Wat is het beste speelgoed voor jouw baby?

Waarom is een rammelaar goed voor een baby?

Gevraagd door: ds. Kai Molen  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.7/5 (46 stemmen)

Rammelaars stimuleren de coördinatie van je baby. Hij of zij moet het speeltje eerst zien, er naar toe bewegen en nagaan of het al dichtbij is. Daarna kan je kindje het pakken, optillen en eventueel bewegen om dat leuke geluidje te horen. Zo is er constant connectie tussen het zenuwstelsel en de zintuigen.

Waar is een rammelaar goed voor?

De rammelaar is een klassiek stuk speelgoed dat erg goed is voor de fysieke ontwikkeling van kinderen, het stimuleert je baby al spelenderwijs te werken aan zijn of haar oog-handcoördinatie. Ook stimuleert dit speeltje het gehoor en het grijpreflex van je baby.

Wat is het leukste babyspeelgoed?

Top 10 Baby's eerste speelgoed
 1. Sophie de Giraf. Sophie de Giraf is een echte speelgoedklassieker. ...
 2. Rammelaar. Rond de leeftijd van 3 à 4 maanden is je baby erg geboeid door zijn handjes. ...
 3. Een knuffel. ...
 4. Speelboog of speeltapijt. ...
 5. Mijn eerste telefoon. ...
 6. Trekspeeltje. ...
 7. Babyboekjes. ...
 8. Knuffeldoekje.

Welke ontwikkeling stimuleer je met een rammelaar?

Door met je baby te spelen kun je de ontwikkeling stimuleren. Door het spelen oefent een baby zijn motoriek, zijn denken en zijn geheugen. Een baby leert begrijpen wat er gebeurt wanneer hij bepaalde dingen doet (als je tegen een bal duwt rolt die weg).

Wat vinden baby's leuk?

Je baby geniet van jouw aanwezigheid en aandacht en vindt niets lekkerder dan in jouw armen liggen. Toch spelen nieuwsgierigheid en nieuwe dingen ontdekken ook een grote rol. Neem je kind daarom op je arm en geef een rondleiding door jullie huis. Ga alle kamers langs, loop door de tuin of ga voor het raam staan.

34 gerelateerde vragen gevonden

Hoe weet je of je baby gelukkig is?

Als hij zich niet lekker voelt, kromt hij zijn lijfje en trekt hij zijn beentjes op. Als hij blij is, kruipt hij ook in elkaar, maar dan van plezier. Je kunt plezier ook merken aan het gezicht en het geluid dat je baby maakt. Als hij ontspannen is, is zijn lichaam recht en zijn de handjes open.

Hoe baby uitdagen?

Concentreer je vooral op spelletjes waarbij je je baby aanraakt, omdat je kindje zich steeds meer bewust is van zijn eigen lichaam. Beweeg zijn voetjes heen en weer terwijl je een liedje zingt. Laat je baby je vinger grijpen en beweeg zijn handjes en armpjes op en neer. Babbel ondertussen wat tegen hem.

Hoe stimuleer je de motorische ontwikkeling baby?

Maak leuke bewegingen met je baby's armen en benen, zoals zachtjes fietsen of 'zoooo grooooot' met de armen. Trek je baby zachtjes op tot zithouding. Hop met de beentjes: hou je baby vast onder de oksels en laat zijn voetjes rusten, hij zal zich zelf afzetten en op en neer bewegen.

Hoe stimuleer je de cognitieve ontwikkeling van een baby?

De cognitieve ontwikkeling van je baby stimuleren doe je op een speelse manier:
 • Probeer nieuwe dingen uit en kijk goed naar je kleine. ...
 • Vanaf de eerste dag tegen je baby praten helpt bij de ontwikkeling van zijn hersenen.
 • Voorlezen kan je al vanaf jonge leeftijd doen.

Waarom geen babygym?

Een babygym houdt je baby bezig, het leidt hem af, maar ontwikkelen doet hij er niet van. Sterker nog, misschien blijft je baby er vrij passief onder liggen en mist hij de stimulans om zelf op ontdekking uit te gaan. Zeker bij de exemplaren met licht en geluid.

Welke leeftijd Boxmobiel?

Een muziekmobiel werkt door lichtjes, geluid en beweging zowel stimulerend als rustgevend. Waar hij de eerste weken vooral zal genieten van de muziek – waar hij met een beetje geluk heerlijk op in slaap valt – helpt een muziekmobiel je baby vanaf 3 maanden met het spelenderwijs ontdekken van de wereld om zich heen.

Wat is de beste babygym?

Little Dutch Houten Babygym

De babygym in stevig hout heeft telkens drie vrolijke waterdieren als speeltjes. Het tijdloze design van deze houten babygym is van uitmuntende kwaliteit, waar je baby of peuter zich uren mee kan vermaken en waar hij of zij bovendien ook nog eens de hand-oogcoördinatie mee oefent.

Wat is het beste speelgoed?

'Peppa Pig Houten Familiehuis' en 'NINCO RC Drift Trax' zijn de overall winnaars van Het Béste Speelgoed van Nederland 2021!

Wat is de beste bijtring?

Kies het liefst voor een bijtring die gemaakt is van natuurlijke materialen en die hypoallergeen is. Ook mag in de bijtring niet de chemische stof BPA zitten. Leg hem niet in de vriezer. Leg een bijtring met koelelement niet in de vriezer, maar in de koelkast.

Wat doet een baby van 4 maanden?

Mijlpalen van een 4 maanden oude baby

Zijn hoofdje zonder hulp omhooghouden. Zijn handjes naar zijn mond brengen. Met hulp rechtop zitten. Reiken naar voorwerpen en deze vastnemen.

Wat is leuk speelgoed baby 5 maanden?

Alles wat je baby in zijn handjes kan houden is welkom: rammelaars, muziekdoosjes, een zachte bal, een pop of knuffel en ringen. Maar ook alledaagse voorwerpen, zoals een felgekleurde (zak)doek of een onbreekbaar spiegeltje zorgen voor urenlang plezier.

Hoe sociaal emotionele ontwikkeling stimuleren?

Hoe kun je de emotionele ontwikkeling stimuleren?
 1. Laat kinderen merken dat je van ze houdt en reageer positief als ze iets goed doen.
 2. Je kunt het inleven in gevoelens van anderen stimuleren door op gevoelens te wijzen en erover te praten. ...
 3. Verwoord ook de gevoelens van je kind. ...
 4. Geef zelf het goede voorbeeld.

Wat hoort bij de cognitieve ontwikkeling van een baby?

Maar wat weet je van de cognitieve ontwikkeling van je baby? De cognitieve ontwikkeling is de ontwikkeling van het denken, de waarneming, en de fantasie. Ook de begrippen intelligentie en geheugen zijn belangrijk als het gaat om de cognitieve ontwikkeling.

Wat is de geestelijke ontwikkeling van een baby?

Bij baby's begint leren met voelen, grijpen, proeven, kijken en horen. Je baby ervaart hoe iets voelt of proeft, en merkt wat er gebeurt als hij iets doet of als zijn ouders iets doen. Als je kind bijvoorbeeld per ongeluk met een voet tegen de mobiel in de box stoot, komt er geluid uit.

Hoe kun je een baby helpen kruipen?

Kruipen bij baby stimuleren
 1. Leg je baby regelmatig op zijn buik op de grond of in de box. ...
 2. Leg je baby op een wat ruwere ondergrond, bijvoorbeeld een vloerkleed. ...
 3. Leg een favoriet speeltje net iets buiten handbereik van je baby. ...
 4. Leg je handen achter de voetjes van je baby, zodat hij zich kan afzetten tegen jouw handen.

Hoe ontwikkelt de motoriek van de baby zich?

Motorische ontwikkeling baby 2 maanden

de handjes in rust steeds vaker geopend houden. in rugligging heftig trappelen met de benen en spartelen met de armen, min of meer onbewust. in buikligging het hoofdje heel kort maximaal 45 graden ten opzichte van de onderlaag opheffen.

Hoe stimuleer je de Hoofdcontrole van een baby?

Hoofdcontrole
 1. Recht vooruit te kijken in ruglig.
 2. Het hoofdje op te tillen in buiklig.
 3. Het hoofdje al een tijdje rechtop te houden in zit (rond 3 maanden)

Hoe een baby bezig houden?

Leg je baby op je schoot en praat tegen hem, trek 'gekke bekken', zing lieve liedjes. Let daarbij eens op hoe je kind reageert. Als je goed kijkt, zul je zien dat je baby minieme geluiden en bewegingen maakt om je aandacht te trekken. En welke geluiden of gezichten vindt hij leuk?

Hoe spelen met baby 1 maand?

Baby spelletjes maand 1

Onderzoek wat je kleine vrolijk maakt: trek gekke bekken en maak rare geluiden. Pak verschillende knuffeltjes en beweeg ze vrolijk (maar rustig) heen en weer voor zijn ogen. Of schud eens goed met de rammelaar.

Hoe vliegtuigje spelen met baby?

Het spel. Houd je baby vast met zijn ruggetje richting de grond en ondersteun hem goed. Laat hem nu door de kamer vliegen en maak mooie soepele bewegingen van hoog naar laag, laag naar hoog en loop ondertussen de kamer door. Je maakt het nog leuker voor je baby als je er ook geluid bij maakt.

Volgende artikel
Kan een baby stikken door huilen?