Can Facial Fillers During Pregnancy Be Harmful?

Waarom geen Lipfillers als je zwanger bent?

Gevraagd door: Felix Martel  |  Laatste update: 8 november 2023
Score: 4.5/5 (40 stemmen)

De consensus is ook zwangere vrouwen niet te behandelen tot na hun zwangerschap en eventuele borstvoedingsperiode. De reden daarvoor is omdat het effect dat deze behandelingen op het ongeboren kind kunnen hebben, niet goed onderzocht kunnen worden.

Waarom mag je geen fillers als je zwanger bent?

Fillers, Botox en zwanger gaan (helaas) niet samen.

“De reden hiervoor is erg eenvoudig.” vertelt dokter Meulenaar. “Er zijn niet voldoende studies verricht. Hierdoor weten we niet welk effect fillers en botuline toxine (Botox) hebben op de kwetsbare foetus. Het advies luidt daarom: neem het risico niet.”

Wat kan er fout gaan bij lipfillers?

Een van de belangrijkste risico's van een lip filler behandeling is infectie. Hoewel de behandelingen meestal veilig zijn als ze worden uitgevoerd door een gekwalificeerde arts, kan er altijd een kleine kans op infectie bestaan. Symptomen van een infectie kunnen onder andere roodheid, zwelling en pijn zijn.

Kan Botox kwaad als je zwanger bent?

Er zijn in principe geen aanwijzingen dat Botox schade toebrengt aan het ongeboren kind. Er is onderzoek gedaan op dieren en daaruit is gebleken dat je extreme hoeveelheden Botox moet gebruiken voordat er schade aan de ongeboren vrucht.

Wat gebeurt er als je stopt met lipfillers?

Wanneer je stopt met het voller maken van lippen door lipfillers, krijg je na uitwerking van de hyaluronzuur injecties gewoon weer je oude lippen terug. Wel kan het zijn dat je lippen als gevolg van ouderdom of UV-schade smaller zijn geworden door het verlies van collageen, dit gebeurt al vanaf je 25 levensjaar.

34 gerelateerde vragen gevonden

Hoe lang mag je niet zoenen met Lipfillers?

Ga de eerste 24 uur na lipfillers niet zoenen of intensief sporten en vermijd andere intensieve (lip) bewegingen.

Wat doet fillers op lange termijn?

Problemen op de lange termijn

Permanente fillers kunnen op de lange termijn ernstige problemen veroorzaken. Denk hierbij aan infecties en inkapseling. In sommige gevallen gaan permanente fillers zelfs door je lichaam zwerven.

Kan je Lipfillers zetten als je zwanger bent?

Mag een Filler behandeling na de zwangerschap? Ja, dat mag! Tenminste, als je geen borstvoeding geeft. Zolang je nog borstvoeding geeft worden (in Nederland) geen Botox- of Filler behandelingen toegepast.

Waarom mag je geen fillers als je borstvoeding geeft?

De consensus is ook zwangere vrouwen niet te behandelen tot na hun zwangerschap en eventuele borstvoedingsperiode. De reden daarvoor is omdat het effect dat deze behandelingen op het ongeboren kind kunnen hebben, niet goed onderzocht kunnen worden.

Kun je je haar verven als je zwanger bent?

Kun je haarverf of permanentvloeistof veilig gebruiken tijdens je zwangerschap? Zowel haarverf als permanentvloeistof wordt samengesteld uit chemische producten. Hoewel deze stoffen in aanraking komen met je hoofdhuid, kunnen ze in de meeste gevallen weinig tot geen kwaad.

Waarom gaan Lipfillers snel weg?

Roken zorgt voor extra beweging van de lippen in vergelijking met mensen die niet roken. Dus als je meer beweegt dan gemiddeld doordat je rookt, zal jouw lip filler iets sneller weg zijn. Ook mensen die voor hun beroep veel praten, zoals op een call center, zullen minder lang plezier hebben van de lip fillers.

Kan je lichaam Lipfillers afstoten?

Goede lipfillers zijn op basis van hyaluronzuur gemaakt. Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid aanwezig is. Het zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd blijft, doordat deze stof goed vocht vast kan houden. Het lichaam zal ze dus niet afstoten.

Hoe lang blijven fillers in je lippen?

Regelmatig krijgen we de vraag: Hoe lang blijven fillers in je lippen zitten? Het antwoord daarop verschilt per persoon en hangt af van de hoeveelheid filler die je in je lippen gespoten wilt hebben. Gemiddeld genomen blijft het resultaat tussen de 6 en 12 maanden goed.

Wat zijn de nadelen van fillers?

Na een filler behandeling kan het zijn dat u last heeft van zwelling welke na 48 uur is afgenomen. Tevens kunt u last hebben van blauwe plekken, allergische reactie en mag u de eerste 24 uur niet intensief sporten, tillen, bukken of in direct zonlicht komen of onder de zonnebank gaan.

Wat mag je niet voor fillers?

Minstens 1 week voor een behandeling met hyaluronzuur:
  • Neem geen bloedverdunnende medicijnen.
  • Geen pijnstillers met bloedverdunnend effect (bijv. aspirine)
  • Geen kruidenpreparaten met Ginkgo.
  • Geen herpesinfectie (koortslip)

Hoe lang blijven fillers zichtbaar?

Dit hangt af van het type filler wat wordt gebruikt en het behandelde gebied. Een resultaat van een hyaluronzuur filler houdt doorgaans tussen de 8-12 maanden aan. Het resultaat van Radiesse houdt tot wel 1.5 jaar aan.

Hoe lang geen orale seks na Lipfillers?

Plan de eerste 24 uur na de behandeling geen saunabezoekje, vermijd ook zwemmen in chloorwater. Vermijd de eerste dag na de behandeling de zonnebank. Ga de eerste 24 uur na lipfillers niet zoenen of intensief sporten en vermijd andere intensieve (lip) bewegingen.

Waarom mag je niet roken na Lipfillers?

Behalve bij lip fillers, daar zal de beweging van het roken (tuiten van de lippen) de lip fillers wel sneller laten verdwijnen dan bij mensen die niet roken. Dat komt doordat de mond meer beweegt dan bij mensen die niet roken.

Hoe lang duurt de zwelling na lip fillers?

Een lip filler behandeling heeft een onmiddellijk effect. Na de behandeling kunnen de lippen ietwat gezwollen of wat blauw en rood zijn. Dat betekent dat uw lippen er groter uitzien dan u van plan was, maar na ongeveer 2 weken is het gebied genezen en is het resultaat precies wat het moet zijn.

Waarvan zijn Lipfillers gemaakt?

Lipfillers zijn gemaakt van hyaluronzuur; een stof die van nature al in je lichaam voorkomt, maar die je hoe ouder je wordt steeds minder zelf gaat aanmaken. Je lichaam breekt een lip injectie met hyaluronzuur na verloop van een aantal maanden zelf af. Een filler werkt zo: hyaluronzuur wordt onder de huid gespoten.

Waar op letten bij Lipfillers?

Nazorg lipfillers

Na de behandeling mag u uw lippen gewoon normaal bewegen, maar het is wel belangrijk dat u de lippen (tot 48 uur) na de behandeling niet gaat masseren. Het kan het geval zijn dat de arts dit wel aanraadt, maar u moet dit nooit uit uzelf doen. Het kan zijn dat u opgezwollen lippen na fillers ervaart.

Welke lip filler blijft het langst zitten?

Van hyaluronzuur fillers MaiLi, Belotero en Juvéderm kun je gemiddeld 6 tot 9 maanden genieten. Radiesse blijft zo'n 9 tot 12 maanden zichtbaar. Merk je dat de filler na deze periode begint te verdwijnen.

Hoe vaak moet je je lippen opvullen?

Hoe vaak moet je lipfillers herhalen? Als je voor de eerste keer lipfillers gebruikt, zal dat 6 tot 12 maanden effect hebben. Wanneer je vaker lip filler behandelingen ondergaat zul je steeds langer van het resultaat genieten.

Wat is de veiligste filler?

Meestgebruikte fillers

Hyaluronzuren hebben zes tot negen maanden effect, terwijl CaHa-fillers minimaal twaalf maanden blijven zitten. Ze worden over het algemeen als zeer veilig beschouwd.

Is 1 ml Lipfiller veel?

Lippen opvullen – prijs

Hoe meer volume u wilt hoe meer milliliter er nodig is. Doorgaans is 0,5 ml genoeg voor alleen het vullen van de bovenlip. Wilt u een redelijk gevulde boven- en onderlip dan is 1 ml lipfiller voldoende.

Vorige artikel
Is een enig kind gelukkiger?
Volgende artikel
Wat komt er na tante?