Wat baby te eten geven bij diarree?

Gevraagd door: Liv Koster Bsc  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.8/5 (37 stemmen)

Kies voor bruinbrood, fijn volkorenbrood, aardappelen, zilvervliesrijst, volkoren pasta, volkoren producten, peulvruchten, groente, fruit, rozijntjes, volkoren biscuit. Beperk het gebruik van heldere vruchtensap, zoals appelsap, bosvruchten-, druiven- en perensap, diksap en siroop.

Welk eten werkt laxerend baby?

Geef hem genoeg vezels.

Vezels houden namelijk vocht vast. Als je baby al aan vaste hapjes toe is, kan je hem vezelrijke producten voorschotelen, zoals groente, fruit en later ook volkoren producten.

Welk fruit kun je eten als je diarree hebt?

Kies voor voedingsmiddelen met oplosbare voedingsvezels zoals witte rijst, wit brood, havermout, bananen, appelmoes of fruit in blik.

Wat moet je niet eten of drinken bij diarree?

Beperk melk en melkproducten

In melk en melkproducten zoals vla en pap zit van nature melksuiker (lactose). Dit wordt bij diarree soms moeilijker verteerd in je darmen. Daarom is het goed om niet meer dan 2-3 keer op een dag melk, vla of pap te eten of te drinken.

Wat geef je een kind met buikgriep?

Er is meestal geen behandeling nodig voor een buikgriep bij kinderen, de infectie gaat vanzelf over. Met name bij jonge kinderen is het wel belangrijk uitdroging te voorkomen. Zuigelingen kunt u gewoon borstvoeding of flesvoeding blijven geven, eventueel wat vaker en in kleinere porties.

Diarree - Oorzaken en wat je er tegen kunt doen

43 gerelateerde vragen gevonden

Is cola drinken goed bij buikgriep?

Het is niet wetenschappelijk bewezen dat cola helpt tegen buikgriep. Het koolzuur in cola kan je klachten zelfs verergeren. Het is wél zo dat je veel vocht verliest als je buikgriep hebt, waardoor je behoefte hebt aan water en suiker.

Hoe kun je buikgriep overdragen?

Het zit vooral in de ontlasting en in het braaksel. Het virus is zo besmettelijk dat het vanuit het braaksel zelfs via de lucht een ander kan besmetten. Wanneer iemand met een norovirusinfectie aan zijn mond zit, naar het toilet gaat of braakt, dan zit het virus daarna ook op zijn handen.

Wat werkt stoppend?

Doordat vezels vocht vasthouden, wordt de ontlasting steviger en dikker. Eet bijvoorbeeld volkorenbrood, volkorenpasta, zilvervliesrijst, peulvruchten, aardappelen en fruit. Doordat je door diarree veel vocht en zout verliest, kan uitdroging ontstaan. Het is daarom goed om iedere twee uur iets te eten en te drinken.

Wat werkt laxerend en snel?

Wat kunt u zelf doen bij verstopping?
 • volkoren producten zoals volkoren brood, volkoren pasta en zilvervliesrijst.
 • groente.
 • fruit.
 • peulvruchten zoals bruine bonen, kikkererwten en linzen.
 • noten.

Welk fruit is goed voor de darmen?

Hier een aantal soorten fruit die goed zijn voor je darmen, en je dus het beste kunt eten bij obstipatie:
 • Appels.
 • Bosbessen.
 • Banaan - deze staan bekend als een verstoppend middel, maar volgens het Voedingscentrum is daar geen bewijs voor. ...
 • Bramen.
 • Frambozen.
 • Blauwe druiven.
 • Peer.

Is cola goed als je diarree hebt?

Cola helpt niet tegen diarree. Ook zijn er geen wetenschappelijke aanwijzingen dat cola helpt tegen andere maag-darmproblemen zoals buikpijn of misselijkheid. Sterker nog, omdat cola veel suiker bevat, kan het de diarree zelfs erger maken.

Is banaan goed voor de darmen?

Sommige mensen denken dat bananen verstopping in de darm zouden veroorzaken. Dit is onjuist; bananen zijn vezelrijk fruit en, in combinatie met voldoende vocht, gaan ze juist verstopping tegen. Ook bevatten ze belangrijke vitamines, mineralen en sporenelementen en geen vet.

Kun je diarree krijgen van fruit?

Te veel fructose

Maar eet je echt veel fruit? Dan kan die fructose voor vervelende klachten gaan zorgen. Zo krijgen veel mensen last van buikpijn of een opgeblazen gevoel. Ook diarree is een regelmatig voorkomende klacht bij te veel fruit.

Waar kan een baby goed van poepen?

Als uw kind 2 jaar of ouder is, is het belangrijk dat er genoeg vezels in de voeding zitten. Vezels houden vocht vast in de darmen. Daardoor wordt de poep zachter en werken de darmen beter.

Welk water voor geconstipeerde baby?

Sommige merken fleswater (bv. Spa) kunnen bij gevoelige kindjes mogelijk constipatie en krampjes veroorzaken. In dat geval ben je beter af met een water van Evian of Valvert. Teveel magnesium daarentegen kan soms ook te losse stoelgang veroorzaken.

Wat is goed voor baby stoelgang?

Geef je kindje wat extra water, dat helpt darmen om de ontlasting zacht te houden. Als de klachten blijven, stop dan voor 2-3 weken met de vaste voeding en probeer het daarna nog eens.

Hoe krijg ik een dikke drol eruit?

Probeer het volgende om je harde ontlasting zachter te maken:
 1. Drink anderhalf tot twee liter water per dag.
 2. Eet regelmatig en sla je ontbijt niet over.
 3. Eet voldoende vezels. ...
 4. Zorg dat je iedere dag minstens een half uur flink beweegt. ...
 5. Ga direct naar het toilet als je aandrang voelt.

Welk huismiddel werkt laxerend?

5 natuurlijke remedies tegen constipatie
 • Volle granen (gerst, rogge, bulgur, tarwezemelen, haverzemelen en havervlokken enz.)
 • Peulvruchten (spliterwten, kikkererwten, linzen, rode en witte bonen enz.)
 • Rijp vers fruit (kiwi, peer, mango, guave, meloen, frambozen enz.)

Wat moet je doen als je drol er niet uit komt?

Verstopping: tips
 1. Eten en drinken. Wat goed helpt is dat je veel drinkt om de poep zacht te maken. ...
 2. Sporten. Veel bewegen is ook heel goed om je darmen te laten werken. ...
 3. Naar de wc. Als je een seintje krijgt: ga gelijk naar de wc. ...
 4. Niet ophouden. Het is niet leuk als je poepvegen in je broek hebt. ...
 5. Poeders en drankjes. ...
 6. Klysma.

Welke banaan stopt diarree?

Het gaat om de rijpheid van bananen. Onrijpe- en bakbananen bevatten veel 'niet-verteerbaar zetmeel' dat we niet kunnen verteren en dat kan veel klachten geven. Rijpe bananen daarentegen bevatten veel vezels. Dit kan de stoelgang juist verbeteren.

Hebben bananen een stoppende werking?

Voedingsmiddelen zoals ontbijtkoek of appelsap werken niet bewezen laxerend als je last hebt van obstipatie (verstopping). Voedingsmiddelen als banaan, geraspte appel, bosbessensap, kaneel, rijst, rijstewater, wit brood en wortelpuree werken niet merkbaar stoppend bij diarree.

Hoe lang is de incubatietijd van buikgriep?

Incubatietijd: 8 tot 60 uur (gem 30 uur). Besmettelijke periode: Tijdens acute fase via feces en braaksel. Ontlasting 3 weken na klinisch herstel.

Kun je iemand in de incubatietijd besmetten?

Je kunt al besmettelijk zijn de 2 dagen voordat je klachten krijgt. Mensen met COVID-19 zijn over het algemeen 1 tot 2 weken na het begin van de klachten besmettelijk.

Hoe lang overleeft buikgriepvirus buiten het lichaam?

Het norovirus is erg besmettelijk en verspreidt zich snel. Het virus kan tot twee weken buiten het lichaam van de gastheer overleven op gladde en poreuze oppervlakken.

Waarom is cola goed voor je maag?

Sommige mensen hebben baat bij een glas cola als ze misselijk zijn. Koolzuur prikkelt de maag en cafeïne bevordert de stoelgang. Van cola ga je dus boeren en poepen. Bij misselijkheid of een voedselvergiftiging is dat precies wat je wilt: snel die maag leeg.

Vorige artikel
Hoeveel cc water mag een baby?
Volgende artikel
Hoe lang baby in voorzitje?