Waar wordt Kinderchocolade gemaakt?

Gevraagd door: Janna Willems PhD  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.9/5 (36 stemmen)

Kinder Bueno wordt gemaakt in de fabrieken van Ferrero in Villers-Écalles.

Waar komt Kinderchocolade vandaan?

Chocolade voor

Het verhaal van Kinder begint in 1968, in het hart van het kleine stadje Alba, Italië. Hier zou een oprecht idee uitbloeien tot het Kinder dat we vandaag de dag kennen.

Wat zit er in Kinderchocolade?

Superieure melkchocolade 40% (suiker, melkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), suiker, magere melkpoeder, palmolie, boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline.

Hoeveel fabrieken heeft Ferrero?

Het bedrijf is voornamelijk bekend van de merken Nutella , tic tac, Kinderchocolade en Ferrero Rocher. Op 31 augustus 2018 telde het 94 bedrijven die geconsolideerd worden, 25 fabrieken en de producten worden in 170 landen verkocht.

Kan je Kinderchocolade eten?

Toezichthouder: eet geen enkel Kinder-chocolaatje uit Belgische Ferrero-fabriek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om alle Kinder chocola uit een Ferrero-fabriek in België niet te eten. Het snoepgoed kan een salmonella-besmetting veroorzaken.

KINDEREN MEELOKKEN UIT EEN SPEELTUIN | BONDGENOTEN

39 gerelateerde vragen gevonden

Welke Kinderchocolade mag je niet eten?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten.

Kan je nog Bueno eten?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten. Eerder werden producten met bepaalde houdbaarheidsdata al uit de schappen gehaald. De Belgische voedselwaakhond FAVV heeft vrijdag de fabriek in Aarlen gesloten.

Hoeveel Nutella fabrieken zijn er?

De chocoladepasta wordt verkocht in 75 landen en geproduceerd in tien fabrieken verspreid over West-Europa (Villers-Ecalles in Frankrijk, Alba en Sant'angelo dei Lombardi in Italië, Belsk in Polen, Stadstallendorf in Duitsland), Moskou in Rusland, Brantford in Canada en Lithgow in Australië.

Waar wordt Ferrero Rocher geproduceerd?

Productie vindt plaats in de fabriek in Alba, die dagelijks 24 miljoen Rochers produceert.

Waar komt Ferrero Rocher vandaan?

HET BEGIN IN ALBA EN DE JAREN DAARNA

In deze jaren transformeerden Piera en Pietro, de ouders van Michele, een patisserie tot een fabriek. De Ferrero-familie was de eerste Italiaanse fabrikant na de Tweede Wereldoorlog die productielocaties en -kantoren in het buitenland opende in de zoetwarenbranche.

Is Kinderchocolade veilig?

De NVWA waarschuwde woensdag al om enkele producten met bepaalde houdbaarheidsdata niet langer op te eten. Ondertussen geldt de waarschuwing voor alle Kinder-chocolade. Volgens Ferrero zelf zou de salmonella op 15 december in het bedrijf zijn geconstateerd. Het bedrijf erkent inmiddels 'interne tekortkomingen'.

Welke producten Ferrero salmonella?

Chocolademaker Ferrero vraagt om zijn bekende Kinder-eieren terug te brengen naar de winkel. In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn al 105 salmonellabesmettingen gelinkt aan het eten van o.a. Kinder Surprise, Schokobons, en Kinder Mini Eggs.

Waarom Kinderchocolade?

Michele Ferrero was de zoon van een chocolatier. Het was zijn droom om chocolade te maken voor kinderen, maar waar de hele familie van kan meegenieten. Zo ontstond er een heerlijke traktatie met als kern familiewaarden: Kinder Chocolate.

Waarom gaat kinder chocolade weg?

In België waarschuwde de voedsel- en warenautoriteit FAVV consumenten gisteren al om de chocola van Ferrero niet te eten. In Groot-Brittannië zijn zeker 63 salmonellagevallen gemeld die gelinkt worden aan de chocoladeproducten. De producten die uit de schappen zijn gehaald: Kinder Surprise (alle verpakkingen)

Is Ferrero Rocher Belgisch?

In 1958 beslist Michele Ferrero een verkooppunt te openen in Brussel om er Mon Chéri op de markt te brengen. Zo zet hij in België de eerste stappen om zijn onderneming te laten uitgroeien tot een speler van Europees formaat.

Waarom is Ferrero Rocher zo duur?

Ferrero legt prijs zelf op

"Ferrero bepaalt die prijzen, de retailer heeft daar nog weinig over te zeggen. Alleen de allersterkste internationale merken kunnen dat. Die slagkracht heb je alleen maar als je wereldwijd overal hetzelfde product op de markt brengt.

Hoe wordt Ferrero Rocher gemaakt?

BEREIDING
  • Hak de chocolade grof (of gebruik callets) en laat au bain-marie smelten.
  • Verwarm de melk. ...
  • Meng de warme melk door de gesmolten chocolade. ...
  • Hou ongeveer 25 hazelnoten apart. ...
  • Als de ganache is opgestijfd, schep met 2 lepels hoopjes van het mengsel. ...
  • Bewaar de ferrero rochers in de koeling tot je ze serveert.

Waar wordt Raffaello gemaakt?

Hoewel Raffaello van oorsprong Italiaans is, wordt de praline wereldwijd geproduceerd in drie fabrieken. Eén daarvan staat in Aarlen. De Raffaello-praline is een van de topproducten van Ferrero Ardennes, en wordt hier al sinds de lancering in 1990 gemaakt.

Wie bedacht Nutella?

Nutella werd in 1949 door de Italiaanse chocolatier Pietro Ferrero bedacht. In de oorlog had Ferrero veel moeite om aan de sterk gerantsoeneerde cacao en chocola te komen. Hij ontwikkelde daarom een mengsel van hazelnoten, suiker, olie en cacao dat hij in harde blokken als beleg verkocht.

Wie produceert Nutella?

Nutella is de merknaam van een pasta voor broodbeleg van het Italiaanse bedrijf Ferrero.

Is Bueno veilig?

Voor alle duidelijkheid: met producten als Kinder Bueno of Kinder Melkschijfje is tot nader order niets mis. Die producten worden namelijk in een andere fabriek gemaakt.

Kan je salmonella krijgen van Kinder Bueno?

Het Nederlandse RIVM laat na vragen van RTL Nieuws nu weten dat er zeker twee kinderen, jonger dan vijf jaar oud, in Nederland besmet zijn geraakt met dezelfde salmonellabacterie als die in Groot-Brittannië en België. Waar de kinderen vandaan komen, en of en waar ze chocolade hebben gekocht, is onduidelijk.

Welke Kinder Surprise mag je niet eten?

Fabrikant Ferrero en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseren een aantal producten van Ferrero voorlopig niet te eten. In Groot-Brittannië en België liepen inmiddels zo'n 70 mensen de salmonellabacterie op na het eten van de chocolade eieren. De bacterie kan een besmettelijke darmziekte veroorzaken.

Volgende artikel
Waar komt de naam vader vandaan?