Things I wish I'd known before buying a baby monitor

Waar moet je op letten bij kopen babyfoon?

Gevraagd door: Julian van Loon  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.1/5 (62 stemmen)

Als je een babyfoon met camera koopt, is het belangrijk om erop te letten dat je de camera met de ouder-unit kunt bedienen. De temperatuur op een babykamer is belangrijk. Heb je geen losse thermometer? Er zijn babyfoons met ingebouwde thermometer en zelfs met een luchtvochtigheidssensor.

Wat is de beste babyfoon?

Dit zijn ze, de 5 beste babyfoons van 2022
 1. Alecto DVM-75 babyfoon – Beste babyfoon met camera. Bekijk babyfoon. ...
 2. Alecto Baby DBX-85 – Beste babyfoon zonder camera. ...
 3. Luvion Essential – Beste babyfoon met sensormatje. ...
 4. Luvion Grande Elite 3 – Beste babyfoon met app. ...
 5. Philips Avent SCD721/26 – Babyfoon met de beste verbinding.

Wat is de beste babyfoon met camera?

 • Luvion Easy. De Luvion Easy is dé no-nonsense babyfoon met camera. ...
 • Luvion Essential. De Luvion Essential is de populairste babyfoon met camera bij verschillende grote webshops. ...
 • Alecto DVM-200. ...
 • Orretti V8. ...
 • Alecto DVM-71. ...
 • Luvion Prestige Touch 2. ...
 • Philips Avent SCD843/01. ...
 • Luvion Platinum 3.

Welke babyfoon kies ik?

Enkel geluid of ook beeld? Kies je voor een babyfoon met alleen geluid, dan sta je best even stil bij de keuze voor een analoge of digitale babyfoon. Een analoge babyfoon stuurt het geluidssignaal uit de babykamer via analoge radiogolven naar de ontvanger (ouderunit).

Welke babyfoon is veilig?

Een DECT of digitale babyfoon is als enige 100% beveiligd tegen afluisteren. Het signaal tussen de ouderunit en de babyunit is namelijk versleuteld. Daardoor is het niet mogelijk om per ongeluk op hetzelfde kanaal af te stemmen als de buren.

38 gerelateerde vragen gevonden

Wat is een DECT babyfoon?

DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications, ook wel digitale verbinding genoemd. DECT is bedoeld voor draadloze telecommunicatie over korte afstand. Het bereik van DECT is 100 tot 300 meter. Het voordeel van DECT is een helder geluid en de ongevoeligheid voor storing.

Welke Luvion babyfoon kopen?

Welke Luvion babyfoon is als beste getest? Luvion heeft met verschillende babyfoons al heel wat awards ontvangen. De Luvion Prestige Touch 2 is door de Consumenten in 2021 als de beste babyfoon met camera bestempeld samen met de Luvion Essential Plus. De Luvion Essential babyfoon is meermaals onderscheidden.

Welke babyfoon 2021?

De Motorola MBP-944 is het paradepaardje van alle babyfoons. Het apparaat is niet zomaar een babyfoon: hij beschikt over meerdere handige functies die helpen bij het in slaap laten vallen van je kindje. Denk bijvoorbeeld aan slaapliedjes, verschillende “white noise” geluiden en zelfs een projector.

Waarom een babyfoon met camera?

Voordelen van een babyfoon met camera

Het is fijn voor je eigen gemoedsrust, omdat je kunt zien wat er in de kamer en het babybedje gebeurt. Als je kindje huilt, kun je vaak ook direct zien waarom. Je loopt niet voor niets naar de babykamer. Ook 's nachts kun je je kindje zien, door middel van de infraroodcamera.

Welke babyfoon met camera en app?

 • Top 10 beste babyfoon met camera 2022: 1 . ...
 • Alecto DVM 200 babyfoon met camera. ...
 • Luvion Prestige Touch 2 babyfoon. ...
 • ELRO BC3000 Baby Monitor Royale met app. ...
 • Luvion Grand Elite 3 Connect (met app) ...
 • Motorola Comfort 40 Connect babyfoon. ...
 • Philips AVENT babyfoon met camera SCD833. ...
 • Alecto Smartbaby10 wifi babyfoon met camera.

Welke IP camera als babyfoon?

Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij de beste IP- camera's op een rijtje gezet die ook bruikbaar zijn als babyfoon.
 1. Foscam C1 IP-camera. Met de Foscam C1 IP-camera kun je zowel dag als nacht de babykamer in de gaten houden. ...
 2. Ezviz C6B IP- camera.

Wat kost een babyfoon met camera?

De kosten zijn uiteraard afhankelijk van hoeveel functies de babyfoon heeft en welk merk je kiest. Zo heb je al een babyfoon vanaf 25 euro, maar de prijs kan oplopen tot wel 300 euro. Daarbij zijn beeldbabyfoons vaak duurder dan geluidsbabyfoons. Een gemiddelde beeldbabyfoon kost ongeveer 150 euro.

Hoe werkt een wifi babyfoon?

Een smartphone babyfoon of wifi babyfoon is verbonden via, je verwacht het al, wifi. Hierdoor heeft deze draadloze babyfoon met camera altijd en overal direct bereik. Zelfs aan de andere kant van de wereld kun je je baby bewonderen, zolang je maar verbonden bent met internet.

Hoe werkt de flessenwarmer voor Avent?

Hoe werkt het? Je stopt de fles in de babyvoeding verwarmer, voegt water toe en je hoeft alleen nog maar de gewenste instelling te selecteren. De melk zal vervolgens gelijkmatig worden verhit wat de veiligheid van jouw baby ten goede komt. Ontdooien van melk is ook geen probleem voor de SCF355/00.

Welke babyfoon heeft een groot bereik?

De 6 beste babyfoons met een ver bereik
 • Alecto DBX-92 PMR Babyfoon. Deze Alecto babyfoon heeft een groot bereik van maximaal 3 km buitenshuis, en 100 meter binnenshuis. ...
 • Alecto DBX-62 Digitale babyfoon. ...
 • BC-6500D DIGITAL EXCLUSIVE. ...
 • Alecto DBX-82 PMR. ...
 • Babymoov Premium Care. ...
 • Alecto – DBX-60.

Hoe werkt een digitale babyfoon?

Babyfoon met camera (met wifi)

Bij beeldbabyfoons met wifi heb je een camera (babyunit) en gebruik je je smartphone als ouder-unit. Meestal is het idee dat je via wifi niet alleen verbinding maakt met je thuisnetwerk, maar ook met het internet. Dan kun je ook naar je slapende kind kijken als je niet thuis bent.

Wat is digitale verbinding?

DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications, ook wel digitale verbinding genoemd. In het kort komt het erop dat DECT bedoeld is voor draadloze telecommunicatie over korte afstand. Waar de gsm bedoeld is voor gebruik buitenshuis, is DECT voor binnenshuis. Het bereik van DECT is 100 tot 300 meter.

Waarom babyfoon zonder camera?

Babyfoons zonder camera worden ook wel audiobabyfoons of geluidsbabyfoons genoemd. Je kunt alleen horen wat er in de slaapkamer van de baby gebeurt. Een voordeel van audiobabyfoons is dat het bereik vaak beter is dan modellen met een camera. Ook gaat de accu meestal een stuk langer mee.

Wat is IPC camera?

Een IP camerasysteem is een zeer bekend type camerasysteem dat werkt met Internet Protocol, wat betekent dat dit een camera is die uitsluitend via een netwerk kan functioneren. Met een IP beveiligingscamera kunt u eenvoudig beelden opnemen en bekijken op een smartphone of computer.

Hoe lang gebruik je een babyfoon?

Gemiddeld worden babyfoons tot een leeftijd van 2 tot 3 jaar gebruikt. Een goede indicatie is tot de leeftijd waarop je zoon of dochter zelfstandig het bed uit komt en naar papa of mama komt als er iets is. Blijf je babyfoon dus gewoon net zo lang gebruiken als dat prettig voor zowel jouw als je zoon of dochter is.

Hoe lang bestaat babyfoon?

Een vrij recent babyproduct is de babyfoon. Vanaf de jaren '20 werd de radio een populair en veelgebruikt apparaat. Deze legde de basis voor de ontwikkeling van de babyfoon. Inspiratie voor de uitvinding van de babyfoon was een incident uit 1932: de kidnapping van de Amerikaanse baby Charles A.

Hoe oud is de fopspeen?

Geschiedenis. In 1949 ontwikkelden twee Duitse artsen een speen voor baby's om op een gezonde en hygiënische manier in te spelen op de zuigbehoefte van boorlingen. De fopspeen was geboren.

Wat is een goede IP-camera voor buiten?

Onze selectie
 • Beste prijs-kwaliteit: Ezviz C4W bij Coolblue. ...
 • Beste goedkope: Laxihub O1 bij Bol. ...
 • Beste topmodel: Google Nest Cam bij Coolblue. ...
 • Beste zonder abonnement: Netatmo Presence Slimme bij Coolblue. ...
 • Beste met microfoon en speaker: Imou Bullet bij Coolblue. ...
 • Beste met lamp: Arlo Essential XL Spotlight bij Bol.

Wat is een IP-camera?

Een IP-camera dankt zijn naam de afkorting IP van internet-protocol. Een IP-camera verstuurt beelden via het internet(-protocol). Zo kun je ze bekijken op je smartphone of computer. Het voordeel hiervan is dat je zo locatie-onafhankelijk, overal ter wereld, kunt zien wat er thuis gebeurt.

Vorige artikel
Welke Babydoos?
Volgende artikel
Wat betekend draagmoeder?