Why Is My Poop Green?

Waarom is mijn kak felgroen?

Gevraagd door: Tijs Spiegelmaker Spanjaard  |  Laatste update: 28 februari 2024
Score: 4.1/5 (3 stemmen)

Ook het opheffen van een obstructie in de galwegen (zoals een galsteenoperatie) kan diarree geven die felgroen van kleur is. Dat is opgehoopte gal die zich een weg uit het lichaam baant. De ontlasting zal daarna weer normaal zijn. Sommige mensen hebben een groenachtige ontlasting na het eten van spinazie of erwten.

Wat betekent het als je Kaka groen is?

groene stoelgang

Een groene kleur kan een symptoom zijn van een maag- of darminfectie, voedselintolerantie, aandoeningen aan de lever of gal of alcohol- of laxeermiddelengebruik. Een mogelijk onschuldige oorzaak: je hebt recent grotere hoeveelheden chlorofyl gegeten. Deze stof is aanwezig in groene bladgroenten.

Wat als je ontlasting licht van kleur is?

Als je ontlasting lichtgeel of wit van kleur is, is het verstandig om een arts te raadplegen. Normaal gesproken zorgt gal uit je galblaas ervoor dat je ontlasting bruin kleurt. Als de ontlasting echter wit of kleurloos is, kan dit wijzen op verstopte galwegen door galstenen of een ontsteking.

Waar kan ontkleurde ontlasting op duiden?

1 Wat is de oorzaak van ontkleurde ontlasting? Stopverfpoep ontstaat meestal door problemen met de alvleesklier, gal of lever. De galkleurstof bilirubine, die feces zijn bruine kleur geeft, kan dan niet vanuit de lever in de darm komen.

Hoe krijg ik mijn ontlasting weer normaal?

Voedingsadvies
 1. Genoeg vezels eten. Volkorenbrood, groente, fruit, noten en peulvruchten zijn goede bronnen van vezel. ...
 2. 1,5 tot 2 liter per dag drinken. Elke dag 1,5 tot 2 liter drinken helpt om verstopping tegen te gaan. ...
 3. Genoeg bewegen. ...
 4. Poep niet ophouden. ...
 5. Eten op regelmatige tijden.

45 gerelateerde vragen gevonden

Wat zijn de eerste tekenen van darmkanker?

De 7 signalen van darmkanker
 • Bloed of slijm bij de ontlasting;
 • Blijvend veranderd ontlastingspatroon;
 • Verminderde eetlust;
 • Buikkramp of buikpijn;
 • Loze aandrang;
 • Onverklaarbaar gewichtsverlies;
 • Aanhoudende vermoeidheid door bloedarmoede.

Kan groene ontlasting gevaarlijk zijn?

Als je ontlasting deze kleur heeft is het advies om naar de huisarts te gaan. Gele of groenige kleur in je poep (ontlasting) kan komen door het eten van groene bladgroente, zoals spinazie of boerenkool. Deze kleur kan ook een andere oorzaak hebben zoals een maag-darm infectie (Salmonella of Clostridium).

Welke kleur ontlasting bij darmkanker?

Klachten / symptomen darmkanker

Vaak is het bloed niet met het blote oog te zien. Vooral wanneer de tumor aan het begin van de dikke darm zit, is dit moeilijk. De ontlasting kan door het bloed heel donker van kleur zijn, bijna zwart. Soms is de ontlasting juist helderrood van kleur.

Wat te doen bij ontkleurde ontlasting?

Als je lever te weinig gal produceert, ziet je ontlasting er ontkleurd uit. Ontkleurde ontlasting kan op meerdere aandoeningen wijzen, maar gaat dan meestal gepaard met andere klachten. Neem contact op met je huisarts wanneer je, naast ontkleurde ontlasting, last hebt van: lichte koorts.

Waardoor kan Stopverfkleurige ontlasting ontstaan?

Als een afsluiting of ziekte van de galwegen de oorzaak is, dan geeft dat stopverfkleurige ontlasting en thee-of colakleurige urine. Afhankelijk van de oorzaak kan je ook klachten hebben als acute buikpijn in de bovenbuik (bij galstenen) of buikpijn en gewichtsverlies (bij voorbeeld alvleesklierkanker).

Is lichte ontlasting gevaarlijk?

De verandering van kleur kan een gevolg zijn van bepaalde voedingsmiddelen, medicijnen of een onderliggende medische aandoening. Wanneer het blijkt dat de oorzaak van lichte ontlasting (wit, beige) een ziekte is, dan moet er een behandeling worden ingezet en neem daarvoor altijd contact op met een arts.

Wat is een gezonde kleur ontlasting?

Een normale, gezonde stoelgang is bruin van kleur. Dit kan best wat variëren van lichtbruine ontlasting tot donkerbruine ontlasting. Denk een beetje aan de kleur van pindakaas en chocoladepasta: ergens daar tussenin zit je sowieso goed.

Wat te eten bij lichte ontlasting?

Eet veel vezels. Vezels in de darmen houden de ontlasting soepel en geven volume en stevigheid. Goede vezelbronnen bij diarree zijn groenten en volkorenproducten, zoals volkorenbrood, havermout, volkorenpasta, zilvervliesrijst en volkoren couscous.

Is groen poep goed?

Het eten van groene bladgroente kan vanwege het bladgroen (chlorofyl) voor een andere ontlastingskleur zorgen. Maar een gele of groene kleur van de ontlasting kan ook andere reden hebben zoals,maag-darminfectie, aandoening aan de lever- en galwegen, alcoholgebruik, laxeermiddelgebruik of voedselintoleranties.

Hoe weet je dat er iets mis is met je darmen?

Klachten als buikpijn, maagkrampen, winderigheid, diarree, een opgeblazen gevoel of obstipatie zijn de duidelijkste aanwijzingen dat je darmen niet naar behoren werken en zetten je immuunsysteem onder druk.

Wat zijn de symptomen van een ontstoken darm?

Klachten en symptomen
 • diarree, tot soms 10 - 20 keer per dag en vaak ook 's nachts.
 • bloed en slijm bij de ontlasting.
 • een beetje buikpijn tot heel erge buikkrampen en het gevoel dat je naar de wc moet.
 • pijnlijke anus, met soms bloed bij de anus.
 • vermoeidheid.
 • in ernstige gevallen kan koorts voorkomen.
 • geen zin in eten.

Kun je darmkanker hebben zonder klachten?

De symptomen van darmkanker kunnen heel verschillend zijn. Ze hangen ook af van de plek van de tumor. Je kan ook een tumor in je darmen hebben, zonder klachten te ervaren.

Wat is een Alarmsymptoom?

De alarmsymptomen die zullen worden besproken zijn: orale en mondmotorische afwijkingen, dysfagie, odynofagie (=pijn bij slikken), spugen, recidiverende KNO- en luchtwegproblematiek, afwijkende defecatie zoals diarree, obstipatie, ontkleurde ontlasting, bloedbijmenging en neurologische symptomen zoals hoofdpijn, ...

Wat voel je als je last hebt van je gal?

De meest voorkomende klacht bij een galblaasontsteking is scherpe pijn rechtsboven in de buik. Daarnaast kunt u zich misselijk voelen, braken en koorts krijgen. Vooraf aan de galblaasontsteking hebben sommige mensen aanvallen van pijn in de rechter bovenbuik die gepaard gaan met bewegingsdrang.

Kan je aan ontlasting zien of je darmkanker hebt?

Zo kunnen we darmkanker vroeg ontdekken

Je doet zelf thuis een poeptest (ontlastingstest) en die stuur je naar het lab. De dokter onderzoek of er bloed in je poep zit. Je kunt dan darmkanker hebben, of een afwijking die later darmkanker kan worden.

Wat zijn de symptomen van maagkanker?

De alarmsignalen van maagkanker

Regelmatig overgeven of het braken van (kleine beetjes) bloed. Brandend maagzuur en oprispingen. Duizeligheid en vermoeidheid door bloedarmoede. Bloedarmoede ontstaat door langdurig bloedverlies uit de maag.

Wat zijn de symptomen van de ziekte van Crohn?

Klachten bij de ziekte van Crohn zijn:
 • diarree, soms met bloed en slijm of pus.
 • buikpijn.
 • minder zin om te eten.
 • moeheid.
 • afvallen of niet genoeg groeien. Als je darm ontstoken is, neem je sommige voedingsstoffen uit je eten niet goed op. Zoals ijzer en vitaminen. ...
 • wondjes of ontstekingen rond je anus.

Welke ontlasting duidt op een parasiet?

Wat door veel mensen met een parasitaire belasting herkent wordt is de wisselende stoelgang. Ze hebben vaak meerdere dagen achter elkaar goede ontlasting waarna schijnbaar uit het niets ze met hoge aandrang naar het toilet moeten waar de ontlasting ongevormd en brijig in het toilet komt.

Is het normaal om 4 keer per dag te poepen?

Volgens artsen en wetenschappers is dat ook een prima vuistregel: als je tussen de drie keer per dag en drie keer per week poept, is dat in principe gezond. Het aantal kan dus per persoon flink verschillen. Andere studies naar de stoelgang bevestigen deze 'regel van drie'.

Kan je de ziekte van Crohn ineens krijgen?

Sommige mensen met de ziekte van Crohn hebben voortdurend klachten, terwijl anderen er jarenlang niets van merken. Het is een bekend verschijnsel dat de aandoening ineens kan opvlammen. Dat kan komen door bijvoorbeeld stress of bepaalde voeding, maar meestal is de oorzaak onbekend.

Vorige artikel
Hoeveel noten kind?