Is talcum powder safe? | Dr. Arpitha Komanapalli

Waarom gebruiken mannen talkpoeder?

Gevraagd door: prof. Melle van Beek  |  Laatste update: 4 maart 2024
Score: 5/5 (70 stemmen)

De belangrijkste eigenschap is zijn absorberende vermogen. Talkpoeder houdt de huid droog door overtollige oliën, vocht en zweet op te nemen. Ook bij de scheerbeurt komt talkpoeder handig van pas. Mannen met een gevoelige huid kunnen bijvoorbeeld talkpoeder gebruiken voor het scheren.

Waarom gebruik je talkpoeder?

Talkpoeder breng je op de huid aan om huidirritatie en jeuk tegen te gaan. Het is gemaakt van vermalen talk. Daarnaast voegen producenten chemische stoffen toe voor een verzachtende werking en om te zorgen dat het lekker ruikt. Bij normaal gebruik.

Is talkpoeder goed voor je huid?

Verzacht de huid en absorbeert (transpiratie)vocht. Laat een klamme huid weer zacht en droog aanvoelen en helpt geïrriteerde plekjes op de huid voorkomen. Door de zuivere samenstelling is dit talkpoeder bijzonder geschikt voor een gevoelige huid.

Is talkpoeder goed voor zweetvoeten?

Vaak verhelpen deze middeltjes het probleem van zweetvoeten niet, maar halen ze wel de vieze lucht weg. Daarnaast helpt talkpoeder met de opname van vocht. Strooi een beetje talkpoeder in je schoenen en sokken en je zult merken dat je minder last hebt van zweetvoeten.

Wat is het verschil tussen babypoeder en talkpoeder?

Een product dat ook in het rijtje bijzondere beautyproducten past, maar wat minder voor de hand liggend is, is babypoeder aka talkpoeder. Het klinkt misschien raar, maar babypoeder is er niet alleen om een geïrriteerde huid bij baby's te voorkomen.

27 gerelateerde vragen gevonden

Kan je talkpoeder in je haar doen?

Talkpoeder tegen vet haar en voor volume

Met een beetje talkpoeder tegen de haaraanzet wordt je haar een stuk stugger en heeft het in één keer meer volume. Bovendien maakt de poeder je haar minder vet. Hou het met wat haarlak een beetje ruig of style het netjes af met haarborstel en föhn.

Wat doet talk met je?

Talkpoeder absorbeert vocht en vermindert wrijving. Daarnaast heeft het een verkoelende werking. Een laagje talk op je huid neemt lichaamsvocht (zweet) op en beschermt je huid tegen huidirritatie en jeuk. Je kunt het bij baby's gebruiken om luieruitslag te voorkomen.

Kan talkpoeder op je gezicht?

In de zomer als je flink zweet kan je heel goed wat talkpoeder op je gezicht of onder de oksels aanbrengen.

Hoe kom je van stinkende zweetvoeten af?

Wat te doen tegen zweetvoeten (tips)
 1. Was je voeten met zeep. Hiermee dood je bacteriën die nare geur produceren. ...
 2. Droog je voeten grondig. ...
 3. Gebruik een middel tegen zweetvoeten. ...
 4. Vermijd synthetische sokken. ...
 5. Draag ventilerende schoenen. ...
 6. Verwijder eelt. ...
 7. Knip je teennagels. ...
 8. Medisch pedicure raadplegen.

Is talkpoeder antibacterieel?

Een ander hulpmiddel is good old talkpoeder. Talk werkt antibacterieel en antischimmel, maar verkoelt ook. De meeste talkpoeders hebben lekkere geuren, waardoor ook dat probleem gelijk aangepakt wordt.

Waar is Zwitsal talkpoeder goed voor?

Zwitsal Baby - Talkpoeder Navul - 100gr absorbeert vocht en helpt zo geïrriteerde vlekjes op de huid te voorkomen. Zo blijft het babyhuidje knuffelzacht en soepel. Talkpoeder werd vroeger vooral gebruikt voor de verzorging van babybilletjes.

Kan je talkpoeder als droogshampoo gebruiken?

Talkpoeder. Niet alleen geschikt voor babybilletjes. Je kunt het gebruiken tegen zweetvoeten, maar ook in je haar als droogshampoo.

Welke talkpoeder tegen jeuk?

Misschien heeft uw kind last van waterpokken, transpireert u veel of heeft u last van netelroos door een allergische reactie. In alle gevallen vermindert u de klachten met talkpoeder van Mentho10. Onze producten hebben een verzachtend, jeukstillend en vochtabsorberend effect.

Is talkpoeder goed voor luieruitslag?

Musthave verzorgingsproducten voor je kleintje

Onmisbaar bij het voorkomen én behandelen van luieruitslag dus. Zwitsal zinkzalf is bovendien vrij van parfum. Om je baby's rode billen te verkoelen, kun je na het verschonen talkpoeder gebruiken.

Waarom geen maizena bij luieruitslag?

Gebruik geen maizena tegen luieruitslag! Dit geeft kans op granulomen (ontstekingen). Gebruik voor de verzorging een babybillenzalf met een hoog percentage zinkoxide zonder parfum of andere allergenen. Vooral de hoeveelheid zink is belangrijk: dit ingrediënt beschermt de huid tegen vocht, urine en ontlasting.

Is talkpoeder natuurlijk?

Talk is een natuurlijk voorkomend materiaal dat op zichzelf als talkpoeder wordt gebruikt en als ingrediënt in een reeks beauty- en persoonlijke verzorgingsproducten. Het gebruik van talkpoeder gaat terug naar de jaren '90 van de negentiende eeuw, toen het voor het eerst werd gebruikt om baby's te verzorgen.

Waarom stinkt het tussen je tenen?

Bacteriën voelen zich vooral thuis in een vochtige en warme omgeving. Je oksels of tussen je tenen. Maar zo'n afgesloten sok en schoen maken het voor hen helemaal een waar feest. En hoe meer bacteriën, hoe meer stank.

Waarom stinken mijn voeten ineens?

Oorzaken Zweetvoeten

Overmatige zweetproductie kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door stress, overmatig alcoholgebruik, een stofwisselingsstoornis, slechte algehele conditie, emotionele factoren, puberteit en gebrekkige hygiëne. Vaak worden ook verkeerde schoenen en sokken als een veroorzaker gezien.

Hoe voorkom je dat je zweet stinkt?

Tips tegen zweetgeur
 1. Persoonlijke hygiëne.
 2. Scheren oksels (haar houdt geur vast)
 3. Schone kleding, liefst katoen of linnen.
 4. Geen synthetische kleding.
 5. Voorzichtig met cafeïne, alcohol en pittig eten.
 6. Anti-transpirant.
 7. Okselpads.
 8. Talkpoeder.

Is talkpoeder brandbaar?

Onder normale omstandigheden niet brandbaar.

Kan je babypoeder gebruiken als droogshampoo?

Als droogshampoo

Gelukkig is daar .. de babypoeder! Sprenkel een beetje bovenop je haar en haal je hand er flink doorheen om het te verspreiden. De poeder zal overtollig talg zonder problemen absorberen en vettig haar in balans brengen.

Is talkpoeder goed voor honden?

De belangrijkste eigenschap van talk is het absorberend vermogen van vet & vocht. Bovendien is microtalk in staat om de huid te kalmeren en helpt het te beschermen tegen irritatie. Daardoor is dit product ideaal om vet in de vacht te absorberen, om het er vervolgens uit te kunnen borstelen.

Wat kan ik gebruiken in plaats van talkpoeder?

Witte klei als natuurlijk alternatief voor talkpoeder

Het wordt al sinds de oudheid gebruikt vanwege de absorberende, ontgiftende en zuiverende eigenschappen. Witte klei is zachter voor de huid dan groene klei en daarp, zeer geschikt voor de gevoelige, droge en gemakkelijk geïrriteerde huid.

Hoe talkpoeder gebruiken voeten?

Strooi voordat je gaat lopen (en tijdens het wandelen ook een paar keer) een klein beetje talkpoeder in je schoenen, in je sokken en over je voeten. Talkpoeder neemt vocht op zodat je minder last hebt van zweetvoeten.

Wat betekent TALC?

Talk, een mineraal, is een waterhoudend (gehydrateerd) magnesium-silicaat met de chemische formule H2Mg3(SiO3)4 of Mg3Si4O10(OH)2. Het fylosilicaat behoort binnen de kleimineralen tot de smectietgroep. Het mineraal is een plaatjesvormige tot naaldvormige massa.