog. Kom je met twee of meer, dan betaal je ook wat extra. Voor de terugbetaalde sessies zou de psycholoog maar 45 euro krijgen (waarvan 11 euro remgeld, zie verder).
Hoe kan je doorverwezen worden naar een psycholoog?
Doorverwijzing moet geschieden via een huisarts, bedrijfsarts, jeugdarts, medisch specialist, of arts voor verstandelijk gehandicapten. In de verwijsbrief moet duidelijk staan wie is verwezen en waarom. Er moet duidelijk aangegeven worden welke soort psychologische zorg nodig is (basis of gespecialiseerde GGZ).
Waarom ga je naar een kostschool?
Hoe haren wassen kind?