* SEM NEEMT AFSCHEID VAN ZIJN SPEEN * - DE BAKKERTJES #37

Waarom wel Pink geen speen?

Gevraagd door: Sebastiaan van Wassenaar  |  Laatste update: 4 maart 2024
Score: 4.2/5 (10 stemmen)

Liever nog geen speen Geef je baby de eerste weken liever geen speen. Een speen maakt het moeilijker om hem te leren zuigen aan jouw borst. Je kind kan ook moe worden van het zuigen op de speen. Daardoor slaat hij misschien een voeding over.

Welke speen is het minst slecht?

Orthodontisch of dental speentje: volgens tandartsen het meest tandvriendelijk voor je baby. De bolle en platte kant stimuleren de ontwikkeling van het gehemelte en de spieren in de mond en kaak.

Waarom wel of niet speen?

Het is bewezen dat een fopspeen de kans op wiegendood verkleint. Dat komt doordat het zuigen van de baby de mond- en kaakspieren stimuleert, waardoor de luchtwegen gemakkelijker vrij blijven. Daarnaast is het minder waarschijnlijk dat je baby op zijn mond en neus tegen het matras aan komt te liggen.

Welke fopspeen lijkt op een pink?

Soothie speen to the rescue

Ze zijn gewend aan de vorm en het model dat speciaal ontwikkeld is voor kleine gezichtjes. Het materiaal, silicone zonder van latex, BPA, ftalaten en DEHP, zorgt er dan ook voor dat ze zeer natuurlijk aanvoelen, zoals een pink of tepel.

Waarom pasgeboren baby geen speen?

Een speen is niet geschikt voor het bevredigen van de zuigbehoefte van een pasgeborene, omdat die nog moet leren aan de borst te drinken. Wacht daarom in ieder geval met een fopspeen tot borstvoeding goed loopt.

32 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel uur mag een baby een speen?

Experts adviseren om het gebruik van een fopspeen te beperken tot maximaal zes uur per dag. Bij elk kind ontwikkelen de mond en tanden zich weer op een andere manier. Het wel of niet geven van een speen aan kinderen ouder dan 24 maanden, is een keuze die elke ouder in overleg met een arts of tandarts zelf moet maken.

Hoe groot is de kans op wiegendood?

Soms overlijden kinderen tussen de 0 en 2 jaar onverwacht in hun slaap, terwijl ze verder gezond leken. Dat heet wiegendood, ook wel 'Sudden Infant Death Syndrome' (SIDS) genoemd. Per maand sterft er in Nederland nog altijd gemiddeld 1 baby aan wiegendood. Dat is er elke maand 1 te veel.

Welke leeftijd stoppen met fopspeen?

Wanneer afleren? Er bestaan verschillende adviezen vanuit deskundigen met betrekking tot het stoppen met de speen. De meeste kinderen stoppen vanzelf met een speen tussen hun tweede en vierde jaar. Er kan vanaf 9 maanden al geprobeerd worden met afbouwen, omdat in die periode de zuigbehoefte afneemt.

Welke speen is het beste logopedie?

'Of je nu een platte of ronde speen gebruikt – stoppen is het beste. En dan het liefst voor de eerste verjaardag van je kind. De zuigbehoefte neemt vanaf ongeveer negen maanden af. Als het lukt om voor die tijd het speengebruik af te bouwen, voorkom je dat het een gewoonte wordt.

Wat is de beste fopspeen?

De top 10 uitgelicht!
  • Philips Avent Ultra Soft Fopspeen.
  • Difrax Natural Fopspeen Fopspeen.
  • Philips Avent Ultra Air Fopspeen.
  • MijnNami Soother Speen.
  • Bibs Fopspenen.
  • Bibi Happiness Dental Speen.
  • Natursutten Rubberen Speen.
  • FRIGG Speen.

Kan een baby zonder fopspeen?

Ook in de wandelwagen heeft hij geen speen nodig; er is van alles om te zien en dat geeft hem afleiding genoeg. De baby mag best een poosje jengelen en huilen zonder dat er direct een speentje aangeboden hoeft te worden. Geef de speen alleen als hij echt nodig is om in slaap te vallen, of wanneer de baby erg moe is.

Hoe baby troosten zonder speen?

Je baby inbakeren of stevig inpakken met een dekentje of inbakerpakje, geeft hem ook het gevoel weer warm in de baarmoeder te zitten en het voorkomt dat hij met zijn armpjes kan rondzwaaien. Het is vaak een effectieve manier om je baby te troosten.

Kan een pasgeboren baby met speen slapen?

Het is een veelgestelde vraag: mag een baby met een speen slapen? Ja, dat mag! Een fopspeen heeft een kalmerend, verzachtend effect op je baby, dus vaak helpt een speen om in slaap te komen. Eventueel kun je ervoor kiezen om de speen uit de mond halen tijdens het slapen.

Welke speen niet goed?

Pas op met het gebruik van ronde fopspenen. Daarvoor waarschuwen deskundigen op het ouderplatform Famme. De spenen zouden leiden tot bijvoorbeeld kaakafwijkingen.

Wat is er mis met bibs speen?

Ook kan de grote ronde kop een bijdrage leveren aan een open beet. Daarnaast kan de ronde vorm er ook voor zorgen dat je kindje moeite zal krijgen met spreken. Denk bijvoorbeeld aan slissen. Daarom is het zo belangrijk om de fopspenen van je kindje op tijd te vervangen of om meerdere spenen naast elkaar te gebruiken.

Waarom zit er een gat in een speen?

Het is een speen die meestal bij pasgeborenen gebruikt wordt, omdat het een kleine korte speen is. Het kleine gaatje zorgt voor een lage flow, waardoor de zuigeling zich niet zo snel verslikt. Kinderen die weinig kracht hebben bij het zuigen zullen met dit speentje meer moeite hebben.

Is Difrax speen goed?

De WIJ Testmamam's zijn unaniem enthousiast over de grote keuze in kleuren, designs en maten van de Difrax speen. Het is fijn dat je kind, als het groter wordt, bij hetzelfde merk kan blijven. Met de prijs-kwaliteitverhouding zit het ook helemaal goed. De kwaliteit wordt geprezen: de speen gaat niet snel kapot.

Welke speen beter voor tanden?

4. Welke fopspeen vorm (rond, plat, of anatomisch) is het beste voor de tanden? Er zijn geen studies die bevestigen dat één type fopspeen beter is dan andere wat betreft de stand van de tanden. Verschillende fopspenen hebben een verschillend effect op de tanden, maar geen enkele fopspeen is beter dan een andere.

Waarom bibs Supreme?

De BIBS Supreme speen is speciaal ontwikkeld om de zuigtechniek van je kleine te stimuleren. Dankzij de symmetrische platte druppelvorm vermindert de druk op de tandjes en kaak van je kindje. Je kunt de speen gemakkelijk in het mondje van je baby plaatsen: de Supreme spenen van BIBS passen altijd.

Waarom stopt baby hand in mond moeder?

Tijdens het voeden wordt je baby gestimuleerd in het mondgebied. Hier zitten meer zenuwuiteinden per millimeter dan waar ook in zijn lichaam. Het gevoel in zijn mond en tong is extra ontwikkeld. Door zijn handjes en later voorwerpen in zijn mond te stoppen, tast je baby die voorwerpen af.

Hoe lang wennen aan slapen zonder speen?

Afbouwen 4-7 maanden

Je zal merken dat je kindje meer rust vindt en beter gaat slapen. Tussen de leeftijd van 4-7 maanden doe je dit cold turkey. Dat wil zeggen dat je de speen wegneemt en niet meer terug geeft. Je troost je kindje op een andere manier, bijvoorbeeld door te sussen of dichtbij te blijven.

Waarom stampt baby met beentjes?

Twijfel niet en leg uw baby gerust te slapen. Een baby die net wakker wordt en trappelt met zijn beentjes heeft waarschijnlijk wel honger. Daarna zal de baby diverse voedingssignalen laten zien. Huilen is een 'laat hongersignaal', eigenlijk al een 'alarmsignaal' van stress of ongemak van de baby.

Welke maand meeste wiegendood?

De meeste wiegendood gevallen vinden plaats bij baby's tussen de 0 en 6 maanden. Het eerste half jaar is daarom de kritische periode van wiegendood.

Welke baby's hebben een verhoogd risico op wiegendood?

Leeftijd, vroeggeboorte, laag geboortegewicht, geslacht en etniciteit. Deze factoren heb je zelf niet in de hand. Kinderen hebben van zichzelf een verminderde wekbaarheid. Als ze in slaap vallen met hun neus of mond ergens tegenaan, kunnen ze een ademstilstand doen die uiteindelijk kan leiden tot een hartstilstand.

Wat zijn de symptomen van wiegendood?

je kind zeer bleek, grauw of slap wordt aangetroffen, waarvoor ernstige stimulatie en tussenkomst van een arts of urgentieteam nodig is. je kind vaak zeer moeilijk wakker wordt of zeer bleek ziet tijdens de slaap of vaak zweet zonder daar andere redenen voor bestaan.

Volgende artikel
Wat is slechter speen of duimen?