The BEST British Street Slang

Wat betekent G in straattaal?

Gevraagd door: ing. Zoë Nieuwstraten  |  Laatste update: 28 februari 2024
Score: 4.4/5 (63 stemmen)

'G' is een afkorting van 'gangster'. Als je iemand wilt aanspreken, gebruik je G (spreek je uit als dzjie). Maar let op: je gebruikt G wel alleen voor je goede vrienden. Als je bijvoorbeeld je beste vriend wilt begroeten zeg je gewoon: 'ewa, G!

Wat betekent mijn G?

Je kunt iemand aanspreken met g (spreek uit: djzie). Dat zeg je tegen iemand als je wilt aangeven dat diegene een goede vriend is. Het komt af van 'gangster', maar heeft nu meer de betekenis van 'vriend' of bff. Als je bijvoorbeeld wilt dat je zoon of dochter aan tafel komt, dan kun je zeggen: 'Kom je aan tafel g.

Hoe zeg je vrouw in straattaal?

Volgens Koukouh wordt kech sinds een jaar of twee steeds vaker gebruikt onder jongeren als straattaal. "Het is dus geen nieuw woord, het wordt zelfs al regelmatig gebruikt in teksten van andere rappers." De vrouw is geen mens, maar iemand die eer vertegenwoordigt.

Hoe zeg je vriend in straattaal?

Andere woorden voor vriend die je veel hoort of hoorde zijn bijvoorbeeld mattie, bruh, homie, drerrie, swa, dawg, en kill of kil, dat in het Surinaams zoiets betekent als 'kerel'.

Hoe zeg je schatje in straattaal?

Van de vele koosnaampjes wordt dushi het meest gebruikt, zowel in relaties als daarbuiten. “Mi dushi” betekent mijn schatje, terwijl “Danki dushi” – wat bedankt schatje betekent – ook tegen een onbekende gezegd kan worden. Let wel dat dit niet altijd gepast is. Daarnaast is dushi ook vaak van toepassing op kinderen.

45 gerelateerde vragen gevonden

Wat is Sahbi?

Een minicursus: met sahbi spreek je een vriend aan, saaf – van het Arabische sarf, wisselgeld – is geld en ewa kun je zo'n beetje overal tussen gooien.

Wat is een Jalla?

Naam. Jalla! Jalla! is een imperatief in verschillende Semitische talen en betekent iets als Schiet op!.

Wat betekent in straattaal SMA?

Een voorbeeld: het Smibanese woord ams betekent 'meisje'. Dat zit zo: ams is het omgekeerde van sma, en sma is een Surinaams woord voor 'meisje'. Een ander woord voor 'meisje' is diem – je kunt zelf misschien verzinnen waarom. Dit soort jongerentalen zijn er over de hele wereld.

Wat is een Slebba?

De verkleinvormen hebben meestal een positieve gevoelswaarde; slet, sloerie en slebba (afgeleid van slet) zijn meestal negatief bedoeld. Overigens spreken vrouwen elkaar in de jongerentaal ook geregeld aan met moppie of wijffie.

Wat is een Bakka?

De jonge spelers deden het spelletje 'bakka'. Ofwel: als je iets niet goed deed, kreeg je acht tikken voor je kop. Dan hoefde je alleen maar binnen te komen op 'verkeerde' schoenen of een 'foute' grijns en dan had je een 'bakka' verdiend.

Wat is Kifesh met jou?

Een voorbeeld daarvan is 'kifesh', dit betekent 'hoe' in het Arabisch. Ook is een groot deel afkomstig uit het Surinaams. 'Fakka' is een veelgebruikt woord in de straattaal. Dit is een afkorting van 'fawaka', wat 'hoe gaat het?'

Wat is 10 euro in straattaal?

Doni betekent dan 'biljet van tien euro; bedrag van tien euro'. Het komt vaker voor dat er woorden uit het Surinaams worden geleend en vooral in jongerentaal worden gebruikt, bijvoorbeeld doekoe 'geld' en patta's 'sportschoenen'.

Wat betekent Slay in straattaal?

Slay is een woord dat vaak op sociale media wordt gebruikt om iemand een compliment te geven over zijn/haar/hun outfit. In de zin "Amai, deze outfit... Slay!" betekent het: je ziet er geweldig uit, je outfit is er "boenk op".

Welke woorden gebruikt de jeugd?

'Slay' is het kinderwoord van 2022 geworden. Met 47% van de stemmen is het een overtuigende winnaar, gevolgd door 'aina' met 24% van de stemmen, 'gast' met '13%, 'kaulo' met 10% en 'skeer' met 6% van de stemmen. 'Slay' betekent 'ziet er top uit, you killing it of boenk erop'.

Wat betekent Sick in straattaal?

Als je iets echt sick vindt, oftewel te gek, dan is het lit. Skeer – Als je skeer bent dan heb je geen geld, ben je helemaal blut. Maar iemand je fiets skeer noemt, dan betekent dat dat hij je fiets gaar of armoedig vindt.

Wat antwoorden op FAKA?

' en in 3 wordt dit 'fawaka? ' Hierop antwoord je in 1 'het gaat goed', in 2 'gwel' en in 3 'rustig …' Deze soorten van Nederlands weten wij feilloos toe te passen en zo verstaan we elkaar allemaal.” Die derde taal, straattaal, is bekend sinds 1998, toen de media zich erop begonnen te storten.

Wat is Spang in straattaal?

Niffie: mes of snuifje coke. No spang: maak je niet druk. Paas me: geef me.

Wat is een spitta?

Rotterdamse woorden lijken bijvoorbeeld spitta ('heel goed', hoe zou het ook anders kunnen) en menina ('meisje'), dat een Kaapverdische oorsprong schijnt te hebben.

Wat is een jilla?

Gevangenis = ... nemen. De gevangenis heeft in de volksmond veel bijnamen, zoals: bajes, bak, cel, lik, nor, petoet, jilla en traliezicht.

Wat is een Challa?

Challa of challas is een vorm van gedag zeggen op straat. Als iemand challa (of challas) gaat, dan gaat ie weg.

Wat is Yalla in het Nederlands?

Yalla betekent in het Arabisch: 'kom op! ' Achref is theatermaker en mimespeler.

Wat is Besaha?

Besaha! (Marokkaans voor eet smakelijk) - De Ster Online.

Wat zeggen Marokkanen vaak?

Taal en algemene woordenschat

Marokko's twee officiële talen zijn Arabisch en Amazigh, maar vrijwel alle Marokkanen spreken en begrijpen Frans. Het Spaans is wijdverspreid in het noorden en zuiden van Marokko. Je zal betoverd worden door het Arabisch.

Waarom zeggen Marokkanen wollah?

Wallah betekent 'ik zweer het bij God. ' Veel praktiserende Moslims zijn voorzichtig in het gebruik er van, omdat je natuurlijk niet kunt liegen en tegelijkertijd kunt zweren bij God. Moslims geloven dat het ongeluk brengt voor hun ziel wanneer ze dat doen.