Wat antwoorden Marokkanen op Mabrouk el3id?

Wat antwoorden op Mabroek?

Gevraagd door: Fleur van der Velden LLB  |  Laatste update: 2 maart 2024
Score: 4.6/5 (46 stemmen)

Wanneer iemand je Eid Moebarak wenst, is het beleefd om te antwoorden met Khair Moebarak.

Wat zeg je tegen iemand die een kind heeft gekregen islam?

Wil je islamitische vrienden of familieleden met een pasgeboren kindje feliciteren? Gebruik dan het woord 'mabrouk' in je felicitatie. Dit betekent 'gezegend', en het wordt ook gebruikt voor felicitaties. Mabrouk met de geboorte van jullie zoontje.

Wat zeggen Marokkanen bij geboorte?

De ouders worden bij een geboorte gelukgewenst met de zin "Moge God u een goed leven schenken".

Wat moet je zeggen als iemand zegt Besaha?

Als iemand Besehha tegen je zegt, kun je reageren met 'Allah itiek Sahha'. Dan wens je hetzelfde terug aan degene die tegen jou 'Besehha' zegt.

Wat is Mabrouk?

MABO organiseert geen examens op Suikerfeest

Wie vrijdag iemand een fijn Suikerfeest wil wensen, kan dat doen met de woorden 'Mabrouk el Eid'. Deze begroeting betekent vrij vertaald 'Gezegend Feest' en is te vergelijken met het christelijke 'Zalig kerstfeest'.

26 gerelateerde vragen gevonden

Hoe bedankt je iemand in de islam?

Beschrijving. Een elegante Jazaka' Allah Khairun kaart van islamitische momenten. Jazaka Allah Khairun uit het Arabisch is een islamitische uitdrukking van dank en dankbaarheid en betekent "Moge Allah je beloven met goedheid".

Wat moet je zeggen als iemand zegt Ramadan Mubarak?

Wat mag je iemand wensen tijdens de ramadan en Eid al-Fitr (Suikerfeest)? Tijdens de vastenmaand kan je iemand Ramadan Mubarak, Ramadan Kareem of Ramadan Mabrouk wensen. Dat betekent gezegende ramadan. Op Eid al-Fitr zeg je Eid Mubarak (gezegend feest).

Hoe zeg je in het Marokkaans bedankt?

'Dankjewel' of 'Dank u' zeg je in het Marokkaans Arabisch als 'Shokran' (vertaling).

Hoe zeg je in het Marokkaans hallo hoe gaat het?

Met "as-salaam alaykum" heb je hallo gezegd tegen een nieuwe vriend, die zal antwoorden met "waalaykum as-salaam". Vraag "labass" om te horen hoe het met hem gaat en neem dan afscheid door hartelijk "beslama" te zeggen.

Hoe groeten Marokkanen elkaar?

Marokkanen begroeten elkaar natuurlijk met een handdruk en een kus van wang tot wang, maar dit gebeurt vaak tussen twee mensen van hetzelfde geslacht.

Wat geef je een Marokkaan als er iemand dood is?

Zo maken de moslims helva als iemand dood is. Helva wordt gemaakt van meel, sesamzaad, suiker, honing en olie. Op de 7de dag, 40ste en 52ste dag na het overlijden wordt helva uitgedeeld om te eten en de dode te eren. "Waar wil je begraven worden als Turk, Marokkaan of Syriër van de nieuwe generatie?

Hoe feliciteer je iemand in de islam?

Moge Allah Azzawadjal jou nog vele mooie, gelukkige en liefdevolle jaren schenken, je behouden op het rechte pad en je beschermen. Allah houdt van jou, daarom heeft Hij jou geschapen, en jou de wereld gegeven, om jezelf te vermaken.

Wat zeg je tegen iemand die net een kind heeft gekregen?

Klassieke wensen.

Geniet van jullie klein wonder. Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon/dochter. Gefeliciteerd met jullie kleintje. Heel veel geluk gewenst met de geboorte van jullie lief kleintje.

Wat wens je nieuwe ouders?

We willen je/jullie van harte feliciteren met de komst van je/jullie kindje. Het begin van een nieuw, gelukkig en gezond leven. Geniet van de tijd die komen gaat en van alle mooie momenten daarna. Een nieuw leven is geboren, wat een wonder!

Wat betekent Allah y SLAH?

Letterlijk “Moge Allah je geduld geven!”

Hoe zeg je in het Arabisch ja?

Na'am (ja) en la (nee) zijn de basiswoorden, die, vergezeld door een glimlach, elke reiziger door hun dagelijkse injteracties heen helpen.

Wat is Besaha?

Besaha! (Marokkaans voor eet smakelijk) - De Ster Online.

Wat moet je reageren op Shokran?

'. Het gebruikelijke antwoord hierop is 'Al hamdu lillah bi khair', wat zoveel betekent als 'Allah zij gedankt, goed'. Maar je kunt ook kiezen voor 'Ana bikhayr, shukran' en dan zeg je 'het gaat goed met me, dank u'.

Wat betekent Sahbi Marokkaans?

Lang hadden vooral het Surinaams en Papiaments grote invloed op de straattaal, maar de laatste jaren is die steeds meer doorspekt geraakt met Marokkaans-Arabisch. Een minicursus: met sahbi spreek je een vriend aan, saaf – van het Arabische sarf, wisselgeld – is geld en ewa kun je zo'n beetje overal tussen gooien.

Wat betekent TAZZ in het Marokkaans?

Tezz!of Tazz!is een uitroep uit het Marokkaans Arabisch en betekent Shit!

Wat betekent Taqabal Allah Mina WA Minkoum?

We zeggen dan “taqabal Allahu minna wa minkoem”, “moge Allah het accepteren, van ons en van jullie”.

Kan je fijn Suikerfeest zeggen?

Tijdens het Suikerfeest wenst iedereen elkaar Eid Mubarak of Eid al Fitr Mubarak. Hiermee feliciteer je elkaar met de goede afsluiting van de ramadan.

Kan je ramadan Mubarak zeggen?

Je kunt 'ramadan mubarak' zeggen, wat dus in principe 'een fijne ramadan' betekent. Ook 'ramadan kareem' wordt veel gebruikt.

Vorige artikel
Wat is een moeder complex?